به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی در آیین تکریم و معارفه شهردار قزوین که صبح امروز 25 آذر در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، با اشاره به شهر از منظر اسلام تصریح کرد: اگر تمدن را در اندیشههای مختلف و نگرشهای گوناگون بررسی کنیم شاهد تعریفهای مختلفی از تمدن هستیم.
وی افزود: عدهای پیشرفت و تکنولوژی را تمدن مینامند و هر چه صنعت پیشرفت کند و اختراعات افزایش یابد را تمدن میگویند، تمدن نامیدن اینها خیلی بیراه نیست ولی از لحاظ دین این جسم تمدن است و تمدن نیز دارای روح است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر ما فقط جسم داشتیم و روح که شامل عقل و فطرت و قلب است را نداشتیم نمیتوانستیم بگوییم که انسان هستیم، انسان هر چه جسمش بزرگ باشد اگر عقل نداشته باشد آسیب آن بیشتر و خطرناکتر است.
وی بیان کرد: تمدن نیز اگر فاقد روح معنویت باشد همین است و تمدن بدون روح هر چه بزرگتر باشد پرخطر و نگرانکنندهتر است؛ امروزه کشتار جمعی و خشونت آزاردهنده در سطوح بینالمللی محصول تمدن بزرگ منهای روح انسانی و معنویت است.
عابدینی تصریح کرد: اگر میخواهیم در وادی تمدن قدم برداریم باید با همه هستی و نوای ذکر الهی همنوا شویم و تمدن اسلامی همراه با عقل رشد میکند و آسیب نخواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه در تمدن اسلامی انسان ابزار نیست، یادآور شد: در تمدنهای غیردینی و غیروحدانی انسان را ابزار میدانند اما در تمدن دینی انسان مفید است و تلاش میشود انسان به جایی برسد در واقع در تمدن اسلامی مقصد انسان است.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: در نظام دینی، معمار تمدن انسانی کسانی میتوانند باشند که به مبدأ و معاد ایمان دارند و کسانی که به مبدأ و معاد ایمان ندارند، نمیتوانند در ساخت و ساز تمدن انسانی و الهی شرکت کنند.
وی افزود: به خدا و به قرآن ایمان بیاورید اگر کسی ایمان نیاورد و باور قلبی و التزام عملی نداشته باشد در گمراهی است و نمیتواند تمدن ساز باشد، اگر کسی میخواهد تمدن را به حرکت دربیاورد خودش باید ایمان داشته باشد.
عابدینی یادآور شد: خدا کمال انسان را در بستر بندگی تعریف کرده است و با گامهای عبادت میتوان به مقصد تمدن راه یافت؛ در تمدن اسلامی که به صورت میراث فرهنگی به ما رسیده است در محور مسجد پیشرفت و توسعه شهری به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: خداوند تمدن انسانی را با محور ایمان و عبادت پایهریزی کرد و فرمود مساجد را نیز کسانی میتوانند آباد کنند که به خدا و روز رستاخیز ایمان دارند و شهرها را نیز کسانی میتوانند مورد پیشرفت حکیمانه و بستر کمالات انسانی قرار دهند که به خدا و روز رستاخیز ایمان، باور قلبی و التزام عملی دارند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین یادآور شد: شهر را افرادی میتوانند توسعه دهند که به خدا ایمان دارند وگرنه فرصت سوزی میکنند و درجا میزنند، هر چه چشمانداز را بلند کنیم تمدن اسلامی در کنار خطبههای علوی شکل میگیرد.
وی بیان کرد: امام علی(ع) مظهر تمدن الهی و دینی شناخته میشود و آن حضرت فرمودند هر چه چشماندازتان را بلند کنید، به برنامهای زیباتر و جذابتر از آنچه که من به شما ارائه دادهام، نخواهید رسید و من کوهی سربلند و بزرگ هستم که از دامنههای وجود من، رودها جاری است.
عابدینی تصریح کرد: امام علی(ع) نشان میدهد تمدن اسلامی در کنار حکمتهای علوی شکل میگیرد و خطبهها، نامهها و کلمات نورانی آن حضرت رودهای انسانیت هستند که باید تمدن انسانی حول محور آنها شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت ابراهیم(ع) از خدا میخواهد مکه به عنوان یک شهر الگوی الهی ساخته شود و در دعا، اولین نکتهای که از خداوند میخواهد، امنیت است تا مردم آبرو، اقتصاد و میراث خود را در امنیت ببینند حضرت ابراهیم(ع) پس از امنیت از خداوند درخواست کرد تا به مردمش رزق و روزی بدهد و این مهم نشان میدهد که امنیت جایگاه مهمتری دارد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین:
در تمدن اسلامی توسعه شهر با محور مسجد شکل میگیرد
گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: در تمدن اسلامی که به صورت میراث فرهنگی به ما رسیده است هر شهری با محوریت مسجد تأسیس شده که با پیشرفت و توسعه همراه بوده است.
صاحبخبر -
∎