به گزارش صبحانه،زمانی که پول و درآمد حاصل از یک جرم و یا تخلف در سیستم مالی و بازار وارد شود به عنوان پولشویی نام برده میشود. بر همین اساس، قانون مبارزه با پولشویی سال ۱۳۸۶ در ایران مصوب شده و تاکنون در ۲۷ استان اجرایی و زمینه اجرای این قانون در دیگر استانها فراهم شده است.
ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قاچاق مواد مخدر و مشروبات الکلیاز جمله منشاء های پولشویی محسوب می شوند و فقط تاکنون قانون مبارزه با پولشویی در استانهای بوشهر، اصفهان، خراسان جنوبی و کرمان اجرایی نشده که بهزودی زمینه اجرای آنها فراهم میشود.
![بخشنامه بخشنامه](http://sobhanehonline.com/files/fa/news/1396/9/20/175888_417.jpg)
یکی از بخش های مهم مشمول قانون مبارزه با پولشویی، اصناف هستند که بر این اساس، مشاوران املاک، فروشندگان طلا، نقره، جواهر و مسکوکات، فروشندگان فلزات گران بها و سنگهای قیمتی، فروشندگان فرش و تابلو فرش دستباف، فروشندگان عتیقه، صنایع دستی و اشیای هنری، فروشندگان خودرو و صرافیهاوارد بخش های اجرایی این موضوع مهم شده یا خواهند شد.
به همین خاطر، وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخشنامه ای "آنی – مهم" به تعدادی از روسای سازمانهای این وزارتخانه در استانهای مختلف، از آغاز برنامه اجرایی جدید در سطح اتحایه ها و صنوف مشمول قانون مبارزه با پولشویی خبر داده است.
طبق این دستورالعمل جدید، ثبت و ضبط هرگونه خرید و فروش و ارائه خدمات بالاتر از 15 میلیون تومان مطابق قوانین مربوطه الزامی خواهد بود و در اجرای این مهم، صدور فاکتور و اخذ اطلاعات از اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان خریدار یا فروشنده یا هر دو آنها الزامی است.
در عین حال، نگهداری اسناد و مارک هرگونه معاملات بالاتر از 15 میلیون تومان، به مدت 5 سال در محل واحد صنفی که قابل دسترسی ماموران نظارتی باشد الزامی خواهد بود.