شناسهٔ خبر: 23023881 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: رسا | لینک خبر

مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی:

موفقیت طلاب درگرو هدفمندی و برنامه‌ریزی است

مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: موفقیت طلاب و روحانیان در تحصیل و تبلیغ دینی درگرو هدفمندی و برنامه‌ریزی مناسب برای دست‌یابی به اهداف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام حجت سالاری مکی، مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی، شامگاه گذشته در دیدار با طلاب مدارس علمیه استان، اظهار کرد: آیات و روایات و نیز هماهنگی که در عالم هستی و وجود خود انسان هست، همه دلالت بر این دارند که انسان‌ها برای رسیدن به کمال و موفقیت نیازمند هدفمندی، برنامه‌ریزی و تلاش هستند تا از فرصت‌ها، استعدادها و امکانات خود به بهترین وجه استفاده کنند.

وی افزود: طبق تعریف امام صادق (ع) از عقل که فرمودند: «العقل ما عبد به الرحمن و اکتسب به الجنان»، انسان خردمند یعنی کسی که برنامه‌های زندگی خود را به‌گونه‌ای تدوین کرده که با عبادت خداوند زمینه‌های سعادت خود را فراهم می‌کند و چنین انسانی صاحب عقل و خردمند است.

حجت‌الاسلام سالاری مکی ادامه داد: ازاین‌رو در روایت داریم که پیامبر گرامی اسلام فرمود: «قوام المرء عقله و لا دین لمن لا عقل له»؛ شخصیت خردمند و تعقل انسان است که مایه موفقیت و پایداری فرد می‌شود؛ به همین دلیل خردورزی برای دنیا و آخرت انسان لازم است.

دبیر شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با توجه به روایتی از نبی مکرم اسلام که فرمودند: «اربعه تلزم کل ذی حجی و عقل من امتی، قیل: یا رسول‌الله ماهن؟ قال: استماع العلم و حفظه و نشره والعمل»، برای رسیدن به مقامات عالیه خردورزی، جدیت در کسب علم، ایجاد فضای علمی و تربیتی در جامعه و تلاش برای فرهنگ‌سازی اخلاق عملی لازم است.

وی در ادامه اظهار کرد: امروز با توجه به گستردگی فضای مجازی و اطلاعات سطحی، باید مراقب باشیم که خود را از یادگیری اصولی و مبنایی بی‌نیاز ندانیم؛ چراکه گاهی انبوهی از داده‌های متفاوت که چه‌بسا ضرورتی برای وقت گذاشتن برای آنها نیست ما را از اولویت‌های علم‌آموزی دور کند.

حجت‌الاسلام سالاری مکی تصریح کرد: بر همین مبنا است که قرآن در توصیف اهل جهنم می‌فرماید: «لَوْ کنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ ما کنَّا فِی أَصْحابِ السَّعِیرِ»؛ اگر ما حق را می‌شنیدیم یا تعقل می‌کردیم، در زمره اهل آتش نبودیم./9314/پ۲۰۲/ب۲