به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، نفسهای اصفهان به شماره افتاد، صادرات فرش دستباف زنجان از مرز 8 میلیون دلار گذشت، طلای سرخ مازندران ناشناخته مانده است و ... را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» امروز میزان بخوانید.
روستاهای «سونج علیا و سفلی» بانه باید قطب گردشگری روستایی کشور شوند
تسنیم: جاذبههای طبیعی و ظرفیتهای گردشگری روستاهای «سونج علیا و سفلی» بخش مرکزی شهرستان بانه قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری کشور را دارد. در صورت تبدیل شدن این روستاها به قطب گردشگری برای تعدادی از جوانان روستانشین بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد و از مشکلات بیکاری کاسته میشود. فرهنگ غنی، چشماندازهای طبیعی و وجود چشمههای آب معدنی فراوان از جمله پتانسیلهای روستاهای «سونج علیا و سفلی» شهرستان بانه است و باید با همکاری خود مردم روستا از این ظرفیتها بهرهبرداری شود.
نفسهای اصفهان به شماره افتاد
نفسهای به شماره افتاده اصفهان این روزها در انتظار نسخه شفابخشی است، طرح جامع مبارزه با آلودگی هوا میتواند این نقش درمانکننده را ایفا کند هرچند برخی کارشناسان آن را نیازمند تجدید نظر میدانند. آلودگی هوا پدیده شوم این روزهای شهرهای صنعتی جهان است. براساس نظر کارشناسان آلودگی هوا بر اکوسیستم اثرگذار بوده که باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود تا کلانشهرها از آلودگی هوا رها شوند. از جمله عوامل آلودگی هوا در اغلب شهرهای بزرگ گاز اُزن در سطح زمین است، اُزن در سطح زمین هنگامی تشکیل میشود که گازهای آلاینده حاصل از اتومبیلها و سایر وسایلی مصرف کننده سوخت با نورخورشید واکنش نشان دهند، درنتیجه گاز اُزنی به وجود میآید که برای انسان سمی است. شاید بتوان گفت کلانشهرهای ایران همچون اصفهان علاوه بر شرایط زیست محیطی به دلیل آلایندگی ناشی از فعالیت صنایع نیز دچار آلودگی میشوند که در این راستا طرح جامع کاهش آلودگی هوا در دستور کار مجموعهای از دستگاههای استان قرار گرفته است. به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، طرح جامع کاهش آلایندگی هوا 3 ساله بوده و یک سال دیگر تمدید شده همچنین به روزرسانی این طرح در دستور کار ما قرار گرفته است. برطرف شدن آلودگی هوا در بسیاری از کشورها حداقل فرجه زمانی 15 ساله داشته در این 3 سالی که طرح جامع کاهش آلودگی هوا شکل گرفته روند کاهشی را شاهد بودیم. طرح جامع 8 شهرستان دیگر به جز اصفهان، شاهین شهر، نجف آباد، برخوار، لنجان، مبارکه و خمینی شهر در محدوده مطالعاتی قرار دارد. اگر صنایع از نظر تعداد به 6 رتبه تقسیم شوند، اصفهان رتبه نخست، دوم شاهینشهر، سوم کاشان، چهارم نجفآباد، پنجم برخوار و ششم خمینیشهر است که 5 مورد آن در حوزه مطالعاتی بوده و متأسفانه بیشترین اثرگذاری آلودگی را دارند. علیرغم کاهش سوخت گازوئیل در طرح کاهش آلودگی هوا، همچنان اصفهان رتبه نخست مصرف گازوئیل را دارد و نیز رتبه دوم مصرف چهار فرآورده اصلی یعنی نفت، بنزین، گازوئیل و نفت کوره را به خود اختصاص داده است.
صادرات فرش دستباف استان زنجان از مرز 8 میلیون دلار گذشت
ایسنا: صادرات فرش استان زنجان طی هشت ماهه امسال برابر با ۸ میلیون و ۷۷۲ هزار دلار و به عبارتی معادل ۲۸۵ میلیارد ریال بوده است. صادرات فرش استان زنجان طی هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۹۷ هزار دلار، معادل ۱۰ درصد افزایش دارد. در آبانماه امسال صادرات فرش استان زنجان ۶۱۷ هزار دلار، معادل ۱۷ میلیارد ریال بوده است. فرش دستباف استان زنجان به کشورهای حاشیه خلیجفارس، آلمان، کانادا، روسیه، لبنان، ایتالیا و برزیل صادر میشود ولی متأسفانه شاهد آن هستیم که ۹۰ درصد فرش دستباف تولیدی زنجان به نام سایر استانها صادر میشود. از آغاز نظارت و بازرسی از دار قالیها در استان از مردادماه سال ۹۳ بیمه افرادی که در شغلهای دیگر مشغول بهکار بودند لغو شده و قالیبافان اصلی بیمه شدند و هماکنون بیش از ۵۰ هزار بافنده در استان فعالیت میکنند که بیشتر این بافندگان در زنجان فرش پشمی میبافند. کیفیت فرش دستباف استان زنجان بسیار مطلوب و ارزشمند است چراکه طبیعی بودن مواد پشم و ابریشم و رنگ مورد استفاده در تولیدات فرش زنجان باعث افزایش کیفیت این فرشها میشود و این سازمان در سالجاری برنامههای خوبی برای توسعه صادرات فرش استان زنجان در دستور کار است.
طلای سرخ مازندران ناشناخته مانده است
شهر بهنمیر از توابع شهرستان بابلسر استان مازندران به عنوان یکی از پیشتازان عرصه تولید نیشکر و فراورده های آن مطرح بوده به گونه ای که بیشترین سطح تولید این محصول در این استان را دارا است. در بهنمیر بیش از 150 هکتار از اراضی کشاورزی از فروردین ماه تا آبان زیر کشت نیشکر می رود و با وجود تولید انبوه در این شهر همچنان مشکلات فراوانی برای کشاورزان وجود دارد. نیشکر فرآورده های مختلفی دارد که به عنوان مثال عصاره تازه آب این محصول شامل آنزیم های زنده و مواد غذایی است که به آسانی توسط بدن برای تغذیه سریع جذب می شود. کاهش وزن، ضد سرطان و پروستات، پائین آورنده کلسترول بد خون و نوشیدنی مناسب برای افراد دیابتی تنها بخشی از اثرهای موثر نیشکر و فراورده های آن است. یک تولید کننده و کارخانه دار تولیدی شکر می گوید که تولید نیشکر در خانواده من به صورت ارثی است و تمام مراحل کاشت تا فراوری آن به صورت خانوادگی صورت می گیرد.تولید نیشکر زمان بر است و حدود 7 ماه کشت، داشت و برداشت آن به طول می انجامد. کوددهی، سم دهی و آبیاری نیشکر نیز باید به موقع صورت گیرد. به گفته بخشدار بهنمیر باید صنعت نیشکر و زراعت آن در مازندران و کشور معرفی می شد که این جشنواره در این زمینه موفق عمل کرد. نیشکر بهترین محصول زراعی با ارزش غذایی بالا و جایگزین مناسب برای شیرینی ها است و کسانی که دیابت دارند می توانند با تغییر در رژیم غذایی خود با این بیماری مقابله کنند. رسانه ها باید برای تقویت کشت نیشکر وارد شوند و با توجه ظرفیت مناسبی که برای کشت این محصول در بهنمیر وجود دارد می توان توسعه آن را در منطقه رونق داد.
سفر با تاکسی روی آب، عزیمت به بهشت پنهان آن سوی دریاچه
ایرنا: استفاده از ظرفیت های روستاها به ویژه در مناطق خوش آب و هوا و کوهستانی و مطرح شدن آنان به عنوان قطب گردشگری نیاز به نگاه هنرمندانه و خلاقانه دارد تا روستاهایی که شاید کسی شناخت درستی از آنها ندارد محلی برای تامین درآمد پایدار برای روستاییان باشد. روستای واریان از روستاهای واقع در جاده کرج به چالوس در استان البرز است که پس از آبگیری سد کرج در سال 1348 بخش عمده ای از آن به زیر آب رفت و اکنون راه دسترسی به این بهشت پنهان که 50 خانوار در آن زندگی می کنند، سوار شدن بر قایق و گذر از عرض دریاچه سد کرج است. برای بخشی از جمعیت این روستا و چند روستای دیگر که زیر آب رفته اند در منطقه ای در شرق شهرستان کرج مکانی در نظر گرفته شد که اکنون رزکان نو نام دارد. این روستاها در مناطقی خوش آب و هوا قرار داشته و مناطقی ییلاقی به شمار می رفتند. روستای واریان که در 25 کیلومتری از ابتدای جاده کرج - چالوس واقع شده و اکنون نیز بخشی از آن در آن سوی دریاچه سد کرج قرار دارد، زمانی روستای بزرگی بوده است و اکنون نیز که تنها بخشی از آن باقی است، جذابیت های طبیعی فراوانی دارد که هر دوستدار طبیعت و بوم گردی را به سمت خود جلب می کند. روستای واریان ابتدا در جایی که اکنون بستر دریاچه سد کرج است، قرار داشت اما اهالی و ساکنان آن به مناطق بالاتر کوچ داده شدند و بدین ترتیب تنها راه ارتباطی آن راه آبی است. گذر از دریاچه زیبای سد کرج و رسیدن به این روستا که خود دارای آب و هوایی پاکیزه و سرشار از لطافت و طبیعت مسحورکننده است، جذابیت های خاصی به این روستا بخشیده که می تواند به عنوان یکی از مقاصد گردشگری به ویژه برای بوم گردان به حساب آید. دریاچه سد کرج باعث شده که این روستا از موقعیت خاصی برخوردار شود. در آن سوی دریاچه و کنار جاده هتلی به نام هتل واریان قرار داشت که امکاناتی برای قایقرانی و اسکی روی آب داشت که به دلیل احتمال آلوده کردن آب سد، بسته شد. اکنون ساکنان این روستای زیبا با مشکلات فراوانی مواجه هستند و سالها است برای ادامه زندگی در روستای خود با مشکلات دستعه و پنجه نرم می کنند، در حالی که اکنون حتی امکان تعمیر خانه های قدیمی برای آنان فراهم نیست.
مرگ تدریجی شبهجزیره خزری نزدیک است
مهر: شبهجزیره میانکاله بهعنوان یکی از ذخیرهگاههای زیستکره ثبتشده در یونسکو با مساحت بیش از ۶۸ هزار هکتار از بکرترین مناطق حفاظتشده در شمال کشور محسوب میشود که از گزند خطرات زیستمحیطی جان سالم به دربرده است. اما این روزها خبر موافقت اصولی احداث واحد پتروشیمی در نزدیکی این منطقه حفاظتشده نگرانیهایی را در میان فعالان محیطزیست و دوست داران طبیعت در پی داشته است. دبیر تشکلهای مردمنهاد در حوزه محیطزیست و منابع طبیعی مازندران با ابراز نگرانی از موافقت اصولی احداث واحد پتروشیمی در سواحل خزر و در نزدیکی شبهجزیره میانکاله این امر را تصمیمگیری خارج از رویه قانونی و کارشناسی در سطح سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت نفت عنوان کرد. صنعت پتروشیمی یکی از صنایع آلاینده در سطح کشور است و در مصوبه شورای عالی آمایش سرزمین در تاریخ دوم مردادماه امسال مکانیابی شده است. مکان اینگونه صنایع آلاینده در سواحل خلیجفارس و عمان است و در سال ۸۳ و در سند آمایش سرزمین در امکانسنجی صنعت پتروشیمی و صنایع نفت؛ جایگاه آن در منطقه شمال و دریای خزر ممنوع اعلام شد. صنعت پتروشیمی و نفت موجب آلودگی هوا، آبوخاک میشود. صنایع پتروشیمی آببر است و باید در سواحل دریای خزر استقرار پیدا کند؛ بنابراین لجنهای نفتی و پسابهای صنعتی قطعاً آب و دریا را آلوده خواهند کرد؛ به همین دلیل در آمایش سرزمین جایگاه آن را در جنوب کشور و در آبهای خلیجفارس و دریای عمان مشخص کردند. در میان اظهارنظرهای متفاوت فعالان محیطزیست اما نماینده حال حاضر شرق مازندران که درگذشته به مدت چهار سال قائممقام معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور بود موافق احداث واحد پتروشیمی در منطقه امیرآباد بهشهر است و نزدیکی احداث این واحد را خطری برای میانکاله نمیداند. میانکاله حریم و محدودیتهای مشخص خود را دارد و برای استقرار صنایع نیز تمامی ضوابط و استاندارهای لازم و بهروز دنیا لحاظ میشود. حال باید منتظر ماند و دید خواب آرام شبهجزیره میانکاله که سالهاست بکر و دستنخورده بر کنج دریای خزر آرمیده است با سروصدای احداث واحد پتروشیمی در نزدیکی آن چگونه تعبیر خواهد شد.
خسارت سرما به مزارع کشاورزی شهرستان دلگان
راه دانا: سرمای شدید که از چند روز گذشته در منطقه جنوب غرب سیستان و بلوچستان حاکم شده است، موجب خسارت به مزارع کشاورزی مردم شهرستان دلگان شده است. یکی از کشاورزان روستای گنبد شهرستان دلگان می گوید که وزش بادشدید به همراه گرد و خاک از یک طرف و یخبندان از طرف دیگر موجب خشک شدن محصولات کشاورزی ما شده است. در یک شب حاصل دسترنج یک سال کشاورزی من و برخی دیگر از کشاورزان این منطقه به کلی نابود شد. سرما و یخبندانی که در این فصل رخ داده است، تاکنون در شهرستان دلگان کم سابقه بوده است. علی ای حال کشاورزان این منطقه که محصولات خود را بیمه کرده اند برای دریافت خسارت و پیگیری امور بیمه باید به صندوق محصولات کشاورزی شهرستان دلگان مراجعه کنند.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.