شناسهٔ خبر: 22959673 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

تولید صادرات محور؛ موتور حرکت اقتصاد مقاومتی

یکی از ارکان مهم سیاست های اقتصاد مقاومتی که توجه ویژه ‌ای به آن شده، صادرات بوده و از آنجا که اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است، کاهش این درآمد‌ها می‌

صاحب‌خبر - یکی از ارکان مهم سیاست های اقتصاد مقاومتی که توجه ویژه ‌ای به آن شده، صادرات بوده و از آنجا که اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است، کاهش این درآمد‌ها می‌ تواند به اقتصاد ضربه وارد کند لذا توسعه صادرات غیر نفتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
با نگاه به تجربیات گذشته متوجه می ‌شویم که اقتصاد وقتی رونق می ‌گیرد که تولید بر صادرات متکی باشد. از طرف دیگر تاکید بر برون ‌گرایی همراه با درون ‌نگری که در سیاست ‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته، نشانه دیگری از لزوم توجه به محوریت صادرات در اقتصاد است.
صادرات غیر نفتی به ویژه کالاهای صنعتی جزو اولویت ‌های رشد و توسعه ایران و البته هر کشور دیگری محسوب می‌ شود لذا هرچه بتوان از خام فروشی فاصله گرفت و عرضه تولیدات صنعتی خود را به بازارهای بین‌ المللی افزایش داد، می ‌توان امیدوار بود که اقتصاد بیش از پیش در مسیر توسعه حرکت کند.
صادرات غیر نفتی به خصوص کالاهای صنعتی ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا، وضعیت اشتغال در جامعه جوان ایران را بهبود ‌بخشیده و سبب کسب درآمدهای ارزی برای تامین نیازهای وارداتی در کشور می ‌شود. همچنین ضریب تاثیرپذیری کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی که به واسطه تکیه بر اقتصاد نفتی به وجود می‌ آید را کاهش می‌ دهد.
می توان گفت که صادرات بهترین و مناسب ‌ترین راه عبور از مشکلات اقتصادی و عنصر موثر و کلیدی در توسعه اقتصادی کشور است و دولت توسعه صادرات با هدف کسب بازارهای جهانی را فرصتی برای استفاده کامل از ظرفیت تولید داخلی در جهت افرایش اشتغال و کاهش بیکاری می داند.
جمهوری اسلامی ایران با رهایی از اقتصاد تک محصولی نفت به عنوان اصلی ‌ترین مجرای درآمدی کشور و ایجاد تنوع در اقلام صادرات غیر نفتی به ویژه در صادرات فرآورده‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی، برای صدور به بازار جهانی به ویژه در کشورهای همسایه خود به سبب مزیت‌های جغرافیایی و فرامرزی، علاوه بر افزایش درآمد ارزی، می‌ تواند اهمیت استراتژیکی برای اقتصاد کشور در پیوندهای اقتصادی منطقه در بلندمدت ایجاد کند.
از آنجایی که توسعه صادرات با مبانی اقتصاد مقاومتی در یک راستا قرار گرفته و در واقع تولید صادرات محور موتور حرکتی این اقتصاد می‌باشد لذا با برنامه‌ریزی هدفمند در بازاریابی و معرفی کالاهای با کیفیت با توجه به اصول بازار هدف از طریق اعزام و پذیرش هیئت ‌های تجاری و مراودات بین المللی یا همان دیپلماسی اقتصادی، آموزش تجار و بازرگانان و برپایی نمایشگاه‌های اختصاصی از سوی سازمان ‌های مرتبط در سایر کشورها از عوامل اصلی توسعه صادرات به شمار می‌ آیند.
توسعه تجارت خارجی با رویکرد توسعه صادرات امکانات جدیدی را برای توسعه اقتصادی کشور از طریق ارتقای سطح تخصص ها و انتقال دانش و تکنولوژی فراهم کرده و از همه مهمتر اینکه معضل محدود بودن بازارهای داخلی را مرتفع می سازد.
تدبیر در زمینه افزایش صادرات و نهادینه کردن فرهنگ توجه به صادرات نیاز این روزهای کشور است اما باید تلاش کنیم تا مصرف محصول داخلی نیز به عنوان یک فرهنگ مکمل در جهت حمایت از تولید ملی، در تمام جامعه نهادینه شود.
2007

نظر شما