به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، سومین روز از برپایی یازدهمین جشنواره سینماحقیقت در حالی برگزار شد که در این روز، بازار فیلم مستند جشنواره با برگزاری نشست های مختلف آغاز به کار کرد. در اولین نشست از بازار فیلم آساکو فوجیوکا نماینده جشنواره مستند یاماگاتا و صندوق بین المللی توکیو داکس ژاپن پیرامون نحوه انتخاب فیلم به گفتگو با مستندسازان پرداخت.
مهمان دوم «کارینه برناسکنی» نماینده جشنواره «سینما دورئل» فرانسه بود که در این نشست با اشاره به پیشینه این فستیوال از برگزاری بخشی ویژه برای سینمای ایران در سال 1999 خبر داد که در آن فیلم هایی از سهراب شهید ثالث، ناصر تقوایی و پرویز کیمیاوی به نمایش درآمدند و مورد توجه قرار گرفتند. نماینده جشنواره سینما دورئل، این جشنواره را مشتاق برای دیدن و انتخاب فیلم های ایرانی دانست و با وجود بسته شدن سایت جشنواره به لحاظ زمانی این امکان را برای مستند سازان موجود دانست که نسخه ای از فیلم خودشان را برای شرکت در جشنواره به دست او برسانند.
در این روز همچنین، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی به همراه روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی و رئیس جشنواره فیلم و عکس راه آهن به پردیس چارسو آمدند و ضمن بازدید از بخش های مختلف جشنواره به تماشای فیلم مستند «پرواز هد هد» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی نشستند. این فیلم مستند درباره زندگی شهید موسی کلانتری است که در بخش شهید آوینی به نمایش درآمد.
«محمدمهدی حیدریان» رئیس سازمان سینمایی نیز در سومین روز از برپایی جشنواره حقیقت به چارسو آمد و از قسمت های مختلف جشنواره بازدید کرد. وی همچنین با محمد طباطبایی نژاد نیز به گفتگو نشست.
حیدریان در این بازدید، با اعلام این خبر که مرکز گسترش سینمایی مستند و تجربی در نظر دارد تا در طی سال سرمایه گذاران خارجی را به ایران دعوت و آنان را با ایده های مستند سازان ایرانی آشنا کند، گفت: مستند سازان ما باید به زبان بین المللی ساخت مستند مسلط شوند تا بتوانند فیلم هایی بسازند که نه تنها مورد استقبال مخاطب داخلی که مورد توجه تمام دنیا قرار گیرد. در برنامه جامع ما یکی از اهداف، نجات سینمای مستند از تک بازاری و فراهم کردن شرایط برای دسترسی مستندسازان به بازارهای متنوع جهانی است.
وی محدودیت هایی را که مستند سازان برای عرضه کارهایشان داشته اند موجب عدم وجود نگاه اقتصادی به سینمای مستند دانست و گفت: با وجود تمام مشکلات امروز شاهد هستیم که آنها راه طولانی را با سرعت طی کرده اند و امروز جشنواره فیلم مستند ایران از دوران بلوغ خود گذشته و وارد دوران پختگی خودش شده است.
رئیس سازمان سینمایی، گرایش و توانایی ساخت مستندهای بلند داستانی را یکی از نشانه های توانمند شدن مستند سازان ایرانی دانست که آگاهانه مسیر پیش رویشان را طی کرده اند و امروز از این امر کاملا آگاه هستند که مستندسازی مبتنی بر تحقیق است.
در سومین روز از جشنواره سینماحقیقت، ۵۷ فیلم مستند ایرانی و خارجی در پردیس سینمایی چارسو به نمایش درآمد.
∎