شناسهٔ خبر: 22926312 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

همایون اسعدیان عنوان کرد:

حمایت شورای صنفی نمایش از فیلم‌های متوسط در اکران/ وضعیت «عصبانی نیستم» مشخص است

خبرگزاری شبستان: «همایون اسعدیان» رئیس شورای صنفی نمایش و رئیس هیات مدیره خانه سینما، شب گذشته در برنامه اینترنتی ۳۵ با اجرای فریدون جیرانی حاضر شد و درباره برخی مسائل صنفی سخن گفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، همایون اسعدیان در پاسخ به سوال جیرانی درباره اظهارات مطرح شده در مورد تخلفات شورای صنفی نمایش در نوبت اکران فیلم ها گفت: زمانی ما فقط با دو الی سه رسانه سروکار داشتیم و این هجمه سایت ها و فضای مجازی وجود نداشت و ما فقط به رسانه های دارای شناسنامه پاسخگو بودیم. اگر قرار باشد هر روز پاسخگوی اینها باشیم، اتفاقا خواست آنهاست و دوباره داغش کنند و جنجال را دوست دارند. به همین دلیل معمولا ما در مقابل اینها سکوت می کنیم و مواقع رسمی پاسخگو هستیم.

 

وی توضیح داد: ما از یک طرف با وضعیتی روبرو هستیم که امروز رئیس انجمن سینماداران مصاحبه می کند و می گوید که شورای صنفی نمایش باید حذف شود و آن را یک معادله ای بین صاحب فیلم و سینمادار می خواند و از طرف دیگر عده ای نیز معتقدند که محدودیت ها باید شدیدتر شود و دولت باید دخالت کند! البته من که از خدایم است که دولت امسال بیاید و وزارت ارشاد این مساله را در دست بگیرد. به نظر من بزرگترین خدمت را الان شورای صنفی نمایش می کند که موج حملات را به سمت خودش کشیده و دوستان ما در وزارت ارشاد از این موج حملات راحت هستند.

 

الان دعوای صاحبان فیلمها برای پردیس های سینمایی است

رئیس شورای صنفی نمایش با اشاره به وضعیت فروش فیلم ها تنها در تعدادی از سینماهای شهر تهران، گفت: جغرافیای سیاسی اجتماعی شهر تهران به هم ریخته است و فیلم های موجود تنها در ۵ پردیس سینمایی فروش می کنند وهمه نیز دوست دارند که فیلم شان در پردیس کوروش، ملت، مگامال و آزادی روی پرده رود. بنابراین دعوای صاحبان فیلم ها بر سر سینماهای تک سالنه دیگر نیست بلکه سر این پردیس هاست. من خیلی خوشحالم که با راه افتادن این پردیس های سینمایی، تجاری که این پاساژها و مال ها را می سازند متوجه شدند که چقدر خوب جواب می دهد و الان در حال سینماسازی هم هستند. به زودی نیز در نازی آباد مجتمع تجاری بزرگی ساخته می شود که 12 الی 13 سالن سینما دارد. هر چقدر از این نوع پردیس ها ساخته شود مطمئن باشید دعوای اکران کم خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه من و شما در جشنواره فیلم فجر فیلم ها را می بینیم و از نظر کیفی آنها را ارزیابی می کنیم اما پخش کننده ها فیلم ها را می بینند و آنهایی که برای اکران بفروش هستند را انتخاب میکنند، تاکید کرد: به اعتقاد من در جشنوار فیلم فجر، اکران ها تعیین می شود. سینماداران و پخش کننده ها در هیمن جشنواره انتخاب می کنند که به سراغ کدام فیلم ها بروند و هماهنگی ها در این زمان صورت می گیرد. این اتفاقات از قبل نوروز می افتد و تقریباً اکران سال بعد بین پخش کننده های قدرتمند و فیلم های پرفروش چیده می شود. 

 

شورای صنفی نمایش از فیلمهای متوسط برای اکران حمایت می کند

اسعدیان با اشاره به حمایت شورای صنفی نمایش از اکران فیلم های متوسط گفت: آیین نامه ای که در شورای صنفی نمایش تنظیم می شود برای حمایت از فیلم های متوسط است؛ این آیین نامه گفت که گشت ارشاد باید سر 10 هفته از سینماها خارج شود در حالیکه این فیلم می توانست 15 هفته روی پرده بماند؛ چون قرار است به فیلم های متوسط هم فرصت اکران داده شود و فروش معقولی داشته باشند. قرار نیست شورای صنفی از فیلم های بفروش حمایت کند! شورا قرار است شرایط را طوری فراهم کند که فیلم های متوسط امکان اکران داشته باشند. الان دعوا سر اکران فیلم های متوسط است و مقابله با بخشی از سینماداران که طالب آن فیلم ای پرفروش هستند! حضور افراد بیطرف در شورای صنفی هم به این دلیل است که بتوانیم این تعادل را برقرار کنیم.

 

مسئولان ارشاد شفاف بگویند «عصبانی نیستم» چه وقت اکران شود

وی همچنین درباره فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» و وضعیت نامعلوم اکران این فیلم گفت: ظاهرا در ارتباط با این فیلم ما متهم به تخلف شده ایم چون یک پخش کننده نمی تواند در آن واحد دو فیلم را پخش کند. واقعیت این است زمانی که بحث 4 فیلم که قرار شد از توقیف خارج شوند، مورد استقبال همه قرار گرفت. همان زمان ما توافق کردیم که این 4 فیلم را جزء گردونه اکران سالیانه نبینیم چون هیچ کدام برای ثبت قرارداد نیامده بودند و در نوبت هم قرار نداشتند. قرار بر این شد که این 4 فیلم خارج از قواعد دیگر فیلم ها به فاصله دو سه هفته از یکدیگر اکران شوند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم این نحوه اکران را پذیرفت و قرار شد خانه پدری در گروه هنر و تجربه و «خانه دختر»، «عصبانی نیستم» و «آشغالهای دوست داشتنی» در اکران عمومی بیاید. طبیعتاً وقتی این روند را در پیش می گیریم بحث های اینکه یک پخش کننده نمی تواند دو فیلم را در یک زمان اکران کند، غیر منطقی است.

 

اعضای شورا با مسئولان ارشاد تعامل زیادی داریم

رئیس هیات مدیره خانه سینما در ادامه اظهار کرد: اعضای شورای صنفی ممکن است اختلافاتی با مسئولان وزارت ارشاد داشته باشند که داریم اما علاقه ای به این نداریم که مطبوعاتی و جنجالی شوند و در حال تعامل هستیم. باورمان این است که به همراهی و توافق برسیم نه اینکه از حقوق صنف بگذریم. فقط کافی است دوستان وزارت ارشاد صریحاً به ما بگویند که اکران فیلم عصبانی نیستم بهتر است دو سه هفته ای عقب بیفتد که تکلیف همه مشخص می شود و هیچ اشکالی هم ندارد و ما هم این مصلحت ها را درک می کنیم.

 

وی افزود: بنابراین ما برای این چند فیلم توقیفی خارج از قواعد شورای صنفی برنامه اکران قابل قبول پیش بینی کردیم و فکر می کنم هیچکسی با این وضعیت مخالفتی نداشته باشد. 

 

سالهاست از تحول و تغییر می ترسیم

اسعدیان نسبت به سیستم قدیمی مکانیزم پروانه ساخت ابراز تاسف کرد و گفت: من هم باور دارم که مدیران ارشاد با نگاه بلندپروازانه دارند اما آنچنان درگیر مسائل روزمره چون خواسته های فردی امثال ما و فشارهای وارده از همه جا می شوند که با چشم بهم زدنی چهار سالشان تمام می شود. طبیعتاً آیین نامه شورای صنفی همچنان مغفول باقی می ماند. نه تنها راهروهای ارشاد فرقی نکرده بلکه مکانیزم های اجرایی هم تغییر نکرده است. جرأت تغییر و ایجاد تحول را نداریم. البته ابتدای اینکه آقای حیدریان آمدند نشانه های تحول در ایشان دیده می شد اما ایشان هم به خاطر فشارها دچار روزمرگی می شوند و هم اینکه دست زدن به سیستمی که سالهاست کار می کند ظاهراً خیلی سخت است و ترس دارد. به همین دلیل است که نتوانستیم کاری برای تغییر جشنواره فیلم فجر انجام دهیم.