شناسهٔ خبر: 22979031 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نوربخش تشریح کرد

جای خالی بدهی‌های دولت به تامین‌اجتماعی در لایحه بودجه 97 / اعلام جزییات واگذاری سهام؛ به‌زودی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به دیده نشدن بدهی‌های تامین اجتماعی در لایحه بودجه 97 اشاره کرد و گفت: در بودجه سال جاری 5000 میلیارد تومان در مجلس برای پرداخت بدهی‌ها دیده شد و برای سال آینده هم مطمئن هستیم با تدابیر دولت و اجماع مجلس، خروجی بودجه به نفع پرداخت بخشی از مطالبات ما طبق برنامه ششم باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سید تقی نوربخش در نشست خبری مشترک با مدیرعامل شستا با بیان اینکه امنیت اجتماعی و رونق فضای کسب و کار بزرگترین کارکردهای سازمان تامین اجتماعی هستند گفت: اگر  تامین اجتماعی وارد حاشیه شود، امنیت اجتماعی دچار اختلال می‌شود.

وی درباره سیاست خروج از بنگاه‌داری گفت: این امر از سیاست های سازمان در بخش سرمایه گذاری است و به الزامات سرمایه گذاری به عنوان نهاد بیمه‌ای برمی‌گردد و ارتباطی با تعهدات سازمان ندارد. اموال سازمان مربوط به 42 میلیون بیمه شده است و سرمایه گذاری ها باید ریسک بالا و سودآوری بالا داشته باشند و حیاط خلوت  شدن شستا با سیاست‌های تامین اجتماعی مغایرت دارد.

نوربخش درباره پرداخت بدهی های دولت به تأمین اجتماعی عنوان کرد: در ماده 14 برنامه ششم به صراحت دولت مکلف شده بدهی‌های تامین اجتماعی را در عرض 5 سال و هرساله 10 درصد پرداخت کند. علی رغم آنکه در تبصره 2 بودجه سال 97  آمده دولت باید بدهی اش را به نهادهای عمومی و خصوصی بپردازد ولی این امر در بند ک تبصره 4 در لایحه بودجه 97 پیش بینی نشده است.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سازمان حسابرسی باید میزان بدهی‌ها را تایید کند عنوان کرد: در سال 96 سازمان حسابرسی، بدهی حداقل 30هزار میلیارد تومان را تا سال 94 تایید کرد و گواهی داد  اما مبلغ بیش از اینها است. اخیرا مجددا گواهی و تایید بدهی جدیدی در حال صدور است.

نوربخش ادامه داد: در بودجه سال جاری 5000 میلیارد تومان در مجلس برای پرداخت بدهی‌ها دیده شد و برای سال آینده هم مطمئن هستیم با تدابیر دولت و اجماع مجلس خروجی بودجه به نفع پرداخت بخشی از مطالبات ما طبق برنامه ششم باشد.

جزییات واگذاری سهام تامین اجتماعی به ذینفعان به‌زودی اعلام می‌شود

وی همچنین درباره واگذاری سهام به بازنشستگان و ذینفعان اظهار کرد: شکل گرفتن صندوق و سبد بورسی با حاشیه ریسک پایین برای فروش سهام به ذینفعان در هیات امناء مصوب شده و تسهیلات و جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.

نوربخش ادامه داد:  اینکه این صندوق چقدر  آورده دارد؟ به سیاستهای خروج از بنگاه داری و ترکیبی از سهام بستگی دارد که در حال کار به روی آن هستیم و چون مصوبه هیات امناء را دارد قطعا این کار را امسال انجام خواهیم داد.

نوربخش با اشاره به چرخش مالی سازمان تأمین اجتماعی که طی یک ماه به 12 هزار میلیارد تومان می رسد اظهار کرد: در زمینه احیاء و ارتقای سازمان و فضای کسب و کار اقدامات خوبی انجام دادیم. به عنوان مثال طی سال اخیر بخشودگی جرایم را در دو نوبت بازرسی از دفاتر قانونی را از 10 سال به یک سال رساندیم و موارد مربوط به خرید و فروش را از مبنای حق بیمه و پیمان‌ها حذف کردیم.

دولت هیچ مبلغی از محل هدفمندی یارانه‌های برای بیمه‌شدن حدود 1.5 میلیون نفر در سال گذشته پرداخت نکرده است

وی ادامه داد:در پی تعهدات بدون منبع در سال های گذشته که در گذشته یک میلیون و 400 هزار نفر بدون پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما بیمه شدند که ماهانه 220 میلیارد تومان برای آن هزینه می‌شود در حالی که بابت آن مبلغی به ما از سوی دولت و محل هدفمندی یارانه‌ها پرداخت نشده است.

نوربخش افزود: همچنین کمک های مختلف درحوادث امسال چون زلزله داشتیم تا کارگاه‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه 95 تا 96 درصد منابع سازمان تأمین اجتماعی از طریق فعالیت‌های بیمه‌ای تأمین می‌شود گفت: از این لحاظ اقتصاد بیمه‌ای حائز اهمیت است. در کنار فعالیت‌های اقتصاد بیمه ای، به کارکرد اقتصاد درمانی نیز توجه داریم.

شرکتهایی که به تامین اجتماعی تحمیل شدند

وی درباره بنگاه‌های واگذار شده به تامین اجتماعی عنوان کرد: عمده شرکت‌ها و بنگاه‌های تأمین اجتماعی از سال 67 تاکنون در راستای پرداخت دیون دولت ها واگذار شده و به نوعی تحمیلی بوده و طبق انتخاب سازمان تأمین اجتماعی نبوده است.

نوربخش ادامه داد: بویژه تا سال 91، عمده این بنگاه‌های واگذار شده زیان‌ده بودند، اما در دولت یازدهم با توجه به سیاست شفافیت، نقدپذیرندگی و ریسک‌ کم وارد بازار سرمایه شدیم و در همین راستا  دو شرکت تاپیکو و تیپیکو که 60 درصد از سرمایه تأمین اجتماعی بوده را وارد بازار بورس کردیم و واگذاری بنگاه‌های دیگر نیز ادامه دارد.

انتهای پیام