روحانی به ترکیه میرود
ایسنا: معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور اعلام کرد که برای شرکت در اجلاس فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی رییسجمهور به ترکیه سفر میکند. پرویز اسماعیلی در صفحه توئیتر خود نوشت: دکتر روحانی رئیسجمهور برای شرکت و سخنرانی در اجلاس فوقالعاده سران سازمان همکاری اسلامی در خصوص قدسشریف عصر سهشنبه ۲۱ آذر ماه به ترکیه سفر میکند. این اجلاس از صبح چهارشنبه در استانبول آغاز میشود.
طرح تحریمهای جدید علیه ایران
در مجلس نمایندگان آمریکا
ایسنا: چند تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با تکیه بر ادعاهای بیاساس واشنگتن مبنی بر دخالت ایران در امور یمن، طرحی را برای تحریم جدید ایران به اتهام نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ارائه دادهاند. طرح جدید تحریم علیه ایران برای قانونی کردن دستور اجرایی شماره ۱۳۶۱۱، تنظیم شده است که در ۱۶ ماه مه سال ۲۰۱۲ از سوی باراک اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا) و در جریان اعلام وضع اضطراری ملی برای مقابله با تهدید صلح، امنیت و ثبات یمن صادر شد. بنا بر گزارش پایگاه اینترنتی مجلس نمایندگان آمریکا، این طرح را تد پو به عنوان رییس کمیته فرعی مبارزه با تروریسم، منع گسترش سلاحهای هستهای و ایلیانا راس لتینن رئیس کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا و تجارت مجلس نمایندگان آمریکا با نام HR 4603 یا «قانون تحریمها برای پاسخگو کردن انصارالله و ایران در سال 2017» مطرح کردهاند. این طرح برای قانونی کردن دستور اجرایی شماره 13611، تنظیم شده است که در 16 مه 2012 توسط اوباما صادر شد. این طرح که به صورت مشترک از سوی راس لتتینن، تد پو، استیو چابوت، مایکل مک کول و دن دنووان همگی از اعضای حزب جمهوریخواه تهیه شده، قصد دارد پشتیبانی (ادعایی) ایران از گروه انصار الله در یمن و نیز افرادی را که از سوی رئیس جمهور آمریکا تعیین میشوند، هدف قرار دهد که آگاهانه به لحاظ مالی، مواد اولیه و یا فناوری از کسانی که قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل را نقض میکنند، حمایت کردهاند. راس لتینن و تد پو با ارائه این طرح ادعاهایی را مبنی بر حمایت ایران از حوثیهای یمن در نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرده و آن را بیثبات کننده دانستهاند. به گزارش ایسنا، این در حالی است که مقامات ایران همواره این ادعاهای بیاساس را رد و بر استقلال ملت یمن تاکید میکنند. در حقیقت، این آمریکا است که با حمایت از مداخلات و حملات نظامیعربستان علیه یمن موجب بروز جنگ و درگیری در این کشور و کشته شدن هزاران فرد بیگناه یمنی، شامل زنان و کودکان
شده است.
ماکرون و نتانیاهو درباره ایران
و تحولات قدس گفتوگو میکنند
ایلنا: گزارشها حاکی از آن است که محور دیدار نخستوزیر اسرائیل با رئیسجمهوری فرانسه بر ایران و تحولات اخیر قدس متمرکز خواهد بود. قرار بود دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل با «امانوئل ماکرون» رئیسجمهوری فرانسه دوستانه باشد اما احتمالا این دیدار در سایه تصمیم رئیسجمهوری آمریکا درباره قدس پر تنش خواهد بود. نخستوزیر اسرائیل شنبه شب عازم پاریس شد تا دیروز -یکشنبه- با ماکرون دیدار و گفتوگو کند. طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار بود این دیدار در کاخ الیزه پاریس در فضایی دوستانه و با تمرکز بر مساله ایران برگزار شود اما در سایه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی رئیسجمهوری آمریکا، اکنون انتظار میرود این گفتوگوها با تنش همراه باشد چرا که ماکرون خواستار توضیحاتی درباره اهداف اسرائیل در قدس شرقی و کرانه باختری خواهد بود. هفته گذشته و پس از آن که رئیسجمهوری آمریکا رسما قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل اعلام کرد، ماکرون نخستین رهبر اروپایی بود که با ترامپ تلفنی گفتوگو کرد و درباره تاثیرات این تصمیم بر منطقه به وی هشدار داد.
ماکرون همچنین نخستین رهبری خواهد بود که پس از تصمیم ترامپ درباره قدس، میزبان نتانیاهو خواهد بود. انتظار میرود ماکرون در این دیدار از اقدام اسرائیل درباره این موضوع در شرایط کنونی توضیح بخواهد. فرانسه همچنین درباره پیامدهای این تصمیم در قبال فلسطینیان ساکن قدس شرقی نیز نگرانیهای ویژه ای دارد.
نیازی به بازنگری در توافق هستهای نیست
فارس: سفیر آلمان در کویت با اشاره به اینکه ایران از تعهدات خود در توافق هستهای ایران (برجام) تخطی نکرده است، تأکید کرد که از دیدگاه ما نیازی به بازنگری در توافق هستهای نیست. «کارل فرد برگنر» سفیر آلمان در کویت گفت که کشورش اهتمام زیادی به بحران به وجود آمده در شورای همکاری خلیجفارس دارد و به دقت تحولات منطقه را دنبال میکند. برگنر سفر وزیر خارجه آلمان به منطقه طی ماههای آوریل و جولای گذشته را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد که آلمان اهتمام زیادی به تحولات منطقه دارد. وی افزود که آلمان از میانجیگری کویت برای حل بحران به وجود آمده در شورای همکاری خلیجفارس حمایت میکند.
سفیر آلمان در کویت در مصاحبه با خبرگزاری کویت (کونا) همچنین درباره تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره قدس اشغالی اظهار داشت که «ما به آن چیزی که توافق شده پایبند هستیم و از دیدگاه ما مسئله قدس پیچیده نیست و سفارت ما در تلآویو باقی خواهد ماند و من معتقدم که ما هیچ برنامهای برای پیروی از تصمیمات آمریکا نداریم زیرا در آن صورت این امر برای تشکیلات خودگردان تحریکآمیز خواهد بود.» سفیر آلمان در کویت درباره توافق هستهای ایران (برجام) نیز اهظار داشت که «به عقیده من ایران از تعهدات خود در برجام تخطی نکرده است و لذا از دیدگاه ما نیازی به بازنگری در برجام نیست و ما به شدت به پایبندی و حفظ این توافقنامه تأکید داریم زیرا این بهترین راهحل است».
نفت کرکوک به ایران رسید
برنا: جبار اللعیبی وزیر نفت عراق روز شنبه از امضای قرارداد میان بغداد و تهران برای صادرات نفت کرکوک به ایران، خبر داد. وزیر نفت عراق افزود: بر اساس این قرار داد، روزانه بین 30 تا 60 هزار بشکه نفت که این مقدار قابل افزایش نیز است، از میدانهای نفتی کرکوک به ایران صادر خواهد شد. جبار اللعیبی در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد، این قرار داد میان شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) با طرف ایرانی به امضا رسیده است. وزیر نفت عراق گفت: قرار است نفت صادراتی از طریق کامیونهای نفتکش به نقطه مرزی میان دو کشور در نزدیکی استان کرمانشاه تحویل طرف ایرانی داده شود و طرف ایرانی نیز همان مقدار نفت و با همان مشخصات و کیفیت از طریق بنادر جنوب عراق تحویل این کشور
دهد.
در همین حال علا یاسری مدیر کل شرکت بازایابی نفت عراق گفت: این قرار داد، درگاه صادراتی جدیدی برای عراق خواهد گشود که برای اقتصاد عراق و صادرات نفت کرکوک مفید است و به تحکیم روابط اقتصادی با کشورهای همسایه کمک خواهد کرد. پیش تر وزیر نفت عراق گفته بود که رئیس شرکت دولتی بازاریابی نفت این کشور (سومو) در حال مذاکره با ایران برای تعیین تاریخ آغاز صادرات نفت از میادین کرکوک به پالایشگاه کرمانشاه است. عراق در ماه نوامبر، 105 میلیون و 60 هزار بشکه (معادل روزانه سه میلیون و 502 هزار بشکه) نفت صادر کرد. وزارت نفت عراق پیش تر اعلام کرده بود که برای رسیدن به ظرفیت تولید روزانه 5 میلیون بشکه تا پایان سال جاری میلادی، برنامه ریزی کرده
است.