شناسهٔ خبر: 23025146 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

مدیرکل صداوسیمای گیلان از فعالیت‌ها و تولیدات این مرکز می‌گوید

76 درصد مخاطبان شبکه باران را می‌بینند

مرکز صداوسیمای گیلان (شبکه باران) از جمله مراکز فعال و پویای صداوسیمای استانی در خطه شمال کشور است که همه‌روزه برنامه‌های مختلف و متنوعی را هم از تلویزیون و هم رادیو برای مخاطبان گیلکی زبان خود روانه آنتن می‌کند. به گواه آمار و نظرسنجی‌های صورت گرفته، مخاطبان هم از این برنامه‌ها رضایت دارند و این، کیفیت نسبی تولیدات این مرکز استانی را می‌رساند. مهران مدیری در برنامه تلویزیونی دورهمی میزبان گروه موسیقی «دال» بود. برنامه تلویزیونی «سروستان» سه‌شنبه شب 28 آذرماه با حضور نمایندگان مردم شهرهای استان خوزستان در خانه ملت، از شبکه «شما» پخش شد. «چشم شب روشن» به صورت ویژه برنامه در شب یلدای از ساعت ۲۲ آغاز و تا پاسی از شب ادامه خواهد داشت. در برنامه گزارش هفتگی مهم ترین تحولات سیاسی منطقه و جهان در یک هفته گذشته مرور می شود. شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران میزبان فیلم های تلویزیونی و سینمایی در آخرین روز فصل پاییز و نخستین روز زمستان هستند. برنامه عطر عاشقی جمعه اول دی ماه با موضوع «بایسته های حکومت مهدوی» بر روی آنتن شبکه پنج سیما می رود. مناظره امشب مجله علوم انسانی شبکه چهار سیما امشب با موضوع «بودن یا نبودن کنکور» برگزار می شود. در آستانه شب یلدا، برنامه تحلیلی ثریا میزبان مهمانان ویژه ای خواهد بود. برنامه تلویزیونی «دورهمی» در ویژه برنامه شب یلدا، اولین یلدای زندگی مشترک علی اوجی و نرگس محمدی را جشن می‌گیرد. شبکه های سیما همگام با سنت دیرینه ایرانیان با دعوت از هنرمندان، خوانندگان، ورزشکاران و چهره های محبوب و مردمی شادترین شب نشینی سال را به خانه مردم می برند. مسابقه استقلال تهران – ایرانجوان بوشهر، چهار شنبه 29 آذر از ساعت 14:30 به صورت زنده روی آنتن شبکه سه سیما قرار می گیرد. مهدی صباغ زاده کارگردان فیلم سینمایی «خانه کاغذی» چهارشنبه 29 آذر به شبکه چهار سیما می آید. نسیم ادبی بازیگر سینماو تلویزیون که در سریال شهرزاد نقش «حمیرا« خواهر شهرزاد را بازی می کند، در اینستاگرامش از حضور ترانه علیدوستی در پشت صحنه نمایشش عکس جالبی منتشر کرد. مهران احمدی بازیگر سینما و تلویزیون اینستاگرامش را باعکسی از اولین فیلم خود در مقام کارگردان به نام «مصادره» به روز کرد که در آن رضا عطارن با استایل جالبی حضور دارد. برنامه تلویزیونی «دورهمی» در ویژه برنامه شب یلدا، اولین یلدای زندگی

صاحب‌خبر -

مهندس حسن ظهیری، مدیرکل صداوسیمای استان گیلان در گفت‌وگو با جام‌جم از برنامه‌ها و اقدامات این مرکز می‌گوید.

به عنوان سوال اول از جایگاه و وضعیت کنونی صداوسیمای استان گیلان بگویید. تولیدات مرکز این استان در حال حاضر به لحاظ آماری در چه وضعیتی هستند؟

الحمدلله با تلاش همکارانمان در حوزه‌های مختلف، امروز در جایگاه و وضعیت خوبی قرار داریم. در حوزه سیما حدود 1570 ساعت و در حوزه صدا 4100 ساعت برنامه تولید کرده‌ایم که این تولیدات به صورت 24 ساعته روی آنتن می‌رود. همچنین توانسته‌ایم بخشی از تولیداتمان را از شبکه‌های سراسری هم روی آنتن بفرستیم و در آنتن این شبکه‌ها هم سهیم شویم.

اصلی‌ترین شبکه‌های سراسری که در پخش برنامه‌های شما همکاری دارند، کدام شبکه‌ها هستند؟ چه تولیداتی تاکنون از این شبکه‌ها روی آنتن رفته است؟

دو شبکه «شما» و «امید» از اصلی‌ترین شبکه‌هایی هستند که به پخش بخشی از آثار و تولیدات مرکز اقدام می‌کنند. همچنین علاوه بر پخش ثابتی که از شبکه امید داریم، ارتباط میان ما و شبکه‌های رادیویی رسانه ملی هم برقرار است و در صورت درخواست، تولیدات فاخرمان از این شبکه‌ها هم روانه آنتن می‌شود. البته شبکه‌های دیگر تلویزیون نیز به تناوب از آثار تولیدی مرکز گیلان برای پر کردن جدول پخش خود استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، تله‌فیلم «ریشه‌ها» بارها از شبکه‌های سه و افق پخش شده و موفق بوده است.

شاخص‌ترین آثار تولیدی که در حال حاضر از مرکز گیلان در حال پخش‌است، کدام برنامه‌ها هستند؟

در حال حاضر از جمله برنامه‌های شاخص و مطرح ما در حوزه سیما می‌توانم به برنامه‌هایی چون «خانه مهر» اشاره کنم که به موضوعات مختلف درباره خانواده اعم از پزشکی، روان‌شناسی، آشپزی، خیاطی، بافتنی و دیگر موارد کارشناسی می‌پردازد.برنامه دیگرمان یک جنگ شبانه است که سال‌هاست به صورت مداوم پخش می‌شود و بیشترین میزان مخاطب را دارد. «با ورزش» برنامه‌ای است که عمده مخاطبان جوان را مدنظر دارد. برنامه «لوجنک» به صورت زنده و با حضور مدیران به نقد معضلات شهری و اجتماعی می‌پردازد. «در مسیر توسعه» هم برنامه‌ای تحلیلی است که هفته‌ای یک بار پخش می‌شود. اینها برنامه‌های شاخص و روتین ما در حوزه سیما محسوب می‌شوند.

در حوزه صدا چطور؟ تعدادی از برنامه‌های رادیویی شاخصتان را برای مخاطبان معرفی می‌کنید؟

در حوزه صدا، برنامه «گیلانه» را داریم که هر روز عصر پخش می‌شود و بخش‌ها و آیتم‌های مختلف و متنوعی دارد. برنامه «شهر ما» به مشکلات و معضلات شهر و روستا می‌پردازد. برنامه صبحگاهی «صبح بخیر گیلان» هم هر روز صبح روی آنتن می‌رود و با داشتن بخش‌های مختلفی چون هواشناسی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی توجه مخاطبان سحرخیزش را به خود جلب کرده است. برنامه ادبی ما در حوزه رادیو هم «سبزه اوخان» به معنای صدای سبز نام دارد که به زبان گیلکی پخش می‌شود و به بررسی و خوانش اشعار شاعران گیلان اختصاص دارد. از دیگر برنامه‌های پربیننده و پرشنونده‌مان می‌توانم به برنامه‌های «ایستگاه خطر»، «بی‌بال پریدن» با موضوع دفاع مقدس، «ستاره‌های زمینی» و «بر بال آرزوها» اشاره کنم که این برنامه‌ها هم به صورت روتین پخش می‌شوند.

از میزان مخاطبان برنامه‌های گوناگون‌تان آماری در دست دارید؟ چند درصد از مردم استان بیننده و شنونده برنامه‌هایتان هستند؟

مطابق آخرین نظرسنجی که در تابستان 96 صورت گرفته، در تلویزیون 76 درصد بیننده و در رادیو 26 درصد شنونده داریم. پربیننده‌ترین برنامه‌مان در تلویزیون جنگ «مهتاب شبان» و دو سریال «خانه پدری» و «ملاحت» است. در رادیو هم دو برنامه «گیلانه» و «شهر ما» به عنوان پرشنونده‌ترین برنامه‌هایمان محسوب می‌شوند.

این آمار در حوزه تلویزیون بسیار رضایت‌بخش به نظر می‌رسد؛ خودتان از میزان استقبال مخاطبان راضی هستید؟

بله. البته طبق همین آمار حدود 4 درصد هم افزایش میزان مخاطبان داشته‌ایم. همچنین میزان رضایت این مخاطبان از برنامه‌های سیما
72 درصد و در حوزه صدا 82 درصد اعلام شده است.

گویـا برنامه‌هـای مختلـف صداوسیمای شما در جشنواره‌های مختلفی هم مورد تقدیر واقع شده‌اند؛ درست است؟

همین‌طور است. تله‌فیلم «قهرمان» در رابطه با زندگی شهید املاکی و تله‌فیلم «ریشه‌ها» با موضوع دفاع مقدس از جمله تولیداتی هستند که از شبکه‌های مختلف پخش شده‌اند. تله‌فیلم «قدم‌خیر» هم با موضوع عفو و بخشش ساخته شده که البته هنوز روی آنتن نرفته است. با این حال در جشنواره تولیدات‌ استانی نیز که به همت معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیما، تابستان امسال در سنندج برگزار شد، این تله‌فیلم توانست در بخش موسیقی و آهنگسازی حائز رتبه شود. در بخش مجریان برنامه‌های ترکیبی هم مجری خوب شبکه ما، رسول حق‌دوست به عنوان بهترین مجری انتخاب شد. همچنین رضا معینی هم در حوزه کارگردانی دفاع مقدس برگزیده شد.

استان گیلان از گنجینه فرهنگ و واژگان و آداب و رسوم غنی هم برخوردار است. برای حفظ این فرهنگ و بویژه برای پاسداشت صحیح زبان گیلکی در شبکه چه اقداماتی خواهید کرد؟ آیا تمام برنامه‌هایتان به زبان گیلکی روی آنتن می‌رود؟

به نکته بسیار مهمی اشاره کردید. هدف از ایجاد مراکز استانی در صداوسیما، پاسداست فرهنگ و زبان بومی است. ما حدود 50 درصد از تولیداتمان را به زبان محلی گیلکی و نیز بخشی از برنامه‌ها را به زبان تالشی اختصاص داده‌ایم. همچنین علاوه بر برنامه‌ها و مجموعه‌های نمایشی تولیدی، خبر ساعت 23 ما هم تماما به زبان گیلکی است. علاوه بر این، مستندهایی هم از افراد شاخص و مکان‌های قابل توجه و حائز اهمیت استان تولید کرده‌ایم. به‌عنوان مثال، مستندی از زندگی پروفسور مجید سمیعی ساختیم که این اثر در جشنواره‌ای که شبکه مستند سیما برگزار کرد، به عنوان برترین مستند از نگاه بینندگان انتخاب شد.

زهرا غفاری