فارس- مظفر علیخانی درباره وضعیت صدور کارت های بازرگانی و اقدامات اتاق بازرگانی برای جلوگیری از سوءاستفاده از این کارت ها، گفت: شرایط صدور و تمدید کارت های بازرگانی در ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات درج شده و اتاق ایران برابر ضوابط آیین نامه که مصوب هیات وزیران است، عمل می کند.
معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران اظهار داشت: برای صدور هر کارت بازرگانی همکاران ما در اتاق بازرگانی سراسر کشور فرآیند صدور اسناد و مدارک مثبته را که به صورت آنلاین توسط سازما ن های صنعت، معدن و تجارت استان ها و نیز از سوی سازمان توسعه تجارت ایران به نمایندگی از وزارت صنعت صادر شده، کنترل می کنند و در صورت لزوم اسناد کاغذی هم دریافت و بررسی می شود.
وی افزود: بنابراین هر کارت بازرگانی که پرونده آن از سوی اتاق بازرگانی ایران تشکیل و نهایی می شود هم به صورت الکترونیکی از طریق سامانه مدیریت یکپارچه فرآیندهای صدور و تمدید کارت بازرگانی و هم به صورت فیزیکی بررسی می شود و در صورتی که مدارک درست و صحیح باشد، کارت صادر می شود.
علیخانی با بیان اینکه هر سازمان و هر وزارتخانه ای مسوول کار خودش است، گفت: ما به عنوان اتاق و وزارت صمت به عنوان وزارتخانه ای که مسوولیت سیاست گذاری در تجارت فرامرزی را بر عهده دارد وظیفه داریم تا زیرساخت ها و ابزارهای مورد نیاز را برای تسهیل و توسعه تجارت فرامرزی فراهم کنیم که یکی از این پیش نیازها برای مبادرت به امر تجارت فرامرزی به استناد ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات کارت بازرگانی است که اتاق موظف است به استناد این ماده و ماده 10 آیین نامه مزبور با همکاری و نظارت عالیه وزارت صمت کارت ها را صادر کند و در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد. علیخانی همچنین افزود: قبل از اینکه اتاق فرآیند صدور کارت بازرگانی را انجام دهد فرد متقاضی چه شخصیت حقوقی و چه شخصیت حقیقی باید به اداره ثبت شرکت ها به عنوان یک فعال اقتصادی و بازرگان مراجعه و در دفتر ثبت نام تجاری ثبت نام کند و سرمایه و شرایط خود را آنجا به ثبت برساند و وقتی برای درخواست صدور کارت بازرگانی به اتاق بازرگانی مراجعه می کند، باید مشخصات خود را به عنوان یک فعال اقتصادی به ثبت رسانده باشد و گواهی ثبت نام در دفتر ثبت تجاری را به ما ارایه دهد.
علیخانی با بیان اینکه عموما در گمرک سوء استفاده از یک کارت بازرگانی مشخص می شود، گفت: در آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات آمده است که اگر فردی به صورت وکالتنامه محضری یا صلح نامه یا از طریق ابزارهای دیگری امتیازات مترتب بر کارت بازرگانی را در اختیار دیگران قرار دهد، حتما مشمول مجازات های مقرر در قانون مجازات اسلامی می شود. اتاق کارتش را باطل و ایشان را به کمیسیون انضباطی معرفی می کند و قطعا برخوردهای قانونی درباره آن فرد اعمال خواهد شد.
وی افزود: بنابراین مواردی که گمرک درباره سوء استفاده از کارت بازرگانی به اتاق ایران معرفی کرده که شاید بیش از 2 هزار مورد باشد، اتاق و وزارت صنعت، معدن و تجارت باطل کرده و رفتار قانونی درباره آنها اعمال شده است.
معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران با بیان اینکه مشخص است پشت پرده کارت های بازرگانی یکبار مصرف چه اشخاصی هستند، گفت: طبیعتا این افراد قابل شناسایی هستند. وی افزود: پشت پرده کارت های یکبار مصرف بازرگانی مشخص است و اسناد آن ازجمله وکالتنامه ها، صلح نامه ها و امثال آن در گمرک وجود دارد و در این مرحله دیگر از عهده اتاق بازرگانی کاری بر نمی آید و دستگاه های نظارتی باید وارد عمل شوند.