شناسهٔ خبر: 22928425 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

درآمد 160 میلیاردی از 3 برابر شدن عوارض خروج از کشور

«در گذشته ۱۰ هزار تومان از عوارض خروج از کشورِ هر شخص به سازمان می‌رسید که اکنون به ۴۰ هزار تومان افزایش یافته و در کل ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبارات عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت.»

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز : معاون رییس جمهور ضمن ارائه پاسخ‌هایی درباره حواشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مبنی بر انتصاب‌هایی که مورددار تلقی شده‌اند و همچنین سفر خانوادگی یکی از معاونان، افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور را تایید کرد و گفت: ۱۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات عوارض خروج به سازمان تعلق خواهد گرفت.

علی‌اصغر مونسان در نشست خبری که روز یکشنبه ۱۹ آذرماه در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور که آیا ناشی از حساسیت‌های رییس جمهور نسبت به خروج ۹ میلیون ایرانی بوده و یا بخشی از این عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت گفت:‌ آنچه رییس‌جمهور تاکید داشتند، به موضوع رونق گردشگری و ارتقاء این صنعت و افزایش تورهای ورودی مربوط است. به همین خاطر در زمان تدوین لایحه بودجه، دولت برای عوارض خروج از کشور تصمیمی گرفت که بر این اساس بخشی از اعتبار به این سازمان تعلق می‌گیرد و سازمان برنامه و بودجه این اعتبار را در بودجه سازمان در سال ۹۷ در نظر گرفته است.

او در پاسخ به اینکه آیا سازمان میراث فرهنگی برای افزایش عوارض نظر مشورتی داشته است گفت:‌ حتما در تدوین بودجه دستگاه‌ها نظر دارند و همه بخش‌ها موظف به همکاری هستند و برای ما مهم، افزایش منطقی است و اگر قرار است درآمدی به دست آید، باید صرف حمایت‌ از تورهای ورودی شود.

او در پاسخ به این سوال که چند درصد از این عوارض به سازمان تعلق گرفته گفت: این موضوع باید در بودجه سال ۹۷ پس از تصویب مجلس نهایی شود، اما در گذشته ۱۰ هزار تومان از عوارض خروج از کشورِ هر شخص به سازمان می‌رسید که اکنون به ۴۰ هزار تومان افزایش یافته و در کل ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبارات عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت.

او همچنین درباره تسهیلات تخصیص یافته از سوی صندوق توسعه ملی که در گزارش ۱۰۰روزه به آن اشاره نشده گفت: این صندوق اعتبارات را کامل در اختیار قرار داده، اما شاید بانک‌ها نتوانستند به خوبی به وظایف خود عمل کنند؛ بنابر این قرار شده در مذاکراتی با صندوق توسعه ملی بازنگری درباره بانک‌هایی که بد عمل کرده‌اند داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، در این نشست که معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، معاون رییس‌جمهور را همراهی می‌کرد. سعید اوحدی در ادامه این پرسش درباره آمارهای تکراری گزارش ۱۰۰ روزه توضیح داد: تا سال ۹۲، دو هزار و ۷۰۰ پروژه در زمینه اقامتی به بهره‌برداری رسید که از سال ۹۲ تا ۹۶، ۱۴۰۰ پروژه اضافه شد.

وی اضافه کرد: تا سال ۹۲، حدود ۴۵ درصد از پروژه‌ها مربوط به تاسیسات اقامتی بودند، اما در فاصله این سال‌ها ۶۵ درصد پروژه‌ها فعال شد که بیانگر رویکرد سرمایه‌گذاران به حوزه گردشگری و اقامتی است.

به گفته او، از ۱۷۰۰ پروژه ۶۲۰ پروژه پیشرفت فیزیکی دارند که از بین آنها ۱۶۰ هتل چهار و ۵ ستاره در حال ساخت هستند.

اوحدی اضافه کرد:‌ در سال ۹۶ صندوق توسعه ملی ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های گردشگری تخصیص داده که برای سه ماهِ پایان امسال نیز ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز مصوب کرده است. برای تخصیص این پروژه‌ها با توجه به عملکرد بانک‌ها قرار شده هفته آینده با مدیران صندوق جلسه‌ای به منظور غربالگری بانک‌ها انجام شود.

معاون سرمایه گذاری سازمان میراث همچنین خبر داد:‌ همچنین برای سال ۹۷ توافق‌های اولیه‌ای با صندوق برای تخصیص هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پروژه‌های گردشگری صورت گرفته که نشان از ۳۰۰ درصد افزایش کمک‌های اعتباری نسبت به سال ۹۶ است.

منبع: ایسنا