به گزارش نصر، استاندار آذربایجان شرقی نیروی انسانی متخصص و فرهیخته را ارزشمندترین دارایی ها بیان کرد و گفت: دانشگاه تبریز با 800 هیات علمی و حدود 24 هزار دانشجو که 40 درصد آنها را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند و باید در تمام تحولات جامعه تاثیرگذار باشد.
مجید خدابخش افزود: این 40 درصد دانشجوی تحصیلات تکمیلی با حدود10 هزار دانشجو هر کدام اگر یک طرح و ایده برای رفع معضلات فرهنگی، اجتماعی، فنی، اقتصادی، پژوهشی داشته باشند، بسیاری از مشکلات خرد و کلان جامعه حل خواهد شد و این امر زمانی محقق خواهد شد.
وی افزود: در سال های اخیر برخی شرکت ها و کارخانجات استان با تشکیل اتاق فکر از فرهیختگان دانشگاهی توانسه اند به دستاوردهای خوبی برسند که باید این روند همچنان در تمامی دستگاه ها و شرکت های ادامه داشته باشد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین متذکر شد: دنیای امروز دنیای تکنولوژی است و نباید از این قافله عقب ماند. بلکه لازم است خود را با پیشرفت های روز تطبیق داده و به جای واردات تجهیزات گران قیمت، آنها را در داخل تولید کرد؛ چرا که پیشرفت در تولید صنایع مدرن، مرجعهی دانش بنیان دارد که آن هم دانشگاه ها هستند.
محمدرضا پورمحمدی، رییس دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه پژوهش از سه منظر دارای اهمیت و جایگاه ویژه است، گفت: سرمایه گذاری در پژوهش، تهیه و بکارگیری فن آوری های هوشمند در دفاع از امنیت و استقلال کشور از طریقR&D و تشکیل کانون های تحقیقاتی و اقتصادی، رویکرد به پژوهش را جایگاه ویژه ای بخشیده است.
رییس دانشگاه تبریز، با اشاره به افزایش تعداد دانشمندان ایرانی در میان یک درصد دانشمندان برتر دنیا در چند سال اخیر، افزود: در سال 2013 هیچ استادی از ایران در بین دانشمندان یک درصد برتر دنیا حضور نداشت ولی در سال 2016 با رشد چشمگیری به 208 نفر رسیده و از دانشگاه تبریز نیز 10 استاد از گروه های مختلف عمده آموزشی در این جمع حضور دارند.
محمدرضا پورمحمدی، با بیان رتبه بندی استان ها بر اساس میزان بهره مندی از ثروت علمی کشور، اضافه کرد: استان آذربایجان شرقی با 93/2 درصد مشارکت از ثروت علمی کشور و با شاخص برخوردار علمی در رتبه 11 بهره مندی از ثروت علمی کشور قرار دارد که باید برای بهبود شرایط همگان تلاش نمایند.
وی، ضمن اشاره به اینکه دانشگاه تبریز در بین دانشگاه سطح یک کشور و با تراز عملکرد بین المللی قرار گرفته است، گفت: ماموریت محوری ما توسعه علم و فناوری، گسترش مرزهای دانش و کمک به رفع چالش های ملی خواهد بود.
پورمحمدی، در پایان سخنان خود و با اشاره به فراهم شدن امکان ورود دانشگاه تبریز به ردیف دانشگاه های نسل چهارم، خاطر نشان شد: انتظار می رود اساتید، نخبگان و پژوهشگران دانشگاه تبریز در راستای تقویت بنیه مالی، پژوهشی، فناوری و افزایش شانس جذب طرح های تحقیقاتی و فناوری در سطح ملی و بین المللی دانشگاه را یاری رسان باشند.
بر پایه همین گزارش، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم به ارایه عملکرد حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز طی یک سال گذشته پرداخته و گفت: 77 عنوان طرح تحقیقاتی مصوب درون دانشگاهی، 76 طرح تحقیقاتی خاتمه یافته درون دانشگاهی، تعداد 1431 مقاله نمایه شده در Scopus, WOS, JCR، تعداد 812 مقاله چاپ شده در ISI، 115 ارایه مقاله در همایشهای علمی بین المللی خارج از کشور و اعطای 14 فرصت مطالعاتی بلندمدت و کوتاه مدت، بخشی از فعالیتهای پژوهشی انجام یافته در مدیریت امور پژوهشی دانشگاه تبریز است. ضمن آنکه عقد 61 عنوان قرارداد پژوهشی، 26 عنوان طرح تحقیقاتی خاتمه یافته، 23 عنوان قرارداد برگزاری دوره های مهارتی - فناورانه و عقد 11 عنوان تفاهم نامه همکاری با سازمانها و مراکز صنعتی و ثبت 12 اختراع به نام دانشگاه تبریز از عمده فعالیت های مدیریت امور فناوری دانشگاه تبریز است.
وی در ادامه به برخی از طرح های شاخص دانشگاه با موسسات بیرونی اشاره کرد و گفت: «انجام کارهای طراحی و مهندسی، نظارت بر کارهای خرید، نظارت بر ساخت و نصب تجیزات و انجام راه اندازی سیستم تصفیه پساب ورودی به واحد بازیافت شرکت پتروشیمی تبریز»، «طراحی و ساخت و نصب و راه راه اندازی سیستم حذف فلزات سنگین به ظرفیت 10 لیتر بر ثانیه به روش کاویتاسیون پلاسمایی»، « نمونه برداری و آنالیز آب های سطحی، زیرزمینی و هوا و صوت در محدوده مجتمع مس سونگون »، «رصد و شناسایی آسیب پذیری»، « مطالعات امکان سنجی ایجاد زیرساخت اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان»، « مطالعه و ارائه خدمات پایش پیشرفت اجرایی نمودن مصوبه کاهش 40 درصدی مصرف آب استان آذربایجان شرقی» و « تولید تجاری واکسن کولی باسیلوس» از جمله این طرح هاست.
مقدم همچنین به ارایه عملکرد فعالیتهای مدیریت همکاریهای علمی بین المللی، بخش مالکیت فکری و کارآفرینی، گروه همکاریهای فناوری، کلینیک صنعت و جامعه دانشگاه تبریز، کمیته ایمنی، بهداشت و محیط زیست، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه، مرکز فناوری اطلاعات و خدمات رایانهای، اداره چاپ و انتشارات دانشگاه، مرکز رشد واحدهای فناوری، موسسه تحقیقاتی علوم اسلامی- انسانی، موسسه تاریخ و فرهنگ ایران و موسسه آذربایجانشناسی پرداخت.
بر اساس این گزارش، در هجدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز، از پژوهشگر برتر دانشگاه، اساتید قرار گرفته در زمره دانشمندان یک درصد برتر جهان، پژوهشگران برگزیده دانشکدهها و مراکز پژوهشی، پژوهشگران برگزیده مدیریت امور فناوری، پژوهشگران برگزیده گروه های عمده علمی، پژوهشگر برتر دانشگاه، برگزیدگان دانشگاه در شاخص های مختلف و مدیران نهادها و سازمانهای دولتی و صنایع استان که بیشترین همکاری را با دانشگاه داشتند، تجلیل شد.
شایان ذکر است: رونمایی از ربات ساخته شده توسط دکتر سید هادی اقدسی و اجرای موسیقی از دیگر بخش های این مراسم بود.
انتهای پیام/