به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، این نشست در ادامه سلسله برنامههای ادبی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با حضور سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی و جمعی از کارکنان و علاقمندان به شعر و ادب در کتابخانه مرکزی این آستان مقدس در جوار بارگاه منور حضرت ثامن الحجج(ع) برپا شد.
دو حکایت منتخب از دفتر دوم مثنوی مولوی، شاعر نامدار قرن هفتم هجری مورد خوانش حاضرین جلسه قرار گرفت و لایههای پنهان و پندآموز حکایتهای مولانا و همچنین خوانش درست واژگان آنها توسط این استاد دانشگاه و مشاور مطالعاتی کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی بیان شد.
این استاد ادبیات فارسی درباره مضمون این دو حکایت مثنوی گفت: نکوهش پرخوری و طمع، رعایت اعتدال و قناعت در زندگی، اهمیت مناجات و راز و نیاز با خدا، بخشش مادیات در مسیر رسیدن به قرب الهی، امید و توکل به خدا، راضی بودن در زندگی و آمادگی برای مرگ، از جمله محورهای موضوعی این حکایتها بهشمار میرود.
سیدعلی کرامتیمقدم ادامه داد: چه در متون دینی و چه عرفانی به امر خوردن و آشامیدن اشارههای بسیاری شده و پرخوری همواره مورد نکوهش بزرگان قرار گرفته است.
سلسله نشستهای ادبی خوانش متون کهن پارسی، هر ماه با محوریت مناسبتهای ملی و مذهبی و دعوت از استادان ادبیات، به همت واحد آموزش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری کتابخانه تخصصی ادبیات این آستان مقدس و روابط عمومی و امور بینالملل این سازمان در جوار حرم مطهر رضوی دایر میشود.