شناسهٔ خبر: 23064298 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

معاون پژوهشی دانشگاه تهران خبر داد:

معرفی اساتید و مولفین برتر کشوری در جشنواره پژوهش دانشگاه تهران/پایان‌نامه‌ها و مقالات کددار می‌شوند

نشست خبری بیست و ششمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران صبح امروز برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمد رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران در این نشست مطبوعاتی گفت: دانشگاه تهران در چند سال گذشته هر سال جشنواره پژوهش را برگزار می‌کند که هدف اصلی آن تشویق دانشجویان ممتاز دانشگاه تهران است.

وی ادامه داد: اقدامات و فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان ممتاز برای کشور و مردم مهم و ارزشمند به حساب می‌آید، بنابراین تقدیر از دانشجویان، تجلیل از اساتید و حمایت از پایان‌نامه‌ها و مقالات و همچنین قدردانی از اساتید بازنشسته‌ای که هنوز مشغول فعالیت‌های علمی هستند از برنامه‌های مهم دانشگاه تهران است.

رحیمیان افزود: جشنواره امسال یک ویژگی خاصی دارد و آن هم معرفی اساتید و مولفین برتر کشوری است که ما آنها را انتخاب و معرفی می‌کنیم. از طرفی هم از یکسری کتاب‌های برتر نیز تجلیل خواهد شد که البته این کتب تا پایان سال 95 شناسایی شده‌اند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران تصریح کرد: دکتر شفیعی کدکنی به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران شناخته شده‌اند که البته دانشگاه تهران در سنوات گذشته حدود 25 استاد ممتاز داشته است که از سال 64 تا 70 تعدادی استاد با امضای مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی لوح تقدیر دریافت کردند.

وی با تاکید بر اینکه جشنواره پژوهش و فناوری سیاست‌های دانشگاه تهران را مشخص می‌کنند، گفت: جشنواره‌ها انتخاب و معرفی نفرات برتر در سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه تهران تاثیرگذار هستند.

رحیمیان در بخش دیگری از سخنان خود به گرنت اساتید اشاره کرد و افزود: بسیاری از اساتید دانشگاه تهران به دلیل اقداماتی که در پژوهش و فناوری انجام داده‌اند گرنت گرفته‌اند البته این گرنت خرج زندگی شخص اساتید نمی‌شود بلکه آن را می‌توانند برای پژوهش، تحقیق، آزمایشگاه‌ها و دانشجویان خرج کنند.

وی ادامه داد: بودجه حمایت از پایان‌نامه‌های دانشگاه تهران دو برابر شده است اما ما سعی داریم که این رقم را به 4 برابر برسانیم. سال گذشته در رتبه‌بندی شانگهای دانشگاه تهران در ردیف 300 تا 400 قرار گرفت که البته ما نفر اول دانشگاه‌های ایران هم به حساب می‌آییم.

رحیمیان در بخش دیگری از سخنان خود به تعداد مقالات دانشگاه تهران و رتبه‌بندی آنها در دنیا و طبق شاخص‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه آمارهای پژوهشی دانشگاه تهران نسبت به دیگر دانشگاه‌ها بسیار امیدوار کننده‌تر است.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران اظهار کرد: در این جشنواره قرار است دریافت کد بین‌المللی اخلاق پژوهشی در راستای پژوهش زیست پزشکی به تعدادی از دانشجویان یا اساتید اهدا شود که البته این پژوهش‌ها باید قبل از انتشار این کد را دریافت کنند. دانشگاه تهران برای همه طرح‌ها و پایان‌نامه‌هایی که نیاز به کد پژوهشی دارند آیین‌نامه‌ای را تدوین کرده است که در آینده همه پایان‌نامه‌ها و مقالات صاحب کد خواهند شد که این کد در اینترنت و فضای مجازی قابل جست‌وجو است و در مجالات زبان فارسی با BOI چاپ و منتشر خواهند شد. BOI به معنای تسهیل رصد میزان ارجاعات به یک مقاله است.

رحیمیان ادامه داد: دانشگاه تهران حدود 10 هزار دانشجوی دکتری و 20 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد دارد و ما باید از همه این امکانات در راستای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران در پایان تصریح کرد: از پایان‌نامه‌هایی که در حوزه رفع نیازهای کشور، دانشگاه‌ها، جامعه و دستگاه‌های اجرایی هستند باید بیش از پیش مورد توجه و حمایت قرار گیرند چرا که نیازهای کشور با رفع نیازهای دانشگاه امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بیست و ششمین جشنواره پژوهش و فنواری دانشگاه تهران روز 28 آذر در تالار علامه امینی برگزار می‌شود و از وزرای علوم و بهداشت و شهرداری تهران برای حضور در این همایش دعوت شده است.

نظر شما