محمدرضا مسیب زاده در نشست خبری که به مناسبت هفته قرآن، عترت و نماز در دبیرستان فرهنگ منطقه ۲ برگزار شد اظهار کرد: طی ۵ سال اخیر در وزارت آموزش و پرورش روند برنامه ریزی خوبی را در فعالیت های قرآنی دنبال کردیم.
وی ادامه داد: از سال ۹۰ نیز مهم ترین بحث قرآنی اداره کل بر اساس بررسی طرح ها و برنامههای قابل اجرا در زمینه قرآن، عترت و نماز شکل گرفت.
انجام فعالیت های قرآنی بر اساس 3 محور
مسیب زاده با بیان اینکه محوریت برنامهها بر اساس ۳ اصل مدرسه، فراگیری در عین اثربخشی و توسعه مشارکت است اشاره کرد: کتاب "ندای رحمت "شیوه نامه فعالیتهای اداره کل است که در اختیار مدیران مدارس قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سال دوم فعالیتهای قرآنی اداره کل سال مستندسازی فعالیتها نام گرفت گفت: ماه حصل این کار مستنداتی است که به عنوان برنامه راه موجود است.
وی افزود: سال سوم فعالیتها سال تولیدات بر اساس مستندات بود. با همکاری گروههای ویژهای تولیدات را ارائه کردیم که حدود ۸۰ عنوان کتاب تهیه شد و بخشی در دست تهیه است.
10 عنوان کتاب در دست چاپ است
وی با بیان اینکه ۱۰ عنوان کتاب در دست چاپ داریم افزود: سال چهارم سال رساندن محتوا به مدرسه است. مدرسهای شدن فعالیت ها مسئله اصلی ما خواهد بود. سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مدارس و امسال ۴۰ درصد مدارس از این محتواها استفاده کردهاند.
مسیب زاده تصریح کرد: سال پنجم سال ارزیابی طرح و برنامهها است و امسال پیکان تمام فعالیتها به سمت ارزیابی از فعالیتها خواهد بود.
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: بررسی روایی طرحها یکی از محورهای اصلی فعالیتها است و نظارت و ارزیابیها نیز در استانها بازخورد گیری خواهد شد.
وی ادامه داد: سال پیش رو فعالیتهای مختلفی دنبال شد. امسال در ۳۰ آذر اجلاس سراسری اقامه نماز را در بندرعباس داریم همچنین در ۷۰ هزار مدرسه اقامه نماز بهصورت جماعت صورت میگیرد.
مسیب زاده اظهار کرد: تمامی مدارس کشور که ظرفیت اجرای نماز جماعت را دارند نماز در آنها برگزار خواهد شد. همچنین کیفیت بخشی به این امر مورد تأکید است.
فعالیت بیش از ۴۰ هزار امام جماعت در مدارس
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: از ۷۰ هزار نفر ۲۰ هزار روحانی در مدارس اقامه نماز را بر عهده دارند و بیش از ۴۰ هزار نفر امام جماعت در مدارس فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: شعار امسال در اجلاس سراسری اقامه نماز، فضای مجازی خواهد بود. برای اولین بار در کتابی تحت عنوان "در مسیر رضوان" گزارش عملکرد ۵ ساله حوزه قرآن، عترت و نماز ارائه می شود.
مسیب زاده خاطرنشان کرد: هفته گذشته مراسم تجلیل از خادمین نماز حوزه ستادی را داشتیم که برای اولین بار برگزار شد. امیدواریم بتوانیم با فعالیتهای آموزشی فعالیتهای نماز را تسری دهیم.
توزیع ۴۸ کامیون کتاب به استان ها
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: در حوزه عترت طرح امام شناسی یا مصباح الهدی را داریم از مجموعه ۷۰ عنوان کتاب در ماه گذشته در قالب ۴۸ کامیون، ۱۰ تن معادل ۲ میلیون کتاب در استانها توزیع شد که این کتاب ها برشی از مقاطع زندگی ائمه را دربر دارد.
وی عنوان کرد: در حوزه عترت فعالیت تشکلها و هیئتهای دانش آموزی در ۶ محرم تحت عنوان طرح احلی من العسل برگزار میشود.
مسیب زاده یادآور شد: در حوزه قرآن نیز بحث حفظ موضوعی و ترتیبی قرآن را داریم طرح نور باران با ۱۲ عنوان کتاب برای هر پایه تحصیلی برگزار می شود که ۲۰ تا ۴۰ آیه با توجه به سنین بچهها انتخاب شده تا آنها در ایستگاه اندیشه به تفکر این کتاب بپردازند.
وی اشاره کرد: برنامه تلویزیونی اسرا با ۷۰ عنوان، حضور ۱۲۰۰ کارشناس حوزه قرآن در مازندران و اجرای طرح الگوی تلاوت تقلیدی محافل انس با قرآن در دستور کار و برگزاری است.
48 میلیارد تومان اعتبار فعالیت های قرآنی
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در خصوص ردیف اعتباری فعالیت های قرآنی، گفت: امسال برای نخستین بار ردیف مستقل اعتباری برای فعالیتهای قرآنی معاونت پرورشی و فرهنگی اختصاص یافته که رقم آن 48 میلیارد تومان است.
قرآن به صورت تلاوت روزانه انجام شود
مسیب زاده در خصوص عدم آموزش قرآن به دانشآموزان افزود: کتب درسی در این سالها پیشرفت خوبی داشته است و دانشآموزان نیز در کلاس درس قرآن را یاد میگیرند اما اینکه چقدر در این راه ممارست داشته باشیم و قرآن را اجرا کنیم، موضوع دیگری است و باید قرآن به صورت تلاوت روزانه انجام شود، اما این پرسش مطرح است که چقدر خواندن قرآن دغدغه همه افراد و خانوادههاست.
آغاز سی و ششمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز
وی از آغاز سی و ششمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان از امروز خبر داد و افزود: در کنار برنامه حفظ ویژه قرآن، حفظ 5، 10 و 20 جزء قرآن نیز به مسابقات اضافه شده است، ضمن اینکه مسابقات کشوری قرآن در سال جاری در شهر تهران و سال آینده در زنجان برگزار میشود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در خصوص کمبود فضای آموزشی و پرورشی در مدارس، گفت: شاخص نمازخانههای ما از 40 سانتیمترمربع به 32 سانتیمترمربع تقلیل یافته است. به این دلیل است که تعدادی از نمازخانهها به دلیل تغییر سیستم آموزشی و نیاز به کلاس تبدیل به کلاس درس شده بود که اعلام کردیم این موضوع غیرقانونی است و بر عدم تبدیل این امکان تأکید شده است.