حسن کورهبلاغی امروز در گفتوگو با خبرنگار آناج در ارومیه اظهار داشت: با تلاش کارشناسان و کارآگاهان پلیس فتا 94 درصد جرایم سایبری در هشت ماهه امسال کشف شدند و 580 نفر در این حوزه شناسایی و دستگیر شده و به مراجع قضایی استان تحویل داده شدند.
وی با بیان اینکه 82 درصد دستگیرشدگان مرد و 18 درصد آنان زن بودند، اضافه کرد: بیشترین جرایم وقوع یافته در استان به ترتیب جرایم به هتک حیثیت و نشر اکاذیب با 54 درصد، جرایم مالی و اقتصادی 30 درصد، جرایم اجتماعی 11 درصد و سایر جرایم پنج درصد مربوط میشود.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی با بیان اینکه کارشناسان پلیس فتا استان با اشرافیت کامل و رصد فضای مجازی برای مقابله با مجرمان فضای مجازی از آمادگی لازم برخوردار هستند، ادامه داد: برای کاهش میزان تخلفات در این زمینه به طور گسترده اطلاعرسانی و آموزش انجام میگیرد.
کورهبلاغی با بیان اینکه 38 درصد از جرایم در فضای مجازی با هدف انتقامجویی به وقوع پیوسته است، ادامه داد: 28 درصد جرایم هم بنا به دلایلی مانند کنجکاوی، اثبات توانایی رخ داده و 21 درصد آنها نیز به خاطر منافع مالی و تحصیل درآمد نامشروع و 13 درصد به خاطر مواردغیراخلاقی اتفاق افتاده است.
وی میانگین زمان وصول پرونده و رسیدگی به آن را 24 روز عنوان کرد و افزود: این شاخص در کشور به طور میانگین ۶۵ روز است که با توجه به پیچیدگی کار فنی موردنیاز در این حوزه ما 41 روز از شاخص کشوری در پیگیری و به سرانجام رساندن پروندهها جلوتر هستیم.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی با بیان اینکه فضای مجازی از آسیبها و مزیتهای بیشماری برخوردار است، خاطرنشان کرد: باید برای استفاده درست و منطقی از آن در جامعه و به ویژه بین نسل جوان به صورت جدی تلاش شده و فرهنگ سازی شود.