شناسهٔ خبر: 23045521 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

دانشنامه تغذیه

کاهو

صاحب‌خبر -
 

کاهو یک سبزی سالادی است و از انواعی که برگ‌های فشرده دارند تا انواعی که برگ‌های آن‌ها آزادانه روی هم قرار گرفته اند متغیر است. برگ‌های آن هم می توانند سبز کم رنگ یا سبز پر رنگ یا سبز با لبه‌های قرمز باشند. بافت تردی دارند و طعم آن‌ها هم از ملایم تا تند متغیر است.
کاهو از خانواده Asteraceaeو نام علمی آن Lactuca sativaاست. از انواع عمده کاهو
می‌توان به نوع برگ آزاد، کاهوی کله روغنی و کاهوی رومی اشاره کرد. رایج ترین واریته آن در ایالات متحده icebergنام دارد که از نوع برگ فشرده، به رنگ سبز روشن و خوش طعم است.
کاهوی برگ آزاد، برگ‌های موج دار و تردی دارد و نوعی که لبه‌هایی قرمز رنگ دارد نیز در این دسته از کاهوها قرار می گیرد. کاهوی کله روغنی دارای برگ‌های سبز چمنی در لایه‌های بیرونی و سبز مایل به زرد در لایه‌های درونی است. برگ‌های کاهوی رومی سبز تیره و فشرده هستند و طعم تندتری از انواع دیگر دارند.
کشت کاهو قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال دارد. بسیاری از انواع آن از روم باستان گسترش پیدا کردند و در سراسر اروپا و آسیا کشت متداول شد. در سال ۱۸۸۵، ۸۷ نوع کاهو در لیست قرار گرفتند که مسلماً بیشتر از ۴ نوع موجود در بازار امروز بودند. در ایالات متحده کاهو پس از سیب زمینی دومین سبزی تازه محبوب در میان مردم است. ایالات کالیفرنیا، آریزونا، فلوریدا و کلرادو بیشترین میزان تولید کاهو را دارند.
کشت کاهو از طریق کاشت مستقیم بذر یا به شیوه کاشت نشاء در بستر برآمده انجام می شود. کاهوی برگ آزاد برای رسیدن به رشد کامل پس از کاشت به ۶ هفته زمان نیاز دارد. انواع دیگر به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. کاهوی رومی
طولانی‌ترین زمان رشد (تا ۱۲ هفته) را دارد. با توجه به این که کاهو زود پلاسیده می شود، برداشت آن با دست صورت می گیرد و محصول برداشت شده در همان محل کاشت بسته بندی می شود.
کاهو را باید در اسرع وقت پس از خریداری به مصرف رساند، ولی اگر شخصی مایل باشد آن را برای زمان بیشتری نگهداری کند باید برگ‌های پلاسیده را جدا کند. کاهوی شسته نشده را
می‌توان حداکثر ۳ تا ۴ روز در کیسه پلاستیکی منفذ دار در یخچال نگهداری کرد. کاهو بیشتر به صورت خام در انواع سالادها و ساندویچ‌ها مصرف می‌شود.
کاهوی رومی برای تهیه سالاد گزینه خوبی است. با ترکیب انواع مختلف کاهو می‌توانیم سالادی مقوی تر و خوشمزه تر تهیه کنیم. کاهوی برگ آزاد و کاهوی رومی ۵ تا ۶ برابر بیشتر از نوع iceberg ویتامین Cدارد. به علاوه، مقدار ویتامین Aموجود در آن ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از نوع icebergاست. کاهوی رومی و کاهوی کله روغنی منبع خوبی از فولات هستند.
*عکس از: Wikimedia

code