شناسهٔ خبر: 22925386 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فرهاد ناظرزاده کرمانی:‌

چهره‌های سینمایی و ورزشی تئاتر را فاخر نمی‌کنند!/تئاتر نباید وسیله سرگرم سازی صرف بی محتوا باشد

چهره برگزیده تئاتر و پدر علم تئاتر ایران گفت: تئاتر نباید وسیله سرگرم سازی صرف بی محتوا باشد خیلی‌ها به این امر گرفتار شده‌اند و سعی می‌کنند با آوردن چهره‌های سینمایی و ورزشی تماشاگر جذب کنند نه وسیله خود تئاتر!

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، فرهاد ناظرزاده کرمانی چهره برگزیده تئاتر و پدر علم تئاتر ایران شب گذشته در حاشیه برپایی هفتادمین سالروز تولد وی در عمارت ارغنون ابراز مسرت کرد که در این افتتاح در تئاتر ارغنون حضور یافته و داود نامور را یکی از کارآفرین‌های تئاتری می‌داند که تلاش کرده تئاتر را به سمت غیر دولتی بودن ببرد.

وی در ادامه گفت:‌ تئاتر باید از مردم، به وسیله مردم و با خود مردم همراه باشد. این نوع تئاتر در ایران سابقه چندانی ندارد که هم خصوصی و هم فاخر و مردمی باشد. 

ناظرزاده کرمانی با اشاره به اینکه هنر نمایش این روزها به نهادینه شدن خیلی نزدیک شده است، افزود:‌تئاتر یک پدیده اقتصادی و خوداستوار باید باشد چنانچه این الگو رشد کند و معایبش را از بین ببرد و تکثیر یابد هنر نمایش هم نهادینه می‌شود اگر این اتفاق بیافتد برکت‌هایی که این هنر برای جامعه دارد، امکان وقوعش بیشتر می‌شود.

این هنرمند پیشکسوت و برگزیده تئاتری اظهار داشت: تئاتر نباید وسیله سرگرم سازی صرف بی محتوا باشد خیلی ها به این امر گرفتار شده و سعی می‌کنند با آوردن چهره های سینمایی و ورزشی تماشاگر جذب کنند نه به وسیله خود تئاتر! که با عوامل نامربوط با تئاتر صندلی‌ها را بفروشند این پدیده ممکن است تئاتر را کالایی اقتصادی صرف کند که جنبه خودنمایی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه افرادی چون نامور تلاش دارند تئاتر را دانشگاهی کرده و در عین حال خصوصی و متکی به مردم بدانند ، توضیح داد: من به آینده تئاتر ایران امیدوار هستم اما این بدین معنا نیست که الان وضعیت خوب است چنین چیزی طول می‌کشد، این خوش بینی برای این است که تئاتر برای اولین بار دانشگاهی و متصل به قشر فرهیخته شده است. ریختارهای تئاتر مثل سیاه بازی و تعزیه و نمایش‌های میدانی و کمدی های مردم پسند که سیاه بازی هم جزو آنها، متکی به هنرمندانی بوده که سواد دانشگاهی نداشتند حتی شاید سواد خواندن ـ نوشتن هم نداشتند.

ناظرزاده کرمانی توضیح داد: اگر این پیشرفت ادامه یابد ما شاهد تئاتر فرهنگی و دانشگاهی خواهیم بود که در سراسر ایران منتشر می‌شد و این اتفاق خجسته‌ای است.

انتهای پیام/