شناسهٔ خبر: 23055732 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

نشست مسکو آغاز گام مهمی برای نهایی کردن رژیم حقوقی دریای خزر بود 

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که با توجه به توافقات اولیه در مسکو برای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، هیات ایرانی تمام تلاشش را به کار می‌گیرد تا منافع ایران در این توافقنامه حاصل شود. علی نجفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری نشست اخیر وزیران خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر و اعلام آماده شدن 90 درصد کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، گفت: اجلاس اخیر در مسکو در ادامه نشست‌هایی برای نهایی کردن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در سطح گروه‌های کاری معاونان و وزرای خارجه برگزار شد که می‌توان آن را از مهم‌ترین نشست‌های وزارت خارجه پنج کشور ساحلی دریای خزر عنوان کرد. وی گفت که قرار است در ماه آینده اجلاس روسای جمهور پنج کشور ساحلی دریای خزر در آستانه قزاقستان برگزار شود و در آن موضوع نهایی شدن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر مورد بررسی قرار گیرد. به گفته وی، در این کنوانسیون اختلاف نظر میان پنج کشور ساحلی دریای خزر، چگونگی ترسیم خطوط مبدا ساحلی و سهم هر یک از پنج کشور در دریای خزر در این اجلاس مطرح شده است که خوشبختانه با مذاکرات فشرده‌ای که انجام شد می‌توان امید داشت که گام مهمی در راستای توافق این بخش برداشته شود. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: قرار است طی ماه‌های آینده به طور رسمی جمع‌بندی‌ها مبادله شده و در پیش‌نویس این کنوانسیون گنجانده شود. در این بین دولت جمهوری اسلامی ایران در این نشست دیدگاه‌های خود را با قاطعیت بیان کرد و حضور موثری در نشست‌های کارشناسی نیز داشت. نجفی با بیان اینکه ایران برای نهایی کردن این موضوع چند اصل را مورد تاکید قرار داده است، گفت که عدالت،‌ انصاف و توجه به مختصات سواحل کشورها از جمله اصول مورد تاکید ایران برای نهایی کردن این سند است از این رو امیدواریم همان‌طور که تاکنون گام‌های محکمی برای توافق پیرامونی مسائل مختلف دریای خزر برداشته شده است، در این مسیر نیز بتوان به توافق مفیدی دست پیدا کرد. وی یادآور شد: تاکنون توافقاتی همچون موافقتنامه امنیتی و موافقتنامه حفظ محیط زیست دریای خزر و اسناد مهم دیگری به امضای کشورهای ساحلی دریای خزر رسیده است. قطعا با همین روند می‌توان این سند مهم درباره کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را نهایی کرد. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که نشست مسکو آغاز گام مهمی برای نهایی کردن رژیم حقوقی دریای خزر بود که باید در نهایت به امضای پنج کشور این حوزه برسد. توافقات اولیه در اجلاس مسکو صورت گرفت و قرار شد این توافق به صورت رسمی به کشورها ارسال شده و آنها نظرات‌شان را با یکدیگر مبادله کنند. نجفی در پایان گفت که قطعا تا زمانی که همه کشورها به توافقی نرسند این کنوانسیون نهایی نخواهد شد. تلاش هیات ایرانی وزارت خارجه و کارشناسان نیز بر این است که منافع ایران در این توافق حاصل شود.

هیلی به دنبال تکرار نمایش 
«پاول» بود

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس، با بیان اینکه نیکی هیلی با اظهارات اخیرش به دنبال تکرار نمایش کالین پاول بود، گفت: باید با پیگیری جنایات آمریکا در یمن و عراق و سوریه، به آنها فشار متقابل بیاوریم. مرتضی صفاری نطنزی در گفت‌وگو با ‌مهر، با اشاره به اظهارات و ادعاهای اخیر نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل درباره شلیک موشک‌های ایرانی توسط مبارزان یمنی به عربستان، اظهارداشت: این یک حرکت نمایشی بود که تصور می‌کردند مانند سری قبل که کالین پاول وزیر دفاع وقت آمریکا در موضوع جنگ عراق راه انداخت، این بار هم می‌توانند این نمایش را به راه بیندازند. وی تصریح کرد: با وجود تلاش آمریکایی‌ها، اما افکار عمومی‌آگاه‌تر از قبل شده و حتی دوستان نزدیک آمریکا نیز این ماجرا را نپذیرفتند و سخنگوی سازمان ملل نیز به طور ضمنی اشاراتی داشت که این ادعاها صحت 
ندارد. 
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی‌با اشاره به شکست آمریکائی‌ها در ماجرای داعش و عصبانیت رژیم آمریکا از این مسئله گفت: آمریکائی‌ها به دنبال ضربه زدن به ایران هستند تا عصبانیتشان را از بین ببرند، لذا باید هوشیار باشیم و با اقدام و موضع گیری به موقع، توطئه‌های آنها را خنثی کنیم. صفاری خاطرنشان کرد: پس از ماجرای شکست داعش، مسائل دیگری مانند استعفای سعدحریری و اتهام به ایران، انتقال سفارت آمریکا به قدس و اخیراً ادعا درباره موشک‌های ایران همگی حلقه‌های زنجیره تهدیدهای آمریکا هستند که نوک پیکان آن جمهوری اسلامی‌است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: به همین دلیل، باید مراقب باشیم و در مقابل هر توطئه آنها، حرکت متناسب و متقابل را انجام دهیم. وی با بیان اینکه آمریکائی‌ها بعد از این حرکت تصنعی نیز دست بردار نخواهند بود، درباره میزان احتمال تاثیرپذیری شورای امنیت از این ادعای نمایشی آمریکا گفت: بعید می‌دانم که در شورای امنیت فضایی برای این ادعاها فراهم باشد، چرا که حتماً روسیه و چین مسئله را نخواهند پذیرفت و اروپایی‌ها هم دیگر چندان به این مسائل باور ندارند.
 صفاری خاطرنشان کرد: آنچه امروز در یمن اتفاق می‌افتد و آنچه در سوریه و عراق گذشت، همان دستورالعمل آمریکایی‌ها بود و امروز شاهدیم که بمباران مردم یمن با تسلیحات آمریکائی صورت می‌گیرد و سلاح‌های داعش نیز طبق اسناد موجود همگی از آمریکا و اروپا به دست آنها رسیده بود. وی تاکید کرد: در چنین شرایطی که آنها با وجود این کارنامه چنین ادعاهایی را علیه ما مطرح می‌کنند، ما هم باید فشار متقابل بیاوریم و جنایات آنها در منطقه به ویژه در یمن را در شورای امنیت سازمان ملل و دیگر مجامع حقوقی بین‌المللی مطرح و دنبال کنیم.

آمریکایی‌ها در صدد راه‌اندازی جنگ روانی و ایران هراسی هستند

یک نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها نشان داده‌اند که تعهدات بین‌المللی را نادیده می‌گیرند، گفت: آمریکا به دنبال دامن زدن به ایران هراسی است تا با برجسته کردن موضوعاتی علیه ایران تحریم‌های جدیدی را وضع کند. جلال میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل اظهار کرد: انتشار بیانیه و چنین اظهاراتی نشانه این است که آمریکا در صدد است تا جنگ روانی راه بیندازد و هدف طیف تندرو آمریکا هم با برجسته کردن اینگونه مسائل و چنین شرایطی به حاشیه راندن مسئله قدس است تا تمرکز جهانی علیه اقدامات ترامپ را به نوعی برهم بزند. این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه آمریکا با به میان کشیدن برنامه موشکی ایران به  دنبال دامن زدن به ایران هراسی است گفت: خوشبختانه ائتلافی که علیه ایران در سفر ترامپ به ریاض مطرح شده بود مورد استقبال قرار نگرفت و اکنون به دنبال این هستند تا با هیاهو سایر کشورها را هم ترغیب کنند. این نماینده اصلاح طلب مجلس افزود: در واقع  طیف تندرو هیئت حاکمه در آمریکا با لابی صهیونیسم و عربستان سعی دارند موضوعاتی را علیه ایران برجسته کرده و تحریم های جدیدی را وضع کنند و اجازه ندهند که ایران از منافع برجام استفاده کند. وی ادامه داد: در واقع صهیونیست‌ها با کمک عربستان در تلاش هستند مسئله جنگ در یمن را تحت‌الشعاع قرار دهند و به نظر می‌رسد وزارت خارجه آمریکا و وزارت دفاع این کشور به حاشیه رفته‌اند که نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اینگونه صحبت می‌کند. میرزایی تصریح کرد: خانم هیلی نماینده طیف تندرو در هیئت حاکمه آمریکا علیه ایران است که آنها از او استفاده کرده و به دنبال این هستند از طریق این جایگاه سایر کشورها را تحت فشار قرار داده و جنگ تبلیغاتی علیه ایران راه بیندازند. این عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه بیان کرد: در حالی که نماینده آمریکا در سازمان ملل چنین ادعاهایی را مطرح می کند سایر کشورها به حقانیت ایران پی برده اند و آنچه که در منطقه اتفاق می‌افتد جنایات جنگی در منطقه با حمایت آمریکا و عربستان است. وی خاطر نشان کرد: ترامپ با تحقیر کشورهای مسلمان و نادیده گرفتن حقوق فلسطینی‌ها به دنبال این است که از صهیونیست‌ها حمایت کند و همه می‌دانند که این آمریکایی ها هستند که تعهدات بین‌المللی را نادیده می‌گیرند که نمونه آن معاهده بین‌المللی آب و هوایی پاریس و مسئله قدس است. میرزایی اظهار کرد: در واقع آمریکا بدون توجه به معاهدات موضع‌گیری می‌کند و می‌خواهد همه کشورها را در عمل انجام شده قرار دهد اما آنچه واقعیت دارد این است که اینها دست رژیم عربستان را برای قتل عام کودکان یمن باز گذاشته‌اند و با اعمال تحریم‌ها مرگ و میر کودکان و زنان بی‌گناه را رقم می زنند و باید پاسخگوی این مسئله باشند.