شناسهٔ خبر: 23086739 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

جوی آبی که در شهرستان دنا گردشگران را شگفت زده می کند/ آبی که سر بالایی می رود + تصاویر

"آبی که سر بالا می رود" سوالی است که تعداد زیادی از گردشگران و مسافران در بدو ورود به شهر سی سخت سراغش را می گیرند و با جستجو و کنجکاوی به دنبال یافتن جواب آن هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل ازسفیر دنا؛ شهرسی سخت که به عنوان مرکز شهرستان دنا از آن یاد می شود ،شهری کوهستانی و زیبا در دامنه های سرد و کوهستانی دنای استوار است که تا مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد،یاسوج 30 کیلومتر فاصله داشته و همه ساله مأمن مسافران و گردشگران بسیاری از اقصی نقاط کشور است.

 شهر افسانه ای سی سخت که به آن شهر کیخسرو و افسانه های سی پهلوان شاهنامه نیز می گویند دارای جاذبه های متعدد و شگفت انگیزی بوده که می توان از قله های بیژن تا سقل آسمانی، بلندین قله دنای استوار و حتی چشمه های خروشان و آبشار های سحرانگیز آن نام برد.

وقتی پا به زیبایی دنا می گذاری ،خیره به جنگل های بلواط ، کیکم وحشی و چنار این منطقه می شوی که نام سی سخت در دل کوه های سر به فلک کشیده دنا از زیبایی های این سفر را افزون می کند.

بی‌شک اینجا نقاش زبردستی فراتر از تمام بهشت‌ها ایستاده و نگارنگری کرده تا دل و دیده هر بیننده‌ای را به حیرت وا دارد.

هوای مطبوع و خنک کوهستان به همراه چشم‌اندازهای زیبا، جویبارها و چشمه‌های پرآب، جنگل‌های بلوط، باغ‌های میوه، روستاهایی که از پس یکدیگر می‌آیند و تاک‌های انگوری که نوید آبسالی منطقه را می‌دهند در کنار دنا این کوه سرافراز و استوار که دامان بخشنده‌اش را گشوده تا سبزی قلبش را به همگان هدیه دهد،همه و همه وصف نشدنی است.

سی سخت به دلیل قرار گرفتن در یک گردنه زیبا و سبز حتی در فصل زمستان زیبا است و در این هنگام درختان و کوههای سربفلک کشیده  دنا رخت سفید زمستان بر تن کرده  و زیبایی دیگری رابرای شما به یادگار خواهند گذاشت.

این شهر دارای جاذبه فراوانی است که می توان به چشمه میشی، آبسردون ، دریاچه کوه گل، آبشار دره ناری و حتی پدیده شگفت انگیز"آبی که رو به بالا حرکت می کند" اشاره کرد که همگی باعث شگفتی مسافران شده است.

آب "سربالا یا همان آب رو به بالا"، لقبی است که مردم و مسافران به جوی آبی که از منطقه کوه گل تا منطقه بندان سی سخت برای‌ آبیاری درختان امتداد دارد،گفته می شود.

این جدول آب کشی که بیشتر مردم این منطقه بیشتر از آن برای امر کشاورزی استفاده می کنند، امروز به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی و شگفت انگیز شهر سی سخت از آن یاد می شود و همیشه مسافران زیادی را به خود جلب می کند.

معمای این جدول آب به گونه ای که همه مسافران در اولین نگاه محو آن می شود.

اما معمای این جدول آب در اینجا نهفته است که به قول برخی از کارشناسان خطای دید باعث شده که  همه مسافران و گردشگران در بدو ورود احساس کنند که این آب رو به بالا حرکت می کند و هیچگونه سحر و جادویی در آن نهفته نشده است.

شاید تعجب آور باشد که با وجود دهها جاذبه گردشگری در شهرستان دنا و شهر سی سخت مسافران به دنبال یافتن این مکان باشند؛اما واقعیت ماجرا به یک اتفاق کم نظیر بر میگردد که چنین منظره ای را پدید آورده است.

به گفته اهالی محل،پیگیری و تلاش مردم سخت کوش سی سخت برای عمران و آبادانی باغات انگور و سیب در زمان های نچندان دور باعث شد که مردانی که اکنون در بین ما نیستند برای برداشت آب از چشمه های خروشان دنا از جمله چشمه میشی، این آب را از  مناطق صعب العبور و کوه پایه های دنا به اراضی محدود و محصور سی سخت برسانند و باغات و جاذبه ای گردشگری به نام بندان را پدید آورند.

به گفته بزرگان سی سخت ،برای انتقال آب چشمه میشی به باغات بندان که قریب 30سال پیش بر می گردد، بحث بر انتخاب سرآب جهت انتقال آب بالا گرفت و هر کسی نظری میداد تا اینکه دوتن از کشاورزان آن زمان به نام مرحوم مشهدی حشمت الله صیادی و ملا لهراسب یزدانپناه با انتخاب سرآب کلنگ حرکت مسیر آب چشمه میشی به بندان را در این منطقه به زمین زدند.

دقت نظری که این دو شخص بدون از استفاده از هر گونه ابزار و نیازمندی های روز، موجب شده تا حرکت آب انتقالی در دامنه های دنا به نحوی باشد که مسافران و هزاران گردشگر مناطق دیدنی دنا این منطقه از دنا شوند و گردشگران تصور کنند این آب در حال برگشت به عقب و حرکت در سربالایی است!

انتهای پیام/