به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام علی چراغی پور، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، ظهر امروز (19 آذر) در نشست هیئت نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد این استان اظهار کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد از سال 71 بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی آغاز به فعالیت کردهاند.
وی، بابیان اینکه نگاهی به فعالیتهای صورت گرفته در سطح کانونها، بیانگر این است که مساجد میتوانند بهعنوان پایگاه فرهنگی و اجتماعی نظام در عرصههای مختلف فعالیت کنند، ابراز کرد: برونسپاری بسیاری از فعالیتها به مساجد میتوان زمینه رشد و شکوفایی هر چه بیشتر جامعه اسلامی را در زمینههای مختلف فراهم کرد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، افزود: راهاندازی کانونهای فرهنگی و هنری، تجهیز کتابخانههای مساجد، آموزش نیروهای مستعد و جوان در مساجد، برگزاری دورههای مختلف آموزشی، فعالیتهای متنوع قرآنی، برگزاری دورههای هدفمند، حضور در مساجد دانشگاهها، راهاندازی مراکز دیجیتال در مساجد، کتابخانههای عمومی در مساجد ازجمله محورهای فعالیت این کانون بوده که حاکی از توجه ویژه دولت به کیفی سازی فعالیتها در این مراکز است.
حجتالاسلام چراغی پور، بابیان اینکه اشاعه قرآن کریم، سیره اهلبیت (ع) و اخلاق اسلامی، فضایل انسانی بر پایه دینمداری و فرهنگ دینی ازجمله اهداف این کانونهاست، گفت: ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی و نهادینه کردن آن، اهتمام به تقویت نهاد خانواده، توسعه فرهنگی اقامه نماز و امربهمعروف و نهی از منکر، فرهنگی حجاب و عفاف، گسترش نهضت مطالعه مفید و مقاومسازی فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی از دیگر اهداف کانونهای مساجد است.
وی، با اشاره به اینکه کیفی سازی کانونهای مساجد با محوریت ائمه جمعه و جماعات صورت گرفته است، یادآور شد: حرکت کمی باکیفیت نسبی همراه بوده و روزبهروز به هر دو جنبه به شکل جدی توجه شده که با بومیسازی فعالیتها با توانمندیها و ظرفیتها و اولویتهای که در مناطق مختلف شهری و روستایی وجود دارد تلاش میشود، عدالت فرهنگی و هنری در سطح مناطق مختلف ایجاد شود.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، بابیان اینکه هماکنون در استان ایلام 295 کانون فرهنگی و هنری مسجد فعالیت دارند، افزود: از این میزان 109 کانون در مناطق شهری و 186 کانون در مناطق روستایی پذیرایی خیل عظیم جوانان و نوجوانان در طول سال هستند.
چراغی پور، بیان کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در مناطقی بیشتر ورود میکنند که سایر نهادهای فرهنگی کمتر حضورداشته و فعالیت دارند، برای تمامی مساجد کانون فرهنگی و هنری دارند کتابخانههای باز تأسیسشده است که مورداستفاده نمازگزاران و جوانان قرار میگیرد.
وی، بابیان اینکه در حال حاضر نیز 152 کتابخانه عمومی مخزن دار در سطح کانونهای مساجد این استان فعالیت دارد، تصریح کرد: 13 کانون تخصصی با موضوعات مختلف، 18 خانه نور ویژه نونهالان، 3 خانه فرهنگ دیجیتال، 6 کانون فرهنگی و هنری دانشگاه، 10 کانون فرهنگی و هنری مصلی، 5 مرکز کانون در زندانهای استان فعالیت دارد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، بابیان اینکه در حال حاضر 24 هزار و 200 نفر عضو کتابخانه کانونهای مساجد این استان هستند، ابراز کرد: 45 هزار و 700 نفر از جوانان و نوجوانان ایلامی، عضو کانونهای مساجد در استان هستند و در حال حاضر نیز طرح ملی تلاوت نور در 312 مرکز در نقاط مختلف استان اجرا میشود.
چراغی پور، با اشاره به اجرای طرح ملی علمدار کربلا برای چهارمین بار متوالی در استان در ایام اربعین حسینی، یادآور شد: تا پایان سال نیز بر اساس سهمیه اعلامی از سوی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور 120 کانون به ازای هر شهرستان 12 کانون به مجموع کانونهای مساجد استان افزوده خواهد شد.
وی، در پایان از حمایتهای نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه ایلام، استاندار ایلام، اداره کل فرهنگی و ارشاد اسلامی، ستاد عالی کانونهای مساجد کشور و همکاری دیگر نهادها و سازمانهای فرهنگی استان ازجمله سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام، اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی تقدیر کرد.
∎