به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا نژادبهرام، عضو شورای اسلامی شهر تهران در بیست و نهمین جلسه شورا گفت: برای پیشگیری از وقوع سیلاب و کاهش تلفات و حوادث احتمالی پس از وقوع آن باید تدابیری بیندیشیم.
وی با اشاره به وقوع 4 سیل مخرب طی سه دهه گذشته در کلانشهر افزود: 4 فعل مخرب در سال های 66، 74، 91 و 94 در تهران به وقوع پیوست که باعث تلفات جانی غیرقابل جبرانی شد به طوری که 320 نفر از شهروندان تهرانی بر اثر این سیلاب ها جان خود را از دست دادند و یا مفقود شدند.
نژادبهرام تصریح کرد: طبق نتایج مطالعات تخصصی دوره بازگشت سیلاب ها در دو مقیاس اولیه و ثانویه 25 و 50 ساله است، بنابراین باید از رویکرد جنگل زدایی و بارگذاری بدون لحاظ مطالعات جامع و استراتژیک در توسعه حوزههای آبریز و آمایش سرزمین تغییر رویکرد بدهیم.
نژادبهرام با بیان اینکه شهرداری تهران در جلوگیری از تجاوز به حریم یا بستر رودخانهها و کاهش ظرفیت آب گذری نقش مهمی دارد، خاطرنشان کرد: تمرکز بر روش های سازه ای صرف در قبال مهار سیل نگاه نقطه ای به حوزه آبریز و فقدان برنامه ریزی بلندمدت دوری کنند و بر تهیه برنامه جامع مقابله با خطر سیلاب تمرکز کنند.
نژادبهرام با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران شهر تهران باید در اقدامی جدی و زمان بندی شده موانع عبور سیلاب های شهری را رفع کند و در این زمینه اقدامات اساسی انجام دهد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سیلاب های تاریخی و مخرب تهران گفت: سیلاب سولاقان کن، تجریش و شمیرانات، شهر تهران، کشار- حوزه کن از جمله سیلاب هایی هستند که در تهران رخ داده اند که در برآورد کارشناسی خسارت سیلاب فروردین 91 به متروی تهران 21 میلیارد تومان بوده است.
∎