شناسهٔ خبر: 23016130 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فرمولی ساده برای یک قهرمانی

نخستین بار یک تیم باشگاهی با یک سرمربی پرتجربه و موفق جامی را بدست آورد که تکواندو در میان حواشی مختلف، به آن نیاز داشت.

صاحب‌خبر -
فرمولی ساده برای یک قهرمانیتیم تکواندو دانشگاه آزاد ماه قبل در نخستین دوره رقابت‌های لیگ به شیوه جام جهانی توانست با شکست همه حریفانش قهرمان شود و مجوز حضور در پیکار‌های جام جهانی را بدست آورد. تصمیمی که فدراسیون تکواندو از قبل برای قهرمان مسابقات گرفته بود تا به جای تیم ملی، یک تیم باشگاهی به این پیکار‌ها اعزام شود و قهرمانی این تیم در رقابت‌های جام جهانی ساحل ۲۰۱۷ ساحل عاج مسابقات پاسخ ریسک و اعتماد فدراسیون به یک تیم باشگاهی بود.
اتفاقی خوشایند برای تکواندو ایران که مدت‌ها بعد از المپیک ریو خبر خوش به خود ندیده بود. فرمولی ساده با استفاده از یک تیم باشگاهی و یک سرمربی کاربلد.
چند سالی می‌شود که رقابت‌های جام جهانی تکواندو با سبک و سیاق جدید برگزار می‌شود و در دستورالعملی که از سال قبل اجرایی شد، تیم‌ها حتی می‌توانند از تکواندوکاران سایر کشور در ترکیب خود استفاده کنند که به نوعی همان حضور تیم‌های باشگاهی را در این مسابقات پررنگ کرد.
تکواندو ایران که ۲ عنوان قهرمانی جام جهانی در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ را در کارنامه خود دارد، با نتیجه‌ای دور از انتظار در مرحله گروهی رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۶ باکو حذف شد تا موج انتقادات، پس از ناکامی المپیک ریو شدت یابد.
اما این بار دانشگاه آزاد تحت هدایت سیدنعمت اله خلیفه با شکست حریفان قدرتمندی، چون کره جنوبی و روسیه عنوان قهرمانی این مسابقات را پس از هفت سال نصیب ایران کرد.
یک سرمربی موفق و پرتلاش که با تیم دانشگاه آزاد پنج عنوان قهرمانی در لیگ برتر را در کارنامه دارد و به عنوان موفق‌ترین سرمربی در رقابت‌های جهانی و المپیک دانشجویان محسوب می‌شود. خلیفه مرداد امسال هم در المپیک ۲۰۱۷ دانشجویان در چین تایپه هم تیم ایران را با چهار مدال طلا قهرمان کرد. او با تیم دانشگاه آزاد سه بار عنوان قهرمانی باشگاه‌های آسیا را کسب کرده است و سابقه مربیگری تیم ملی تکواندو را هم دارد و از گزینه‌های هدایت تیم ملی پس از استعفای رضا مهماندوست و بیژن مقانلو هم به حساب می‌آمد.
به هر حال این تجربه خوب در رقابت‌های جام جهانی با هدایت یک سرمربی باتجربه و یک تیم باشگاهی، باید مسئولان فدراسیون را برای استفاده از تیم‌های برتر داخلی در رقابت‌های اینچنین بیش از گذشته ترغیب کند.
مسابقاتی که از درجه اهمیت کمتری برای تیم ملی برخوردار است و با توجه به فشردگی رقابت‌های جایزه بزرگ برای کسب امتیازات المپیکی و سایر مسابقات معتبر، تیم ملی نمی‌توانست تکواندوکارانش را به خوبی برای آن آماده کند چرا که بازیکنان باید با سبک تمرینی و شرایط وزنی متفاوتی برای آن آماده شوند.
جام جهانی فرصتی برای خودنمایی تیم‌های باشگاهی و تکواندوکاران جوان در عرصه بین المللی است، همانطور که در سال‌های دور فدراسیون تکواندو از تیم‌های ملی دوم خود در قالب تیم امید در مسابقات برون مرزی همچون پیکار‌های قهرمانی آسیا هم استفاده کرده است.

یادداشت از: انسیه بحری