
به گزارش ایرنا، زهرا نژادبهرام روز سه شنبه در بیست و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان تذکری مبنی بر لزوم چاره اندیشی برای پیشگیری از وقوع سیلاب و کاهش خسارت های احتمالی آن، افزود: برخلاف زلزله به موضوع احتمال وقوع سیل و آب های روان سطحی در شهر تهران توجهی نداریم.
وی با اشاره به سابقه وقوع سیل در تهران اظهار کرد: سیلاب سال 91 حدود 21 میلیارد تومان به شبکه مترو شهر تهران خسارت زد.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: کلانشهر تهران در سه دهه گذشته شاهد وقوع ۴ سیلاب مخرب در سال های ۱۳۶۶، ۱۳۷۴، 1391 و ۱۳۹۴ بوده که این حوادث منجر به مرگ و یا مفقود شدن ۳۲۰ نفر از شهروندان شده است.
به گفته وی، براساس نتایج مطالعات تخصصی، دوره بازگشت سیلاب ها در تهران در 2 مقیاس اولیه و ثانویه ۲۵ و ۵۰ سال است و برهمین اساس تغییر رویکرد از جنگل زدایی و بارگذاری بدون لحاظ مطالعات جامع و راهبردی در توسعه حوزه های آبریز و آمایش سرزمین، بسیار جدی و ضروری است.
نژادبهرام گفت: مجموعه مدیریت شهری پایتخت باید نسبت به وقوع این حوادث طبیعی حساس بوده و آمادگی مناسب برای مواجهه با آن را داشته باشد.
به گفته وی، پوشیده شدن سطح مسیل های شهر و ساخت و ساز برروی آن ها از جمله دلایل اصلی جاری شدن روان آبها و احتمال وقوع سیلاب در تهران است.
نژادبهرام تصریح کرد: لایروبی و اصلاح مسیل ها و حوزه های برون ریز آب یکی از راهکارهای موثر برای پیشگیری از وقوع سیلاب در شهر تهران است.
وی تاکید کرد: شهرداری تهران باید از تجاوز به حریم یا بستر رودخانه ها و کاهش ظرفیت آب گذری، تمرکز بر روش های سازه ای صرف در قبال مهار سیل، نگاه نقطه ای به حوزه آبریز و فقدان برنامه ریزی بلندمدت پرهیز کرده و بر تهیه برنامه های جامع مقابله با خطر سیل، تمرکز کند.
* برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
تنظیم: فرانک عابدنژاد - انتشار: موسی فعالیان
تهرام/1735 / 1539**1625