شناسهٔ خبر: 22936243 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد

استفاده از ظرفیت‌ها برای تبدیل کشور به مرکز مهم توزیع کالا در منطقه

صاحب‌خبر -

گروه اقتصادی: سیاست دولت دوازدهم استفاده از تمام ظرفیت‌های بنادر بزرگی مانند شهید رجایی، شهید بهشتی چابهار است تا ایران به مرکز مهم توزیع کالا در منطقه و بین‌الملل تبدیل شود.روزگذشته مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران با حضور وزیر صنعت،معدن و تجارت ،رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور، رییس سازمان توسعه تجارت،رییس سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی،نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی،مدیران ارشد شرکتهای کشتی سازی و ترابری کره ای،ترکیه و اروپایی در محل هتل اسپیناس پلاس تهران برگزار شد.
به گزارش «مردم‌سالاری»، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سخنانی در این مراسم خواستار توجه شرکت‌های کشتیرانی به ظرفیت‌های داخلی صنایع کشتی‌سازی کشور شد و افزود: تا زمانی که این شرکت‌ها به صنایع کشتی سازی داخلی توجه نداشته باشند، شرکت‌های ایرانی در حوزه کشتی سازی توسعه پیدا نخواهند کرد. وی همچنین افزود: دولت دوازدهم از هرگونه افزایش سهم داخلی‌سازی در صنعت کشتی سازی کشور حمایت می‌کند. وی ادامه داد: ایران با وجود ظرفیت‌های دریایی و بندری بزرگ در شمال و جنوب در حوزه دریایی و دریانوردی در دهه‌های اخیر در این بخش دچار عقب ماندگی شده است. وی اظهارداشت: با وجود شرکت‌های بزرگ کشتیرانی جمهوری اسلامی‌و شرکت ملی نفتکش، ایران باید به یک کشور سازنده کشتی‌های بزرگ تبدیل شود. شریعتمداری بیان کرد: ظرفیت‌های بی‌نظیری در بنادر شهید بهشتی چابهار، شهید رجایی، امام (ره) و بنادر شمالی در کشور وجود دارد و باید بنادر ایران به یک مرکز بزرگ توزیع کالاهای بین‌المللی تبدیل شود.وی اظهارداشت: کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ ایران طی پنج دهه سابقه خدمات ارزنده‌ای به اقتصاد ایران، منطقه و اقتصاد بین‌الملل داشته و امیدواریم این شرکت همچنان به رشد و توسعه خود ادامه دهد.
فعالیت ناوگان کشتیرانی 
در بنادر اروپا و آسیا
 همچنین مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران در این مراسم طی سخنانی با اشاره به ظرفیت‌های این شرکت در زمینه حمل مواد گوناگون و خدمات لجستیکی گفت: به دنبال نوسازی ناوگان این شرکت هستیم.محمد سعیدی این شرکت را جزء ۱۰ شرکت اول ایران و جزء شرکت‌های مگااسکیل و مگاکامپنینگ دانست و افزود: ایران دومین اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا با جی دی پی ۴۱۲.۶ میلیارد دلار است که از نظر منابع گاز، در دنیا مقام نخست و از نظر منابع نفت مقام چهارم دنیا را دارد که یک دهم منابع نفت دنیا را شامل می‌شود. 
سعیدی، شرکت کشتیرانی را به عنوان شرکتی که توانسته از نظر حمل و نقل کانتینری از رتبه ۲۳ به رتبه ۱۸ ارتقاء یابد، معرفی و اظهار کرد: این شرکت دارای ناوگانی مقتدر و متنوع از انواع شناورهای اقیانوس پیما و خدماتی با ظرفیت‌های مختلف است که در بسیاری از بنادر مهم جهان، تردد داشته و به ارائه خدمات مدرن همچون سرویس‌های درب تا درب می‌پردازد.
مدیرعامل شرکت کشتیرانی، ناوگان این شرکت را در بخش کانتینری شامل ۷ خط و ۳۰ فروند کشتی با ظرفیت ۹۱ هزار و ۴۰۰ TEU دانست و افزود: در خط HDM میزان ۶ فروند شناور با ظرفیت‌های ۶ هزار و ۵۰۰ و ۵ هزار و ۱۰۰ TEU و در خط SCP میزان ۶ فروند کشتی با ظرفیت‌های ۵ هزار و ۱۰۰، ۳ هزار و ۳۰۰ و ۲ هزار و ۷۰۰ TEU در بنادر مختلف اعم از بندرعباس، جبل‌علی، شانگهای، نینگبو، شیامن، شنزن و کائوکینگ فعالیت دارند.سعیدی تصریح کرد: یک ماه پس از امضای برجام، ناوگان شرکت کشتیرانی به اروپا مانند جبل الطارق و‌هامبورگ نیز تردد داشت و به دنبال آن هستیم تا با ناوگان جدید و بازاریابی دیجیتالی، گستره فعالیت شرکت را افزایش دهیم.
ورود کشتی‌های جدید ناوگان ملی از ماه مارس 
بنابر این گزارش، همچنین مدیرعامل کشتی سازی هیوندای گفت: ما متعهدیم که دانش خود را به ایران انتقال دهیم و کمک خوبی برای پیشرفت صنعت کشتیرانی در ایران باشیم.سم کا طی سخنانی با یادآوری اینکه شرکت متبوعش از سال 1962 همکاری خود را با ایران در زمینه کشتی سازی و انرژی آغاز کرده است خاطر نشان کرد: در این دوران این شرکت حدود 60 فروند کشتی به ناوگان ملی ایران تحویل داده است.مدیرعامل کشتی سازی هیوندای با اشاره به قرارداد اخیر این شرکت با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران تصریح کرد: کشتی‌های در دست ساخت بر‌اساس آخرین تکنولوژی‌های روز در حال ساخت هستند و در مارس آینده تحویل آنها آغاز خواهد شد. وی در اختیار داشتن این کشتی‌ها از سوی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران را ضامن ادامه موفقیت‌های این شرکت دانست و گفت: ما متعهدیم که دانش خود را به ایران انتقال دهیم و کمک خوبی برای پیشرفت این صنعت در ایران باشیم.
استقبال شستا از سرمایه‌گذاری خارجی
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی از آمادگی این شرکت برای عقد قرارداد با سرمایه‌گذاران خارجی خبر داد. بر‌اساس این گزارش، مرتضی لطفی که در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران سخن می‌گفت با تبریک نیم قرن فعالیت ناوگان ملی اظهار داشت: شستا که با هدف حمایت از صنایع مولد کشور در دو دهه گذشته تاسیس شد دارای بزرگترین صندوق‌های بیمه ای ایران و غرب آسیاست که همواره برنامه‌های حمایتی خود را به منظور گذار از فراز و نشیب‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری بیمه ای به اجرا درمی‌آورد.
وی با اشاره به اینکه 285 شرکت تحت پوشش مجموعه شستا قرار دارد گفت: پس از برجام این مجموعه کانون توجه سرمایه‌گذاران خارجی شده است و در این مدت پذیرای حداقل 50 هیئت خارجی بوده که از میان آنها چند قرارداد به امضا رسیده است.وی در ادامه استعدادهای موجود در بخش نفت و گاز، دارو، حمل و نقل، اپراتور سوم تلفن همراه، سرمایه نوین، سیمان و انرژی‌های تجدید‌پذیر در شستا را برشمرد و گفت: در این حوزه‌ها آماده استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی هستیم. 
این گزارش حاکیست در مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران تمبر یادبودی به این مناسبت رونمایی شد.در این رونمایی محمد شریعتمداری از پنجاه سال فعالیت درخشان کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران تقدیر کرد و پرافتخارترین روزها را برای ناوگان ملی آرزو کرد.
همچنین دکتر محمد سعیدی مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران در رونمایی از تمبر یادبود پنجاه سالگی کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران ضمن تقدیر و تشکر از کلیه همکاران و مدیران سال‌های گذشته گروه کشتیرانی اعلام داشت باید پنجاه سال آینده را پایدار و با قدرت بسازیم. گفتنی است در پایان این مراسم از خدمات مدیران عامل سابق کشتیرانی جمهوری اسلامی‌ایران قدردانی شد.