شناسهٔ خبر: 22949518 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

وزیر نفت کویت تغییر کرد

کویت بخیت الرشیدی را که مدیریت واحد پالایش بین المللی این کشور را بر عهده داشت، به عنوان وزیر نفت جدید خود منصوب کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، طبق فرمان سلطنتی که در خبرگزاری رسمی KUNA کویت منتشر شد، الرشیدی که رئیس و مدیرعامل شرکت "کویت پترولیوم اینترنشنال" بود، در راستای تغییر دولت، به عنوان وزیر نفت به کابینه جدید می‌پیوندد و جانشین عصام المرزوق می‌شود که از دسامبر سال ۲۰۱۶ این سمت را در دست داشت. شرکت "کویت پترولیوم اینترنشنال"  زیرمجموعه شرکت دولتی "کویت پترولیوم کورپ" است.

در تغییرات کابینه، نایف الحجراف که ریاست سازمان نظارت بر بازارهای سرمایه را بر عهده داشت، به عنوان وزیر دارایی منصوب شد. عناس الصالح، وزیر دارایی قبلی معاون نخست وزیر و وزیر کشور برای امور کابینه شد. شیخ ناصر صباح الاحمد الصباح، بزرگترین پسر امیر کویت به عنوان معاون اول نخست وزیر و وزیر دفاع منصوب شد. طبق حکم سلطنتی، تغییرات کابینه فوراً اجرایی می‌شود.

کویت حدود شش درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد و پنجمین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که اقتصاد کویت امسال تحت تاثیر کاهش تولید نفت که در راستای توافق کاهش تولید اوپک انجام گرفته است، ۲.۵ درصد کوچک می‌شود.

کشورهای تولید کننده نفت خلیج فارس شامل کویت به منظور تامین تقاضای رو به رشد در داخل و تولید سوخت برای صادرات، در حال افزودن و گسترش پالایشگاه‌ها هستند و در شرایطی که قیمت‌های نفت نسبت به دوران اوج خود در سال ۲۰۱۴ حدود نیمی کاهش پیدا کرده است، تولید کنندگان ظرفیت پالایش خود را بالا برده و همچنین برای کمک به کاهش اتکای خود به فروش نفت برای درآمد دولتی،  کارخانه‌های پتروشیمی احداث می‌کنند.

الرشیدی بیشتر عمر حرفه‌ای خود را در شرکت "کویت نشنال پترولیوم" که بازوی پایین دستی "کویت پترولیوم کورپ" است،  سپری کرده است و در بخش‌هایی از قبیل برنامه ریزی عملیاتی تا خدمات فنی و برنامه‌ریزی سازمانی فعالیت داشته است و از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ معاون رئیس هیئت مدیره و معاون مدیرکل برنامه‌ریزی و بازاریابی داخلی "کویت نشنال پترولیوم" بوده است.

وی در هیئت مدیره شرکت "کویت اویل" که بازوی بالادستی "کویت پترولیوم کورپ" است، حضور داشته و به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیر کل جوینت ونچر داخلی "کویت آروماتیک" خدمت کرده است. الرشیدی از دانشگاه اسکندریه در رشته مهندسی شیمیایی فارغ التحصیل شده است.

کویت که می‌تواند حدود ۳.۱۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند، قصد دارد ظرفیت تولید خود را به حداکثر ۴.۷۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد تا پس از سال ۲۰۳۰ پالایشگاه‌هایی که در آسیا می‌سازد عمده نفت این کشور را فراوری کنند. شرکت "کویت پترولیوم اینترنشنال" درصدد افزودن یا گسترش کارخانه‌های فراوری در چین، هند، ویتنام، فیلیپین و اندونزی است

الرشیدی در مصاحبه‌ای با بلومبرگ اظهار کرده بود شرکت "کویت پترولیوم اینترنشنال" قصد دارد در خارج از کویت ظرف پنج سال آینده ظرفیت فرآوری ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت را داشته باشد که شامل کارخانه در دست احداث در ویتنام است. این شرکت مایل است ظرفیت پالایش را پس از سال ۲۰۳۰ به ۱.۳ میلیون بشکه در روز افزایش دهد و نفت کویتی حداقل ۶۵ درصد از کل پالایشگاه‌های جدید خارج از کویت شرکت "کویت پترولیوم اینترنشنال" را تامین خواهد کرد

بر اساس گزارش بلومبرگ، "کویت پترولیوم اینترنشنال" یک توافق اولیه با پترو ویتنام برای دو برابر کردن ظرفیت کارخانه ویتنام به ۴۰۰ هزار بشکه در روز پس از سال ۲۰۲۵ را دارد و این توسعه شامل یک کارخانه پتروشیمی خواهد بود. این شرکت همچنین یک پالایشگاه را در میلازوی ایتالیا در یک جوینت ونچر با شرکت انی اداره می‌کند.

انتهای پیام

برچسب‌ها: