به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله علیرضا اعرافی ظهر امروز در همایش حوزه بینالملل حوزه تمدنساز با اشاره به موضع حوزه علمیه در برابر تصمیم ترامپ در مورد قدس اظهار کرد: ما در حوزه این تصمیم را محکوم میکنیم و اقدام ترامپ موجب ایجاد خیزشهایی در جهان علیه جهان استکبار خواهد شد.
وی ادامه داد: اقدامات رژیم آل خلیفه علیه آیتالله عیسی قاسم و مردم بحرین را محکوم و همبستگی خودمان را با مردم یمن و مسلمانان میانمار اعلام میکنیم.
مدیر حوزههای علمیه افزود: مهمترین مسئله در بحث تبلیغ بینالملل، رویکرد تمدنی اسلام است، اسلام یک دین تمدن ساز است و این دین از همان ابتدا نگاه تمدنی داشت، اسلام به تمام عرصههای زندگی بشریت توجه کرده است.
اعرافی دین اسلام را یک دین کامل دانست و تصریح کرد: بینالمللی شدن حوزه علمیه زمانی ممکن میشود که نگاه تمدنی را به اسلام داشته باشیم، صاحبنظران دیدگاههای مختلفی در عرصههای گوناگون دارند، اما این دیدگاهها به تنهایی تمدن ایجاد نمیکنند، ما به نظامهای مختلف اسلامی اعتقاد داریم.
وی ادامه داد: دین اسلام یک اندیشه جهانشمول و زمان شمول است و این دین به تمام زمانها و تمام وضعیتهای مکانی و جغرافیایی توجه دارد، در دین اسلام سازوکارهای مختلف برای پاسخگویی به تحولات موجود است.
مدیر حوزههای علمیه افزود: بشریت با ظهور اسلام وارد یک فصل نو شد، حوزه زمانی که میخواهد بینالمللی باشد، باید این رویکرد در نظامهای خود تسری دهد، جامعةالمصطفی یک نهاد بینالمللی موفق است.
اعرافی با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی اظهار کرد: جلسات این شورا هر دو هفته یک بار برگزار میشود، در حوزه نیاز به رویکرد فرهنگ بینالمللی داریم و در ماههای اخیر 15 نظام از نظامهای حوزه به تصویب رسید و تلاش کردیم که رویکرد بینالمللی در تمامی نظامهای حوزه گنجانده شود.
وی ادامه داد: با تأکیدات رهبر معظم انقلاب مرکز آموزشهای مهارتی در حوزه تشکیل شد، باید هم تولیدات پژوهشی حوزه هم رویکرد بینالمللی داشته باشد و هم بخشی از این پژوهشها به مسائل تبلیغ بینالملل اختصاص پیدا کند.
مدیر حوزههای علمیه افزود: زبان و گفتمان بینالمللی جزو ابزارهای لازم برای مبلغان بینالملل است، آموختن زبان برای یک مبلغ لازم است، اما کافی نیست، مبلغ باید علاوه بر آموختن زبان خارجی، شم بینالمللی داشته باشد تا بتواند با مخاطبان ارتباط برقرار کند.
اعرافی با اشاره به ضرورت تعامل بین نهادهای حوزوی اظهار کرد: تا زمانی که این تعامل و همافزایی محقق نشود، بسیاری از برنامهها به نتیجه نمیرسد، در درون حوزه به دنبال ساماندهی مؤسسات فعال در عرصه بینالملل و نیز انتقال اطلاعات این عرصه به اساتید و طلاب حوزه هستیم.
وی ادامه داد: شکلگیری گروههای علمی و مهارتی بر اساس زبان، منطقه و رشته در دستور کار مدیران حوزه است و باید دبیرخانه همایش حوزه بینالملل حوزه تمدن ساز دائمی شود، با وجود کمبود امکانات باید ظرفیتهای بزرگی در عرصه تبلیغ بینالملل وجود بیاید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: راه طولانی در بحث تبلیغ بینالمللی پیش روی ما است، حوزه باید در نقاط عطف در تاریخ و جغرافیای جهان حضور داشته باشد.
انتهای پیام/ی/2346
∎