شناسهٔ خبر: 23046012 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

چهاردهمین کنگره بین المللی ام اس در جزیره کیش

۴۵۰ متخصص داخلی و خارجی در چهاردهمین کنگره بین المللی ام اس در جزیره کیش شرکت کردند.

صاحب‌خبر -
چهاردهمین کنگره بین المللی ام اس در جزیره کیشبه گزارش خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، عبدالحسین هوشمند مدیر عامل انجمن ام اس ایران گفت: متخصصان مغز و اعصاب  به نام کشورمان و 45محقق و متخصص 11 کشور جهان از هلند ، دانمارک ، سوئد ، مصر ، عراق ، سوریه ،کانادا ، ترکیه ، آلمان ، لبنان و سوئیس در کنگره حضور داشتند.
وی افزود: تعداد شرکت کنندگان داخلی 30 درصد و تعداد شرکت کنندگان خارجی دو برابر بیشتر از کنگره قبل بود.
سید احسان محمدیان نژاد دبیر علمی کنگره گفت: متخصصان ایران و جهان در خصوص راههای پیشگیری ، کنترل و عوامل تاثیر گذار بر شدت و کاهش بیماری  در این نشست تخصصی تبادل نظر می کنند.
256 مقاله به دبيرخانه  اين همايش ارسال و 75 مقاله به صورت سخنراني و 100 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه شد
تاثیرمصرف دخانیات بر تشدید ام اس ، رابطه ژنتیک وشیوع ام اس ، شیوع ام اس در بانوان سه برابر بیشتر از آقایان عنوان مقالاتی بود که در کنگره مطرح شد . 
پزشکان ایرانی مقیم کانادا،سوئد و دانمارک نیز در همایش حضور داشتند و سطح علمی کنگره را مطلوب ارزیابی کردند.
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با دکتر بیگی و دکتر عسگری گفتگو کرد ، دکتر امید بیگی محقق ایرانی مقیم سوئد از توان علمی دانشمندان ایرانی در زمینه ام اس یاد کرد و گفت: کنگره ام اس دستاوردهای خوبی را به ويژه در زمینه رابطه ژنتیک و ام اس  ارائه کرد.
البته دکتر بیگی به کنترل بیماری ام اس اشاره کرد و گفت: احتمال تولد نوزاد سالم از پدر و مادری که مبتلا به ام اس هستند وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران هم روی این موضوع تحقیقات کاملی دارد.
دکتر نسرین عسگری متخصص مغز و اعصاب و محقق ایرانی که 35 سال در دانمارک اقامت دارد تجربیات و دستاوردهای دانشمندان ایران را قابل توجه برشمرد و گفت: برای تحقیقات در ایران باید امکانات بیشتری فراهم شود تا دانشمندان ایرانی بتوانند پیشرفت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: به نظر می رسد امکانات تحقیقاتی برای دانشمندان ایرانی به طور کامل فراهم نیست و این مشکل استعدادهای ایرانیان را تحت الشعاع قرار می دهد.
پرفسور ایمان سعده رئیس انجمن مغز و اعصاب سوریه یکی  از مهمانان خارجی که سه دوره در کنگره علمی ام اس ایران حضور داشته است  موضوعات مطرح شده در کنگره را تخصصی وکاربردی عنوان و از حضورش در این نشست علمی ابراز رضایت کرد.
بسام هائِک نایب رئیس انجمن ام اس سوریه نیز در این کنگره حضور داشت و در خصوص سطح علمی این نشست تخصصی گفت: چندین دوره در نشست های علمی اروپا شرکت کردم و امروز مطالب جدیدی در کنگره علمی ایران از زبان متخصصان و دانشمندان ایرانی شنیدم.
 
شیوع بیماری ام اس به ویژه در سال های اخیر موجب شده است پزشکان کشورمان با دقت نظر بیشتری در خصوص این بیماری تحقیق کنند.
ام اس جوانان گروه 20 تا 40 سال را درگیر می کند و استرس مهمترین عامل ابتلا به ام اس است.
جمعیت بانوان بیشتر در معرض خطر قراردارند و  3 برابر بیشتر از مردان به بیماری مبتلا می شوند.
دکتر امیر رضا عظیمی  متخصص مغز و اعصاب و عضو کمیته علمی انجمن ام اس گفت: در حال حاضر بیش از 60 هزار بیمار مبتلا به ام اس در کشور داریم .
وی افزود: تاری دید ، ضعف عضلانی و خواب رفتگی  دست و پا مهمترین علایم ام اس است ، البته این علایم با علایم بیماری های دیگر مشابهت دارد .
دکتر عظیمی گفت: بیماری افراد مشکوک به ام اس، با انجام  ام آر آی مشخص می شود.
محمد حسین حریر چیان یکی از پزشکان با تجربه کشور که متخصص مغز و اعصاب است در خصوص  داروهای مورد نیاز بیماران گفت: داروهای ام اس به راحتی در دسترس بیماران قرار می گیرد و جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید داروهای ام اس هم تراز کشورهای پیشرفته است.
نخستین نمایشگاه داروهای ام اس همزمان با کنگره علمی ام اس در کیش برگزار شد .
هرچند تعداد غرفه ها کمتر از 20 غرفه بود اما حدود 30 نوع داروی به روز ام اس تولید داخل در این نمایشگاه عرضه شد.
برخی از این داروها خوراکی و برخی تزریقی و مورد تایید اتحادیه اروپا   هستند .
برای کسب اطلاعات کامل و پاسخ به سوالاتی نظیر وجود داروهای کافی برای کنترل ام اس در ایران و موانع پیش رو برای قرارنگرفتن ام اس در گروه بیماریهای خاص در کشور با نایب رئیس انجمن ام اس ایران گفتگو کردیم.
محمد علی صحرائیان نایب رئیس انجمن ام اس ایران به پیشرفت های مطلوب ایران در زمینه شناخت بیماری و تولید داروهای ام اس در  سالهای اخیر اشاره کردو گفت: 75 درصد بیماران ام اس از داروهای ایرانی و 25 درصد از داروهای خارجی استفاده می کنند .
نایب رئیس انجمن ام اس ایران افزود: داروهای خارجی تزریقی و خوراکی که مورد تایید اتحادیه اروپا است در کشورمان نیز یافت می شود.
دکتر خالد عصمت یکی از محققان مصری پس از بازدید از نمایشگاه گفت: در تمام کنگره های علمی ام اس ایران حضور داشتم و پیشرفت ها قابل مشاهده است.
وی از دستاوردهای ایران در زمینه تولید دارو نیز ابراز خرسندی کرد.
بیماری ام اس جزء بیماری های صعب العلاج هست اما هنوز در گروه بیماری خاص قرار نگرفته است .
هزینه های درمان ام اس برای مبتلایان و خانواده هایشان سنگین است و با توجه به اینکه 15 درصد بیماران توان حرکتی ندارند و نمی توانند فعالیت اجتماعی و اقتصادی داشته باشند  لزوم حمایت دولت از بیماران بیشتر احساس می شود.
نایب رئیس انجمن ام اس ایران در خصوص قرار نگرفتن ام اس در بین بیماری خاص گفت: مجلس شورای اسلامی با تصویب مصوبه الحاق ام اس به بیماری های خاص می تواند دولت را برای اختصاص بودجه به این بخش حمایت کند.
دکتر صحرائیان خاطر نشان کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت از بیماران ام اس حمایت های مطلوبی انجام می دهد اما با توجه به هزینه های بالای درمان و توانبخشی باید از بیماران ام اس حمایت جدی تری شود.
چهاردهمین کنگره بین المللی ام اس  دو روز در کیش برگزار شد البته هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف  داشت.
حضور پزشکان مطرح ایران و جهان و بررسی مقالات معتبر علمی با موضوعات جدید تحسین شرکت کنندگان را در پی داشت .
اما نکته ای که برخی شرکت کنندگان از آن گلایه داشتند نحوه پذیرایی از مهمانان بود .
شرکت کنندگان پس از 3 ساعت حضور در کنگره باید حدود 600 متر را پیاده می پیمودند و از سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش به تالار شهر ساختمان دیگر عزیمت می کردند تا گلویي تازه کنند و پذیرایی شوند.
البته کیفیت پذیرایی مناسب بود اما مسیر !!!
نکته جالب اینکه شرکت کنندگان پس از نیم ساعت پذیرایی سرپا (صندلی برای مهمانان در نظر گرفته شده بود) دوباره باید این مسیر 600 متری را می پیمودند و دوباره در کنگره حاضر مي شدند.
نکته دیگر اینکه مهمانان خارجی برای ترس از دیده شدن در همایش و تبعات سیاسی تمایلی به مصاحبه نداشتند و بسیاری از شرکت کنندگان اروپایی چراغ خاموش به همایش آمدند و با کسب اطمینان از طرف مسئولان که در روادید آنان مهر ورود به ایران ثبت نمی شود حاضر شدند در همایش شرکت کنند!
چالشهای سیاسی و تحریم های همه جانبه  هنوز سد راه توسعه ایران است و ظاهرا تلاش های مسئولان کشورمان نتیجه چندان مطلوبی نداده است.
حضور بانوان با پوشش نامناسب در غرفه های نمایشگاه داروهای ام اس  هم نکته دیگری بود  .
به نظر می رسد برخی لباسها و پیروی از برخی مدها در این نمایشگاه علمی ، تحقیقاتی جایگاهی نداشت .
عبدالحسین هوشمند مدیر عامل انجمن ام اس ایران موانع برگزاری کنگره ام اس  در کیش را قیمت بالای بلیت هواپیما ، نبود مراکز اقامتی  و هزینه های بالا عنوان کردوگفت: بلیت مسافران داخلی از تهران به کیش بالای 800 هزار تومان بود که با رایزنی و بررسی عاقبت با400 هزار تومان توانستیم هواپیما چارتر کنیم .
وی علت برگزاری کنگره در کیش را حضور بیشتر شرکت کنندگان خارجی در همایش و مهر نشدن روادید خارجیان در کیش عنوان کردوگفت: این مشکلات دست اندازهای مسیر توسعه علمی در کشور است و روند پیشرفت را کند می کند.
چهاردهمین کنگره بین المللی ام اس و نمایشگاه داروهای ام اس 22 تا 24 آذر در کیش برگزار شد.