شناسهٔ خبر: 23027145 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

خانه‌داری‏

‏۲۵ترفند برای خانه‌داری بهتر‏‎ ‎

صاحب‌خبر -
 

1. برای تازه نگه داشتن نان یک شب کامل، یک ساقه کرفس را همراه با نان در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا نان رطوبت و طعم تازه خود را حفظ کند‎.‎
۲٫ برای داشتن یک تخم مرغ صبحانه متفاوت و جالب، کافیست تخم مرغ را قبل از آب پز کردن محکم تکان دهید تا زرده و سفیده مخلوط شوند.‏
۳٫ مربای باقی مانده در ته شیشه را دور نریزید به مقدار مساوی روغن زیتون و سرکه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس روی سالاد بریزید‎.‎
۴٫ برای جلوگیری از چسبیدن گوشت یا ماهی به ته ظرف، ابتدا ته ظرف یک لایه از برش‌های لیمو قرار دهید و سپس گوشت یا ماهی را روی آن بگذارید‎.‎
۵٫ پیازهای ریز را ابتدا در آب جوش قرار دهید تا به آسانی پوست شان گرفته شود‏‎.‎‏ این روش برای پوست کندن گوجه فرنگی هم موثر است. گوجه فرنگی‌های تازه و سالم را چند ثانیه در آب جوش بیندازید و بعد در آب سرد قرار دهید. خواهید دید که پوستشان به راحتی کنده می‌شود.‏
۶٫ برای از بین بردن طعم تلخ هر گیاهی، آن را به مدت یک ساعت در آب یخ قرار دهید‎.‎
۷٫ برای کند کردن روند فاسد شدن گوجه فرنگی، آن را از محل اتصال به ساقه به پایین قرار دهید؛ این امر مانع از ورود هوا می‌شود‏‎.‎
۸٫ ماکارونی را در‏ هنگام گرم کردن مجدد، گرد کرده و به شکل دونات در بیاورید تا سریع‌تر گرم شود‏‎.‎‏ ‏
۹٫ سیب زمینی سرخ کرده را اگر ابتدا با دستمال کاغذی خشک کنید و یا مدتی داخل مایکروفر قرار دهید و سپس سرخ کنید خوش طعم و ترد می‌شود.‏
۱۰٫ قبل از سرو یک غذای گرم بشقاب را گرم کنید و قبل از سرو یک غذای سرد آن را خنک کنید. با همین ترفند کوچک می‌توانید به حفظ طعم قوی و تازگی غذا کمک کنید.‏
۱۱٫ برای نگهداری طولانی‌تر از سبزیجات برای مثال کرفس و بروکلی آنها را در فویل بپیچید.‏
۱۲٫ پیاز خرد شده را اگر داخل یک ظرف نمک زده شده قرار دهید تازه می‌ماند. حتی می‌توانید به آن کمی روغن گیاهی بزنید و داخل یک ظرف دربسته نگهداری اش کنید.‏
۱۳٫ اگر می‌خواهید استیکی نرم و فوق العاده درست کنید قبل از پخت گوشت را در سس ماینوز بخیسانید تا نرم شود.
۱۴٫ برای ثابت نگه داشتن تخته گوشت، زیر آن پارچه خیس قرار دهید.‏
۱۵٫ قبل از بریدن فلفل تند، دست‌ها را با کمی روغن چرب کنید تا با ایجاد مانع، تندی و بوی آن جذب پوست نشود‎.‎
۱۶٫ برای حفظ رنگ سبزی‌ها به ویژه گل کلم‏ قرمز و شلغم، هنگام پخت کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. اسیدیته آن در حفظ رنگدانه و فلاوانوئید موثر است. اما از آن جا که سبزی‌های سبز رنگ، کلروفیل دارد، این روش موثر نخواهد بود‏‎.‎
۱۷٫ برای پوست کندن آسان یک بوته سیر، آن را در یک قابلمه یا ظرف فلزی قرار دهید و روی آن قابلمه یا ظرف هم اندازه دیگری را برعکس بگذارید و محکم تکان دهید تا به آسانی پوست سیر جدا شود‎.‎
۱۸٫ جوشاندن پوست سیب به مدت ۳۰ دقیقه در قابلمه آلومینیومی، مانع کدری آن خواهد شد‎.‎
۱۹٫ از کچاپ گوجه فرنگی برای تمیز کردن ظروف مس استفاده کنید.‏
۲۰٫ پس از مصرف تخم مرغ، پوست‏ آن را داخل ظرف دهان باریکی که حاوی آب سرد است بیندازید و در ظرف را ببندید، پس از گذشت یک شبانه روز از آن برای آبیاری گلدان‌های آپارتمانی استفاده کنید.‏
۲۱٫ اگر هنگام آشپزی گوشت غذا سوخت، ابتدا حوله تمیزی را در آب گرم خیس کنیدو آب آن را بگیرید، سپس گوشت را در آن بپیچید و بگذارید مدت پنج دقیقه در آن حالت بماند. سپس پوسته سوخته شده را با چاقو بتراشید‎.‎
۲۲٫ برای‏ تمیز کردن بطری‌ها، شیشه‌ها یا تنگ‌ها، پوست تخم مرغ و آب و صابون ولرم داخل آنها بریزید و خوب تکان دهید. در زمان کوتاهی داخل آنها تمیز می‌شود.‏‏
۲۳٫ اگر ظرف‌هایتان بوی ماهی یا پیاز را در خود نگه داشته اند، آنها را با آب و سرکه بشویید بویشان از بین می‌رود‎.‎
۲۴٫ پوست‏ سیب زمینی یا هویج را در کتری بجوشانید تا آهک آن جدا شود.‏
۲۵٫ برای از بین بردن بوی نامطبوع یخچال یک فنجان سرکه سفید مقطر، سودا، خاک ذغال، یک ظرف قهوه خشک شده و یک کاسه جو خام در قفسه‌های یخچال قرار دهید‎. ‎این بوگیرهای طبیعی بهتر از هر بوگیر دیگری عمل می‌کنند.‏

code