شناسهٔ خبر: 23092978 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

اسرائیل با اعدام به جنگ انتفاضه رفت

صاحب‌خبر -
در پی آغاز انتفاضه مردم فلسطین علیه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، رهبران احزاب ائتلاف شش‌گانه این رژیم یک‌‌‌‌شنبه شب با طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی در جلسه عمومی پارلمان، اعدام فلسطینی‌‌‌‌‌ها به اجرا گذاشته می‌شود؛ اقدامی كه در اصل برای مهار انتفاضه انجام می‌شود. همزمان اسرائیل تلاش می‌کند لایحه نژادپرستانه دولت- ملت یهودی را در پارلمان به تصویب برساند. 

به دنبال درخواست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین برای آغاز انتفاضه جدید علیه اشغالگران صهیونیستی، پارلمان اسرائیل (كنست) تلاش می‌كند با تصویب احكام جدید انتفاضه را مهار كند. سران شش حزب رژیم ‌صهیونیستی با طرح پیشنهادی برای اعمال حکم اعدام برای مبارزان فلسطینی که در عملیات‌های ضد صهیونیستی شرکت می‌کنند، موافقت کردند. این لایحه كه از سوی آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پیشنهاد شده است، برای تبدیل شدن به قانون، به پارلمان فرستاده می‌شود. به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل‌» حزب «اسرائیل خانه ما» به رهبری لیبرمن، یك‌‌‌‌شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام كرد:« این لایحه بسیار ساده و شفاف خواهد بود و بر اساس آن هر فلسطینی که بخواهد اسرائیلی‌‌‌‌‌ها را به قتل برساند، محکوم به اعدام خواهد بود.»‌ لیبرمن معتقد است چنین قانونی می‌تواند عامل بازدارنده قوی برای هرگونه عملیات استشهادی فلسطینیان باشد که به جای زندانی شدن، با اعدام روبه‌رو خواهند شد. لیبرمن در سخنانی مدعی شد:«نباید به تروریست‌‌‌‌ها (جهادگران فلسطینی) اجازه داد که پس از آن اعمال جنایت، گمان کنند که در شرایط بسیار مناسب، راهی زندان خواهند شد و سپس آزاد می‌شوند.»

بر اساس این طرح، در صورتی که یکی از شهروندان فلسطینی ساکن کرانه باختری به قتل محکوم شود، وزیر امنیت می‌تواند با توجه به اختیارات دادگاه نظامی، مجازات اعدام را بر او اعمال کند، در غیر این صورت اجرای این حکم منوط به موافقت اکثریت قضات خواهد بود. این اقدام رژیم صهیونیستی از بیم شدت حملات جوانان فلسطینی به ارتش اسرائیل صورت می‌گیرد. سرزمین‌های اشغالی از 15 آذرماه که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا، قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، صحنه درگیری میان فلسطینی‌های معترض و ارتش رژیم صهیونیستی است و نظامیان اسرائیلی برای اینكه انتفاضه را مهار كنند، به جای تمركز بر رهبران گروه‌های مقاومت، جوانان فلسطینی را مورد هدف قرار می‌دهند. در روزهای اخیر 11 تن از فلسطینی‌‌‌‌ها توسط نظامیان اسرائیل به شهادت رسیده‌اند. روز جمعه نیز تك‌تیراندازهای صهیونیستی یك جانباز فلسطینی را كه در تظاهرات شركت كرده بود، در مرز غزه با سرزمین‌های اشغالی به شهادت رساندند.  تصویب طرح اعدام در پارلمان اسرائیل، در شرایطی است كه گروه‌های مقاومت در روزهای اخیر چندین موشك به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیك كرده‌اند. به گزارش العالم، منابع فلسطینی دیروز اعلام کردند سه موشک از غزه به شهرک‌های صهیونیستی اطراف غزه اصابت کرده است. به گزارش این شبکه تلویزیونی صدای آژیر خطر در این شهرک‌‌‌‌ها به صدا درآمده است. این موشك‌‌‌‌ها توانسته‌اند از سیستم گنبد آهنین عبور کنند. 
   
تصویب طرح دولت- ملت یهودی

در شرایطی كه همه كشورهای جهان مخالفت خود را با تصمیم دونالد ترامپ اعلام كرده‌اند، رژیم صهیونیستی قصد دارد تصمیم ترامپ را عملی كند. کابینه رژیم ‌صهیونیستی اعلام کرد كه قصد دارد طرح «اسرائیل، دولت- ملت یهودی‌» را در اولین بازنگری در زمستان، بدون هیچ تغییری تصویب کند. به نوشته روزنامه جروزالم‌پست، یاریو لوین، وزیر گردشگری رژیم‌ صهیونیستی که از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم مسئول پیشبرد این طرح است، گفت:« لایحه دولت-ملت یهودی یکی از مهم‌‌ترین قوانینی است که کنست تاکنون با آن برخورد داشته و ما قصد داریم در جلسه آتی پارلمان، آن را به رأی بگذاریم». یکی از نمایندگان حزب «لیکود» در کنست گفت كه اولین جلسه بازنگری این طرح، اوایل زمستان و چند هفته دیگر برگزار می‌شود. طرح دولت- ملت یهودی یکی از جنجالی‌‌‌‌‌ترین لوایحی است که کابینه رژیم‌ صهیونیستی برای تبدیل شدن به قانون، به پارلمان ارائه کرده است. طبق این طرح، زبان عبری در منطقه فلسطین اشغالی به رسمیت شناخته شده و زبان عربی ضمن از رسمیت افتادن، در مدارس تعلیم داده نخواهد شد. همچنین این لایحه علاوه بر دادن امتیازات فوق‌العاده به یهودیان نسبت به اعراب در فلسطین اشغالی، این منطقه را وطن و سرزمین تاریخی آنها اعلام کرده و به هر یهودی در سراسر جهان اجازه می‌دهد بدون تشریفات، به فلسطین اشغالی مهاجرت کند. طبق این لایحه قدس پایتخت رژیم‌صهیونیستی است و بر ارتباط یهودیان با مسجد‌الاقصی تأکید شده است. همچنین اگر دادگاهی برای مسئله‌ای پایه قانونی پیدا نکرد، باید طبق سنت و رسوم یهودیان، حکم صادر کند. رژیم صهیونیستی در حالی این طرح را به تصویب می‌رساند كه حتی كشورهای اروپایی نیز مخالف چنین طرحی هستند. اروپایی‌‌‌‌ها از راهكار دو دولتی حمایت می‌كنند، چیزی كه به دلیل مخالفت اسرائیل تاكنون محقق نشده است. تصویب چنین طرحی می‌تواند درگیری‌‌‌‌ها در سرزمین‌های اشغالی را تشدید كند. بر اساس این طرح كه پیش‌تر نیز از سوی صهیونیست‌‌‌‌ها مطرح شده بود، اعراب ساكن در سرزمین‌های اشغالی اخراج می‌شوند.