شناسهٔ خبر: 22944451 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

۶۰ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شده است

تهران - ایرنا - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درحالی از اجرایی شدن بیش از 60 درصد از مصوبات این شورا خبر داد که بسیاری از قوانین در کشور اجرایی نمی شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، محمدرضا مخبر دزفولی روز دوشنبه در نشست خبری سی و سومین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مشکلات مربوط به ضمانت اجرایی قوانین فقط به شورای عالی انقلاب فرهنگی ختم نمی شود و هنوز بسیاری از قوانین در کشور اجرایی نشده است.
وی به عنوان نمونه از قانون برنامه پنجم توسعه کشور یاد کرد و افزود: فقط ۲۸ درصد از این قانون اجرایی شده است، در حالیکه مجلس شورای اسلامی برای اجرای قوانین ضمانت ها و اختیارات بسیاری همچون سوال، استیضاح، اصل ۹۰، دیوان محاسبات عمومی، بودجه سنواتی و بودجه پنج ساله ها را دارد ولی با این حال بسیاری از قوانین اجرایی نشده است.
مخبر دزفولی از ضمانت اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از چالش‌ها و گرفتاری های جدی این شورا یاد کرد و گفت: البته این مسئله مخصوص شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست و روز گذشته که در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی شرکت کردم یکی از نمایندگان گفت که فقط 28 درصد از قانون برنامه پنجم اجرایی شده است.
وی افزود: بخش عمده ای از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه‌های علمی و تخصصی کشور بوده که عملیاتی شده است ولی در بخش‌های دیگر به ویژه در حوزه‌های فرهنگ عمومی این مشکل وجود دارد که باید ساز و کار منسجم تری را داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: باید مکانیزم دقیق‌تری برای ضمانت و نظارت بر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشیم.

** حمایت از سازمان های مردم نهاد در بخش هنر افزایش می یابد
مخبر دزفولی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا مبنی بر میزان الهام بخشی فعالیت های این شورا برای برنامه های خودجوش جوانان مومن و انقلابی که رهبر معظم انقلاب سفارش کرده اند، اظهار داشت: در بخش نهادهای مردمی تلاش هایی داشته ایم که منشور توسعه فرهنگ قرآنی و فعالیت 500 موسسه یکی از آنهاست و با گسترش شورای توسعه فرهنگ قرآنی و تاکید رهبر معظم انقلاب این موسسات مردم نهاد قرآنی به بیش از پنج هزار موسسه افزایش یافت.
وی این افزایش و گسترش را قابل تعمیم به سایر موسسات مردمی دانست و گفت: هنوز تا تحقق اهداف فاصله داریم و باید در بخش های هنری، فرهنگ عمومی، کتاب، سینما و مانند آن شاهد این گسترش باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تلاش داریم تا در سال های آینده در بخش های هنر و فرهنگ عمومی برای حمایت از سازمان های مردم نهاد اخبار بهتری را ارائه دهیم.
وی افزود: کمیسیون های ما در موضوع هایی مانند ازدواج و طلاق فعالیت هایی دارند و تعداد قابل توجهی از موسسات مردم نهاد با شورا مرتبط بوده و همانند یک شبکه در استان های مختلف فعالیت می کنند.

** هنوز با وضع مطلوب فاصله داریم
مخبر دزفولی در پاسخ به خبرنگاری درباره میزان تحقق انتظارات رهبر معظم انقلاب در عرصه فرهنگ گفت: میزان فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بر اساس همه آن مولفه‌های کمک کننده یا بازدارنده است ولی باید گفت هنوز با وضع مطلوب فاصله داریم.
وی اضافه کرد: شاید اگر تمهیدات، پشتیبانی ها و همگرایی ها بیشتر باشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی زودتر به توفیق خواهد رسید. البته ما در زمینه‌های مهم همچون حوزه های علمی، آموزشی و فرهنگی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را تدوین کرده ایم و این گام بلندی برای شوراست.

** برنامه ها را به مطالبه عمومی تبدیل کنیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما چالش های فرهنگی جدی داریم. یعنی بسیاری از برنامه های فرهنگی به صورت سلیقه‌ای و ذوقی مدیریت می شود در حالی که مسائل فرهنگی را نمی توان به صورت سلیقه‌ای مدیریت کرد و یکی از مشکلات این است که گاهی فکر می کنیم با سلیقه و ذوق یک مسئول یا بخش می توان با هجمه های فرهنگی دشمنان مقابله کرد و کار اثباتی انجام داد.
وی با اشاره به برنامه های راهبردی این شورا گفت: زمانی که بتوانیم برنامه‌های راهبردی شورا را به کمک نخبگان و کارشناسان به اجرا نزدیک کنیم، موفقیت‌های بسیار زیادی خواهیم داشت. مثلا در زمینه علم ما برنامه داریم و گام‌های بسیار خوبی نیز برداشته ایم یا در فناوری‌های پیشرفته نیز برنامه داریم اما مشکلات ما بیشتر در حوزه فرهنگ است.
این مقام مسئول تاکید کرد: برخی از برنامه های فرهنگی تکراری است و با برنامه های موازی همپوشانی دارد و امکانات ما را به هدر می رود و یکی از اصلی ترین برنامه های شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که طراحی خود را در زمینه های مختلف انجام دهیم و لذا به هر مقدار که بتوانیم برنامه ها را به مطالبه عمومی تبدیل کنیم،میزان توفیق ما بیشتر خواهد بود.

** نقشه راه اجرایی کردن سند تحول آموزش و پرورش در راه است
وی در پاسخ به سوالی درباره سند ۲۰۳۰ گفت: بخش آموزشی سند ۲۰۳۰ در دستور کار آموزش و پرورش نیست. چون اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به لغو آن رای دادند. لذا در صحنه اجرایی چنین چیزی نداریم و اگر باشد، با آن برخورد می‌شود.
مخبر دزفولی افزود: وزیر آموزش و پرورش قرار است به زودی نقشه راه اجرایی کردن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را ارائه دهد.

** دانشگاهی منهدم شده را تحویل گرفتیم
وی درباره مهمترین دستاورد شورای عالی انقلاب فرهنگی در 33 سال گذشته گفت: مهمترین پیروزی ما این است که دانشگاهی منهدم شده را تحویل گرفتیم. یعنی ۲۴ دانشگاه وابسته داشتیم و ما توانستیم این مراکز را به دانشگاه‌های مستقل تبدیل کنیم و امروز ظرفیت علمی ما در صحنه جهانی افتخار آفرین است.
مخبر دزفولی افزود: همه دولت‌ها و دلسوزان و در راس همه، رهبر معظم انقلاب در این موفقیت نقش ایفا کردند و اگر جمهوری اسلامی ایران دو درصد از تولید علم در جهان را دارد، به دلیل همین برنامه ریزی هاست.
وی افزود: در پشت صنایع فضایی یا نظامی ما دانش نهفته است و به برکت برنامه ریزی راهبردی و دوراندیشی امام خمینی (ره) شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت. البته ناکامی‌ها و غفلت ها نیز در کنار این موفقیت ها وجود دارد و موثرترین فعالیت این شورا دستیابی به قدرتی است که امنیت ساز کشور است به گونه ای که دشمن جرأت جسارت به جمهوری اسلامی ایران را ندارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: یکی از موفق ترین کارها که از ابتدا در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده، مسائل مربوط به دانشگاه، علم، فناوری و پیشرفت است.

** نظارت عمومی خبرنگاران بر مصوبات شورا
مخبر دزفولی درباره میزان نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اجرایی شدن مصوبات به سند مهندسی فرهنگی اشاره کرد و گفت: این سند چند سال پیش تصویب شده و ستاد راهبردی آن با مسئولیت رئیس جمهوری است ولی تا کنون جلسه ای نداشته و ما از رسانه‌ها می‌خواهیم که مطالبه گر در این زمینه باشند.
وی با بیان این که نظارت عمومی در اجرای مصوبات را خبرنگاران به عهده دارند، به عنوان نمونه از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یاد کرد که رهبر معظم انقلاب از این سند به عنوان نسخه شفابخش نام بردند.
وی افزود: همه باید کمک مشتاقانه و غیرتخریبی در این زمینه داشته باشند تا کشور در همه زمینه ها پیشرفت کند. لذا از خبرنگاران می‌خواهم که از معاون اول رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش و سایر مسئولان اجرایی و تقنینی درباره سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سوال کنند.

** ایجاد فرهنگ عمومی نخبگانی برای مصوبات شورا
مخبر دزفولی خواستار ایجاد یک فرهنگ عمومی نخبگانی در این زمینه شد و گفت: از کسانی که مسئولیت دارند محترمانه بخواهیم که این اسناد را اجرا کنند و سند مهندسی فرهنگی نیز همین گونه است که اگر شکل اجرایی به خود می گرفت و در ستاد مربوطه پیگیری می‌شد، بسیاری از موازی کاری ها متوقف می شد.
وی وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تدوین نگاه های راهبردی و استراتژیک کشور دانست و گفت: رسانه ها یکی از ابزارهای خوب در این زمینه هستند که می توانند به صورت محققانه و عالمانه پیگیر اجرایی شدن مصوبات راهبردی باشند.
این مقام مسئول همچنین گفت: ستاد های مختلفی مانند نانو، هوافضا، بیوتکنولوژی و داروهای گیاهی در کشور وجود دارد که این ستادها حاصل کار و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است ولی به هر اندازه این پیگیری‌ها گسترش یابد، زودتر به نتیجه خواهیم رسید.

** وضعیت نقشه علمی جامع کشور
وی درباره عملکرد شورای انقلاب فرهنگی در قبال عملکرد دستگاه ها در نقشه جامع علمی کشور گفت: نقشه جامع علمی کشور به اجرا نزدیک تر شده و در بخش های مختلف با قوت و ضعف همراه بوده است. مثلاً در نانو یا در بیوتکنولوژی بسیار پیشرفت کرده ایم و قرار است سهم قابل قبولی از فناوری زیست جهانی را به دست آوریم و برای رفع مشکل هوافضا نیز به زودی مصوبه ای در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهیم داشت.
مخبر دزفولی وضعیت پیشرفت در نقشه علمی جامع کشور را در مقایسه با سایر نقشه ها و مصوبات این شورا موفقیت آمیز ارزیابی کرد و گفت: اگر همین تجربه را در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند مهندسی فرهنگی تعمیم دهیم، میزان موفقیت های کشور بیشتر خواهد شد. البته ما حرکت رو به جلو داریم ولی راضی کننده نیست و در واقع این حرکت به کندی صورت می گیرد و اگر ستادهای شورا فعالانه تر در موقعیت و مسئولیت خود تلاش کنند، موفقیت های بیشتری خواهیم داشت.

** رئیس دانشگاه فرهنگیان تا دو هفته دیگر معرفی می شود
وی در پاسخ به خبرنگاری درباره تصدی ۵۴ ماهه سرپرست دانشگاه فرهنگیان و معرفی مجدد وی به عنوان سرپرست این دانشگاه گفت که حسین خنیفر سرپرست فعلی این دانشگاه تا دو هفته آینده به عنوان رئیس دانشگاه معرفی خواهد شد.

** دانشگاه فرشچیان در دهه فجر افتتاح می شود
مخبر دزفولی درباره وضعیت دانشگاه استاد محمود فرشچیان با تجلیل از این استاد هنرمند گفت: فرشچیان جزو مفاخر کشور است و پیشنهاد او را برای تاسیس دانشگاه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کردیم و دانشگاه فرشچیان یکی از مصوبه های این شوراست.
وی از رسانه ها خواست تا پیگیر و مطالبه کننده راه اندازی این دانشگاه باشند و افزود: استاد فرشچیان تلاش دارد تا شاگردانی را در زمینه نگارگری و مینیاتور تربیت کند و مقرر شد تا با همه امکاناتمان این دانشگاه را تا دهه فجر امسال راه اندازی کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: البته از سازمان میراث فرهنگی نیز خواستیم تا در این زمینه تلاش کند ولی پیگیری نکردند.

** سهمیه کنکور تا چند ماه آینده ساماندهی می شود
مخبر دزفولی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته برای ساماندهی سهمیه کنکور از تشکیل کمیته ای به همین منظور و تجزیه و تحلیل و آماده سازی گزارش های کارگروه مربوطه گفت: گزارش های کارگروه تا چند ماه آینده به دستمان خواهد رسید و این پیشنهاد برای صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده خواهد شد.

** پیگیر ستاد ملی زن و خانواده باشید
وی در پاسخ به خبرنگاری درباره فعالیت های شورا در حوزه زنان گفت: برنامه های بسیاری در این زمینه به تصویب رسیده که در راستای استحکام خانواده و نقش کلیدی زنان، حضور زنان در عرصه های مختلف، توجه به نقش اثرگذار مادران، همسران و دختران در قوام خانواده بوده و تحت عنوان ستاد ملی زن و خانواده تشکیل شده است.
مخبر دزفولی از ضرورت عملیاتی کردن این ستاد سخن گفت و به خبرنگاران تاکید کرد: این ستاد باید تشکیل شود و جلسات خود را برگزار کند و درخواست من این است که پیگیر مصوبات این ستاد باشید.

** دبیر شورا هر چهار سال یک بار انتخاب می شود
وی درباره نحوه انتخاب دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ابتدا در شورا رای گیری می شود و از میان اعضای حقیقی یک نفر به عنوان دبیر به محضر رهبر معظم انقلاب معرفی می شود که پس از تایید معظم له به رئیس جمهوری معرفی می شود و رئیس جمهوری نیز حکم دبیری را صادر می کند.
مخبر درباره مدت تصدی دبیر نیز گفت: دبیر شورا هر چهار سال یکبار انتخاب می شود و انتخاب مجدد وی منعی ندارد. البته دوره چهار سال مسئولیت بنده تمام شده ولی حکم دبیری ام تمدید شده است.

** کنکور، استعدادهای دانش آموزان را سرکوب می کند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تلاش های صورت گرفته به منظور پیدا کردن راهکاری برای تغییر شیوه کنکور گفت: الان کنکور معضلی است که منجر به سرکوب شدن استعدادهای دانش آموزان است و یکی از گرفتاری های ما در سند تحول وجود کنکور است و همانگونه که قبلا گفتم باید شجاع مردی پیدا شود که شر کنکور را از سر آموزش و پرورش و آموزش عالی کم کند.
وی حذف کنکور را منوط به معرفی جایگزینی برای آن دانست و گفت: قرار است آموزش و پرورش طرحی در این زمینه ارائه دهد و بر اساس این طرح ارزیابی دانش آموزان در طول دوران تحصیل مبنای ورود به دانشگاه باشد.
مخبر دزفولی همچنین گفت: الان درحدود 38درصد از دانش آموزان در رشته تجربی تحصیل می کنند و به رغم تبلیغات اغواکننده برای رشته های لوکس هنوز برخی به رشته های فنی حرفه ای یا کار و دانش گرایش دارند و اگر بتوانیم نظام مهارتی را تقویت کنیم، روش پذیرش نیز تغییر خواهد کرد.
وی راه نجات آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور را در حذف کنکور دانست و تاکید کرد: هنوز برای جایگزین کنکور به یک نسخه مسنجم و قابل قبول نرسیده ایم ولی پیگیر آن هستیم و حتی اگر لازم باشد شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود خواهد کرد.

** هیچ منعی برای پیشنهاد سازنده وجود ندارد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به خبرنگاری درباره وجود چند صدایی در برخی از شوراهای این نهاد گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک مرجع امکان چندصدایی را در حوزه های مختلف فراهم کرده است و بیش از 400 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها با شورای تحول علوم انسانی همکاری دارند.
وی افزود: به غلامعلی حداد عادل تاکید می کنم که نظرات بیشتری را از اساتید و نخبگان بخواهد ولی هیچ منعی برای پیشنهاد سازنده و مشفقانه وجود ندارد.

** سرقت های علمی کاهش یافته است
مخبر دزفولی درباره وضعیت پایان نامه ها و امکان سرقت علمی در تحقیقات دانشگاهی گفت: تاکنون دو بار این مساله در شورا مطرح شده و قانون و آئین نامه هایی از سوی مجلس شورای اسلامی و سایر مراجع قانونی به تصویب رسیده است.
وی افزود: اکثر اساتید دانشگاه ها نسبت به این موضوع هوشیار شده اند، هیات های ممیزه نظارت دارند، تمهیدات و برنامه ریزی هایی نیز صورت گرفته تا از سرقت علمی جلوگیری شود. به عنوان نمونه از نرم افزارهای سرقت یاب برای ارائه مقالات به مجلات بین المللی استفاده می شود که تا کمتر از 10درصد نشانگر سرقت علمی نیست و حتی اگر مجلات علمی بین المللی در این زمینه به سرقتی پی ببرند، نام شخص را در فهرست سیاه ذخیره می کنند.
مخبر دزفولی همچنین گفت: البته درباره وضعیت خیابان انقلاب و مقابل دانشگاه تهران قبول دارم که وضعیت زیبنده ای نیست و برای مقابله با افراد سودجو و فرصت طلب باید کاری کرد تا از آسیب رسیدن به کیان علمی جلوگیری شود.

** نشست خبری برای وضعیت نخبگان کشور برگزار می شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آمار خروج نخبگان از کشور گفت: معاون علمی رئیس جمهوری به عنوان مسئول بنیاد نخبگان است و یکی از مصوبات این شورا ایجاد همین بنیاد است و اگر کسی از کاهش فعالیت های این بنیاد گزارشی دارد، به ما منتقل کند تا به معاون علمی رئیس جمهوری تذکر دهیم تا ضمن پیگیری، در شوراهای تخصصی نیز مطرح کنیم.
وی با اشاره به این که گزارش جدیدی از آمار خروج نخبگان به شورا ارائه نشده، اظهار داشت: قرار است سورنا ستاری رئیس این بنیاد تا پایان این فصل و اوایل فصل زمستان گزارشی از وضعیت نخبگان به شورا ارائه کند که به محض دریافت این گزارش قول می دهم یک نشست مطبوعاتی با خبرنگاران داشته باشم.

** نگاهی به شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش ایرنا 33 سال پیش در آذرماه 1363 با پیشنهاد حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «مدظله‌العالی» و موافقت حضرت امام خمینی «ره» شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر و با توجه به مأموریت‌های محول شده از جانب رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» و با بهره‌گیری از توان علمی و کارشناسی نخبگان حوزوی و دانشگاهی توانسته اسناد مهمی مانند نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی، سند تحول بنیادین آموزش‌ و پرورش، سند راهبردی کشور در امور نخبگان و... را تدوین و تصویب کند و برای اجرا در اختیار نهادهای مجری قرار دهد و همچنین به‌منظور اطمینان از حس اجرای این اسناد نسبت به نظرات بر روند اجرا نیز اهتمام کامل را به خرج داده است.
حساسیت نسبت به موضوع تهاجم فرهنگی و جنگ نرم نیز یکی از ابعاد مهم و قابل توجه در فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ ویژه در سال‌های اخیر می‌باشد که با توجه به بیانات مکرر رهبر معظم انقلاب در این زمینه، شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن رصد مستمر، عمیق و چندلایه تحولات فرهنگی کشور و ریشه‌یابی معضلات و کاستی‌های این حوزه و تلاش برای توانمندسازی حوزه فرهنگ بومی، کوشیده تا به عنوان ستاد فرماندهی مقابله با تهاجم فرهنگی در این زمینه وظیفه خود را به نحو احسن به انجام برساند.
در حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی و... نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکیل شورای عالی اجتماعی و سازمان امور اجتماعی کشور به‌منظور سیاست‌گذاری منسجم و اجرای کامل این سیاست‌ها، تلاش کرده است تا با استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود، در گام نخست روند رشد این آسیب‌ها را متوقف کرده و در گام بعدی این آسیب‌ها را به تدریج کاهش دهد.
این شورا اهداف کلانی همچون «گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه و تقویت انقلاب فرهنگی و اعتلای فرهنگ عمومی»، «تزکیه محیط‌های علمی و فرهنگی از افکار مادی و نفی مظاهر و آثار غربزدگی از فضای فرهنگی جامعه»، «تحول دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز فرهنگی و هنری براساس فرهنگ صحیح اسلامی، گسترش و تقویت هر چه بیشتر آنها برای تربیت متخصصان متعهد، اسلام‌شناسان متخصص، مغزهای متفکر و وطن‌خواه، نیروهای فعال و ماهر، استادان، مربیان و معلمان معتقد به اسلام و استقلال کشور»، «تعمیم سواد، تقویت و بسط روح تفکر و علم‌آموزی و تحقیق و استفاده از دستاوردها و تجارب مفید دانش بشری برای نیل به استقلال علمی و فرهنگی»، « حفظ و احیا و معرفی آثار و مآثر اسلامی و ملی» و « نشر افکار و آثار فرهنگی انقلاب اسلامی، ایجاد و تحکیم روابط فرهنگی با کشورهای دیگر به ویژه با ملل اسلامی» را دنبال می کند.
طبق قانون، تعدادی اعضای حقوقی و حقیقی در ترکیب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارند که رئیس جمهوری به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ورزش و جوانان، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده، رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اعضای حقوقی شورا را تشکیل می دهند.
فراهنگ ** 1003 ** خبرنگار: محمدرضا جعفرملک * انتشار: امید غیاثوند

انتهای پیام /*