به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در سالن سینمای این کانون برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به حادثه دلخراش تصادف دیروز اتوبوس اردوی دانشآموزی، اظهار داشت: اردوها قابل حذف از فرآیند یاددهی و یادگیری نیستند ولی ما موظفیم امنیت و سلامت را برای اردوها فراهم کنیم و اتفاقی که دیروز متأسفانه رخ داد، علیرغم تمهیداتی بود که فراهم شده بود.
وی افزود: این حادثه به دلیل بی احتیاطی رانندهای بود که از مقابل میآمد؛ بعد از اتفاقی که در داراب افتاد، ما دستورالعمل اردوهای دانشآموزی را مورد بازنگری جدی قرار دادیم؛ حرکت در شب ممنوع شد و مرکز کنترل سفرهای دانشآموزی راهاندازی و به صورت 24 ساعته فعال شد و این مرکز مرتباً سفرها را در روز 3 تا 4 مرتبه مورد رصد قرار میدهد.
بطحایی اضافه کرد: در اتفاقی که دیروز افتاد تمام مکانیسمهای کنترلی و تمهیداتی که برای سفر پیشبینی کرده بودیم، رعایت شده بود؛ همه همکاران، آموزش دیده بودند و ماشینی به عنوان اسکورت کاروان در جلو حرکت می کرد و در هر ماشین مربیانی حضور داشتند و حرکت اتوبوس بین ساعت 5 صبح تا 11 شب بود.
وی با اشاره به برخی واکنشها در فضای مجازی در خصوص اجباری بودن اردوهای راهیان نور گفت: مجددا تأکید میکنم علیرغم اینکه اردوها از نظر متخصصان تعلیم و تربیت یک ضرورت است اما به هیچ وجه این اردو و اردوهای دیگر اجباری نیستند و چنانچه اولیای دانشآموزان بنا به دلایلی رغبت به فرستادن نداشته باشند، اجباری در کار نیست.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تلاش میکنیم با همراهی سایر ارگانها چون پلیس راهور و وزارت راه، مواردی که امکان کنترل وجود دارد، بازتنظیم کرده و کنترل را بالاتر ببریم تا شاهد اینگونه حوادث دلخراش کمتر باشیم.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون کم بودن تعداد جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: بنده یکی از اعضای این شورا هستم که به آن دعوت میشوم و پرسش را باید از مسئولان مربوطه پرسید و شورای عالی طبق دستور جلسهها تشکیل میشود.
بطحایی در خصوص حذف کنکور بیان داشت: حذف کنکور یک ضرورت است و این موضوع مورد تأکید و تأیید تمام مسئولان در دولت و مجلس است و همه از کنکور به عنوان پدیدهای که کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار میدهد، صحبت میکنند اما واقعاً حذف کنکور نیاز به استلزاماتی دارد و یکی از راهکارها این است که برگزاری امتحانات در آموزش و پرورش به سطحی برسد که نمرات دانشآموزان بتواند جایگزین کنکور شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در 2 پایه تحصیلی امتحان نهایی برگزار میشود و این امتحانات، معتبرترین روش برگزاری امتحان است که نمرات آن در بالاترین سطح اعتبار است اما علیرغم این شرایط، کماکان پیشینه تحصیلی در صورتی که باعث افرایش رتبه شود در کنکور اعمال میشود و اگر کاهش دهد، اعمال نمیشود و این مسئله باعث میشود که جدیت ما در آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی کاهش یابد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: طی روزهای آینده با توجه به تأکیدات دولت، جلسهای با وزارت علوم خواهیم داشت تا این مسئله فیصله یابد.
وی در مورد برگزاری آزمون استخدامی بیان داشت: آزمون استخدامی و ردیف های جدید منوط به اعلام نتایج دیروز بود و هفته آینده همراه برنامه توسعه نیروی انسانی که آماده شده است، تکلیف نیروی انسانی برای 5 سال آینده مشخص میشود.
بطحایی اضافه کرد: در سازمان اداری و استخدامی هفته آینده جلسهای را برگزار میکنند و به نظر میرسد بتوانیم در دی ماه آزمون امسال را برگزار کنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در خصوص تعیین تکلیف حقالتدریس ها و نهضتی ها، منتظر طرح مجلس هستیم و بر اساس آن عمل خواهیم کرد.
وی در خصوص توزیع شیر مدارس بیان داشت: اعتبار 200 میلیارد تومانی شیر هنوز تخصیص پیدا نکرده است و بنا بر محدودیت های خزانه دیده نشده است و هنوز با شرکتهای شیر هم به دلیل این عدم تخصیص نتوانستهایم قرارداد ببندیم.
انتهای پیام/