مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان خدمات این جمعیت را در مناطق زلزلهزده کرمانشاه تشریح کرد. شهرام میرزایی با تشریح فعالیتهای این جمعیت در استان کرمانشاه، اظهار کرد: از مجموع 33 نفر اعزامی 14 نفر از کارکنان اداری، 19 نفر نجاتگر در قالب هفت تیم امدادی، دو تیم اسکان اضطراری، سه تیم آواربرداری، یک تیم واکنش سریع و یک تیم آنست (سگهای جستوجوگر) بودند.
وی با بیان اینکه پس از وقوع زمینلرزه تمامی نیروهای این جمعیت در حال آمادهباش بودند، افزود: طی تماس با سازمان امدادونجات کشور این استان آمادگی خود را برای امدادرسانی در صورت نیاز اعلام کرد. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان با اشاره به اینکه در نخستین روزهای وقوع زلزله، این جمعیت اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی به زلزلهزدگان کرد، افزود: مردم همیشه در صحنه استان زنجان اقلام مورد نیاز زلزلهزدگان را به جمعیت هلالاحمر تحویل دادند.
میرزایی با بیان اینکه این کمکها بیشتر شامل پتوی سالم و تمیز، لوازم گرمایشی، چادر، کنسرو و خشکبار و آب معدنی، لوازم بهداشتی، داروهای ضروری و شیر خشک و وسایل بهداشتی نوزاد بود، ادامه داد: مردم کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را به شعب جمعیت هلالاحمر در سطح استان و یا چادرهای مستقر در سطح شهر تحویل دادند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان با اشاره به اینکه با برنامهریزیهای انجامشده دومین تیم زنجانی نیز به کرمانشاه اعزام شد، گفت: 43 نفر اعم از کادر اداری و نجاتگران به منظور امدادرسانی به کرمانشاه اعزام شدند. میرزایی از اختصاص 800 دستگاه چادر به این امر خبر داد و گفت: 2هزار و 700تخته پتو و 11هزار انواع کنسرو به این امر اختصاص یافت. وی با اشاره به اعزام دو تریلی، سه کامیون، دو مینیبوس، دو وانت نیسان از استان زنجان به کرمانشاه گفت: این جمعیت خدماترسانی خود را در این مناطق آغاز کرد. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان با بیان اینکه حضور در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه و شهرستان دالاهو از دیگر اقدامات بود، ادامه داد: دفترچههای خانوار از طرف هلالاحمر استان زنجان در مناطق زلزلهزده توزیع شد و اهالی با این دفترچهها توانستند از کمکرسانیهای هلالاحمر ازجمله موادغذایی به صورت مرتب بهرهمند شوند.
میرزایی همچنین با اشاره به بازدید از خدمات تیم سحر جوانان جمعیت هلالاحمر استان به سرپرستی فاطمه جمشیدی در روستاهای منطقه ثلاث و باباجانی اظهار داشت: 12 نفر از اعضای جوان این جمعیت به منظور ارایه خدمات حمایتی و مددکاری به آسیبدیدگان زلزله در منطقه ثلاث و باباجانی شهرستان تازهآباد مستقر شدهاند.
وی اضافه کرد: تیم سحر، تیمهای آموزشدیده و متخصصی هستند که پس از بلایای طبیعی و بحرانها در محل حادثه حاضر شده و با بررسی وضع روانی مردم زلزلهزده اقدام به اجرای برنامههای حمایتی میکنند. میرزایی ادامه داد: در این اقدام یک تیم شامل یک روانپزشک طی صحبت با زلزلهزدگان به آنها مشاوره میدهد. وی افزود: همچنین گروهی دیگر از اعضای تیمهای سحر با انجام فعالیتهای هنری ازجمله تئاتر عروسکی و بازیهای گروهی برای کودکان ساکن در نقاط زلزلهزده سرگرمی ایجاد میکنند. این مسئول خاطرنشان کرد: تیم سحر یا همان سازماندهی حمایتهای روانی-اجتماعی پس از بلایا، سازمان جوانان هلالاحمر در راستای اهداف و وظایف خود در زلزله غرب کشور ارایه خدمات مداخله روانی-اجتماعی دارد که تیم استان زنجان در همین راستا به استان کرمانشاه اعزام شده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان بیان داشت: یک حادثه طبیعی در مدت زمان کوتاهی ظاهر میشود ولی تأثیری که روی زندگی افراد میگذارد، طولانیمدت خواهد بود. میرزایی خاطرنشان کرد: در پی حوادث طبیعی بیش از آسیبهای جسمانی و ضررهای مالی و جانی، معضلات و آسیبهای روانی اجتماعی متوجه جامعه میشود؛ چرا که ممکن است تا مدتها اثرات مخرب روانی-اجتماعی آن ازجمله استرس پس از حادثه (PTSD) و همچنین اختلالات شبهجسمی، خواب، واکنش سوگ و افسردگی به صورت مزمن و پایدار باقی بماند.
وی گفت: درواقع هر حادثه که سبب به همخوردن شرایط طبیعی زندگی افراد شود، موجب به هم خوردن امنیت روانی فرد نیز میشود، از اینرو مداخله مشاوره در بحران با هدف کاهش واکنشهای پس از آسیب در بازماندگان یک حادثه بهعنوان خدمتی از فرآیندهای برنامهریزیشده سلامت تعریف شده است و یک ضرورت محسوب میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه فعالیت این تیم در چهار بخش آموزشی خلاصه میشود، افزود: این آموزشها شامل کارگاه مادر و کودک، مراقبت از کودکان در بحران، آموزش بهداشتی برای کودکان با نمایش عروسکی، گروه فضای دوستدار کودک شامل بازی با توپ - چتر مهربانی نمایش
عروسکی -طنابزنی، گروه اجتماعی توزیع اسباببازی، نوشتافزار، پوشاک گرم، کتاب داستان، لوازم بهداشتی کلاه و شالگردن مردانه، زنانه و بچگانه، شیرخشک، بیسکویت و خرما است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان با بیان اینکه ارایه خدمات از سوی گروه حمایت روانی حرکات آرامسازی بدن، مشاوره فردی و خصوصی به افراد آسیبدیده از صدمات زلزله از دیگر فعالیتهای این گروه است، گفت: برای هشت نفر از این کودکان كه دچار آسیب روانی شده بودند، مشاورههای لازم ارایه شد. میرزایی بیان داشت: مشاوره و ارایه تکنیک برای دو نفر از زنان دچار افسردگی و آموزش و لوکیشن برای آسیبهای روانی ناشی از ترس از دیگر اقدامات این گروه در مناطق زلزلهزده بود.
وی ضمن تشکر از زحمات داوطلبانه اعضاي جوانان و فعالیتهای آنان خاطرنشان کرد: فعالیت این تیمها در قالب سحر که مخفف ساماندهی حمایت روانی بازماندگان از حوادث است، توانسته است بازخورد خوب و قابل توجهی در سطح جامعه و افکار عمومی داشته و همچنین با ایجاد فضایی شاد برای کودکان اثرات ناشی از حادثه را در آنها کاهش بدهد و با انجام خدمات تیمهای روانی و بازیهای کودکانه آنها را برای بازگشت به شرایط عادی زندگی آماده سازند.
تشریح عملیات حضور جمعیت هلالاحمر زنجان در مناطق زلزلهزده کرمانشاه
زنان پابهپای مردان در امداد
صاحبخبر -