به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان،"روری تروئل" (Rory G. Truell)، رئیس فدراسیون بین المللی مددکاران اجتماعی به همراه برخی اعضای این فدراسیون از واحد مرکز مشاوره مددکاری اجتماعی در کلانتری ۱۴۸ انقلاب اسلامی به عنوان یک نمونه از مراکز مشاوره و مددکاری ناجا بازدید کردند.
سرهنگ " علیرضا حمیدی فر" اظهار کرد: پلیس ایران در سراسر کشور واحدهای مشاوره و مددکاری را در کلانتریها مستقر کرده و در این واحدها افسرانی فعالیت میکنند که دارای تحصیلات روان شناسی، مشاوره و مددکاری هستند.
مدیر کل مشاوره و مددکاری ناجا تصریح کرد: حوزه فعالیت مشاوران و مددکاران نیروی انتظامی در ارتباط با مشکلات اجتماعی مانند اختلافات خانوادگی و بزهکاریهای اجتماعی است، این افراد متخصص سعی میکنند، پروندهها قبل از ارجاع به دادگاه در واحدهای مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا حل و فصل شود.
وی خاطر نشان کرد: در واحدهای مشاوره کلانتریها مصاحبههای روان شناختی انجام میشود، در واقع اگر پروندهها با علت شناسی، حل و فصل نشود به واحدهای بالادستی مراکز مشاوره که آنها نیز متعلق به پلیس است، ارجاع داده میشود؛ در آن مراکز، روان شناس، روانپزشک و مددکار با سطح تحصیلات بالاتر و تخصصیتر در حال فعالیت هستند.
حمیدی فر اضافه کرد: مراکز بالادستی مشاورههای مددکاری ناجا با نهادهای دیگر مانند کمیته امداد، شهرداری و بهزیستی نیز در ارتباط دو سویه هستند که در صورت نیاز، مراجعان به آنها ارجاع داده میشوند. همه خدمات به صورت رایگان به مردم ارائه میشود تا امنیت و آرامش که دغدغه اصلی پلیس است در جامعه ارتقاء یابد.
معاون اجرایی معاونت اجتماعی ناجا تأکید کرد: علاوه بر این متخصصان مددکار نیروی انتظامی به مراکزی مانند مدارس نیز اعزام میشوند تا با اجرای فعالیتهای کارشناسانه نظیر سخنرانی برای دانش آموزان، آموزشهای لازم را به این گروه هدف بدهند.
مدیر کل مشاوره و مددکاری ناجا تصریح کرد: در واقع به عنوان پلیس اجتماعی خادم مردم هستیم، اعتقاد داریم مسائل اجتماعی را باید با روشهای علمی و اجتماعی حل کرد و با اجرای این روش توانستیم ۴۰۰ هزار پرونده با موضوع مشکلات خانوادگی را در مدت یکسال حل کنیم، به گونهای که این پروندهها قبل از ارجاع به دادگاه حل شد و افراد به آغوش خانواده و زندگی عادی بازگردانده شدند.
حمیدی فر یادآور شد: این تجربه در دنیا منحصر به فرد و بی نظیر است که پلیس توانسته به عنوان یک چهره مددکار اجتماعی، خود را مطرح کند که این را مدیون مقام معظم رهبری هستیم چرا که ایشان تأکید کردند پلیس یار مقتدر و مهربان مردم است.
حمیدی فر تصریح کرد: در کشور ما کارهای فرهنگی دیگری نظیر ساخت فیلم و سریالهای آموزشی انجام میشود تا علت شناسی ریشهای نیز در ارتباط با هنجارشکنی اجتماعی صورت بگیرد و آموزشهای همگانی در سطح جامعه انجام شود.
انتهای پیام/