شناسهٔ خبر: 22961807 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد در تبریز:

مطالعات پژوهشی در دانشگاه ها،راه حلی برای نجان جان دریاچه ارومیه است/کشور ترکیه به لحاظ علمی و تعداد مقالات در سطح جهانی از ما عقب تر است

نصر: رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: چه مسئله‌‌ای مهم‌‌تری از دریاچه ارومیه داریم؟! لازم است تا دریاچه ارومیه نیز در بین موضوعات اولویت‌دار دانشگاهی منطقه ای باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر، "علی اکبر ولایتی" صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی پدیده ای مختص جمهوری اسلامی ایران است و در کل جهان نمی توان نظیر آن رایافت، اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نهادی غیردولتی و در عین حال غیرخصوصی است که متعلق به همه مردم است.
وی افرود: بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری، انتظار می‌رود دانشگاه آزاد در عرصه‌ای قدم بگذارد که عرصه‌ی نوینی در بین مراکز علمی و دانشگاهی باشد.

وی در ادامه گفت: باتوجه به اینکه دست ما در دانشگاه آزاد بازتر از دانشگاه های دولتی است، بنابراین هرآنچه که مطرح است می توان در یک جمع محدودتر تصمیم گرفته شود و همچنین برای حفظ کمیت کنونی و ارتقاء کیفیت اقدام کنیم بر همین مبنا نخواهیم گذاشت واحدی از مجموعه‌ی دانشگاه تعطیل شود.

رئیس هئیت موسس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: با توجه به کاهش تعداد دانشجو در کل دانشگاه‌‌های کشور باید تدبیری برای وفق دادن با شرایط جدید اتخاد کرد.
ولایتی تصریح کرد: از دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان انتظار بیشتری می رود. تبریز به دلیل مرکزیت آذربایجان شرقی، لازم است تا الگوی مجموعه دانشگاه های آزاد در منطقه باشد؛ این شهر به دلیل پیشتاز بودن اولین شهردانشگاهی است که مجموعه‌ای عظیم همچون ربع رشیدی را در زمانی که مشابه دومی در جهان نداشت، درخود جای داده است.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: شهر دانشگاهی به این عظمت که خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی در تبریز ساخت و پایه‌گذاری کرد، در جای دیگری به این عظمت در دنیا نداریم؛ دانشگاه ربع رشیدی دارای ۶۰۰ دانشجو و اساتید از اقصی نقاط ایران در عهد ایلخانی بود که در علوم مختلف ازجمله ریاضیات تا نجوم، پزشکی، ادبیات، فقه و علوم قرآنی در این دانشگاه تدریس می شد.

ولایتی با اشاره به اینکه رصدخانه‌ی خواجه نصیر بهانه‌ای برای ایجاد بزرگ‌ترین کتابخانه‌ی ۲۰۰ هزارجلدی کشور شد، خاطرنشان کرد و گفت: این کتابخانه‌ی بزرگ که با تدبیر از حمله‌ی مغول در امان ماند و خواجه رشیدالدین پلی بین قبل از حمله مغول و بعد از حمله مغول شد تا علم بشر به دوره بعد از آن انتقال یابد.
وی با تاکید بر مسئله محور بودن دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: چه مسئله‌‌ای مهم‌‌تری از دریاچه ارومیه داریم؟! لازم است تا دریاچه ارومیه نیز در بین موضوعات اولویت‌دار دانشگاهی منطقه ای باشد؛ دانشجویان باید در این خصوص پژوهش های لازم را انجام دهند چرا که دریاچه ارومیه حیات آذربایجان است و برای حل مشکل آن برخورد پژوهشی و دانشگاهی جزء ضروریات است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه کشور ترکیه به لحاظ علمی و تعداد مقالات در سطح جهانی از ما عقب تر است، یادآور شد و گفت: باید به جای تحصیل فرزندان ما در کشورهای همسایه، دانشجویان خارجی از ترکیه و آذربایجان به ایران بیایند و افتخار کنند که در این دانشگاه‌دتحصیل می کنند و مدرک تحصیلی شان از دانشگاه آزاد تبریز است؛ چرا که سطح علمی تبریز بسیار مطلوب است.
انتهای پیام/