شناسهٔ خبر: 22994251 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

وزیر ارشاد:

کتابخانه‌های تخصصی پشتیبان تولید دانش در حوزه نیازهای اجتماعی باشند/ مسجد پایگاه قدرت نرم تمدن اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پرداختن به مباحث اجتماعی در کتابخانه‌های تخصصی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: این کتابخانه‌ها باید پشتیبان تولید دانش در نیازهای اجتماعی باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، سید عباس صالحی صبح امروز در همایش کتابخانه‌های تخصصی استان قم با بیان اینکه زیست در کتابخانه زیست در یک جهان بزرگ‌تر است، اظهار کرد: افرادی که در محیط کتابخانه زندگی می‌کنند قدردان این زیست هستند و به ظرفیت‌ها و ویژگی‌ها توجه لازم را دارند.

وی با تأکید بر اینکه تمدن‌های تاریخی هر کدام از نقطه مشخصی آغاز شده‌اند، اضافه کرد: مسجد پایگاه قدرت نرم تمدن اسلامی بود که به سرعت کتابخانه به عنوان ضلع دوم، به مسجد اضافه شد؛ تمدن طلایی اسلام ابتدا با مسجد و بعد از چند دهه با کتابخانه پیوند خورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: کتابخانه‌ها به مرکز آموزش، پژوهش، دانشگاه، پژوهشگاه و باشگاه گفت‌وگوهای علمی و فرهنگی تبدیل شدند و این امر فرصتی را برای تبلور تمدن اسلامی فراهم ساخت تا بذرهای کاشته شده تمدن اسلام در مسجد، در بستر خود را به نمایش گذارد.

وی با اشاره به اینکه فرآیندهای تمدن‌سازی در تمدن‌های مختلف جهانی مشخص است، تصریح کرد: اکنون کتابخانه‌های تخصصی اسلام به جایگاه کنونی خود رسیده و رخدادها و اقدامات بزرگی را دنبال می‌کنند.

صالحی از کتابخانه‌های تخصصی به عنوان مراکز پیشران در تولید علم نام برد و عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی فضای عام تولید و تبادل دانش را فراهم می‌کردند اما کتابخانه‌های تخصصی به عنوان پایگاهی برای حرکت در راستای تولید علم مورد توجه بودند.

وی یادآور شد: بعد از انقلاب اسلامی در شهر مقدس قم شاهد بازگشتی به سمت فرهنگ کتابخانه‌ای بوده‌ایم و این مسیر طی شده باید باری دیگر با نوسازی دنبال شود؛ تاکنون دستاوردهای مختلف نیز در حوزه کتابخانه‌های تخصصی و عمومی رقم زده شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: هر چند در کشور کتابخانه‌های تخصصی مختلفی وجود دارد اما این مجموعه‌ها در استان قم یک جایگاه ویژه را به خود اختصاص داده و مورد توجه قرار گرفته‌اند.

وی از کتابخانه‌های تخصصی استان قم به عنوان یک ظرفیت دانشی نام برد و گفت: مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم می‌تواند در راستای فعال‌سازی این ظرفیت گام بردارد.

صالحی با تأکید بر اینکه ارتباطات کتابخانه‌های تخصصی استان قم با یکدیگر و کتابخانه‌های تخصصی کشور باید به صورت ویژه دنبال شود، اضافه کرد: خط‌های ارتباطی کتابخانه‌های تخصصی باید قوی‌تر شود تا بتوانیم به نفع جریان علمی کشور گام‌های گسترده‌تری را برداریم.

وی با اشاره به اینکه حوزه‌ها و دانشگاه‌ها باید تعاملات علمی خود را با استفاده از کتابخانه‌ها دنبال کنند، تصریح کرد: نزدیک‌تر کردن جامعه علمی این دو نهاد در تولید دانش و علم تأثیر بسیاری به دنبال خواهد داشت.

صالحی با بیان اینکه کتابخانه‌های تخصصی باید به دنبال تقویت مناسبات خود با مخاطبان باشند، اظهار کرد: اگر به دنبال این هستیم تا کتابخانه‌های تخصصی باشگاه گفت‌وگو باشند باید مهارت‌های لازم برای ارتقای ظرفیت‌ها را مورد توجه قرار دهیم که یکی از این مهارت‌ها وجود کتابدارانی دلسوز و علاقه‌مند است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کتابخانه‌های تخصصی باید به صورت ویژه با مشکلات و نیازهای جدید روبه‌رو شوند، عنوان کرد: نقش کتابخانه‌های تخصصی فقط امانت کتاب نیست بلکه نقش‌ها آنها می‌تواند در رفع مباحث مختلف در حوزه علوم تأثیرگذار باشد.

وی با تأکید بر اینکه کتابخانه‌های تخصصی باید به دنبال تولید علم در حوزه‌های جدید باشند، گفت: این مجموعه‌ها به دنبال مواجه شدن با مباحث جدید هستند به همین علت باید آمادگی لازم را داشته باشند؛ اکنون کتابخانه‌های عمومی پشتیبان پژوهشگران هستند اما کتابخانه‌های تخصصی باید فراتر از یک پشتیبان عمل کنند.

صالحی با بیان اینکه پرداختن به مباحث اجتماعی در کتابخانه‌های تخصصی باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: این کتابخانه‌ها باید پشتیبان تولید دانش در نیازهای اجتماعی باشند و در این راستا مشکلات و نیازهای مردم را شناسایی و بررسی کرده و در راستای رفع آنها ارائه نظر کنند.

انتهای پیام/ی/2346