شناسهٔ خبر: 22917758 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

شیمی‌درمانی به تنهایی روش درمان سرطان نیست

صاحب‌خبر -

عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: شیمی‌درمانی به عنوان یک روش کمکی در درمان سرطان‌ها محسوب می‌شود و به تنهایی نمی‌تواند سرطان را درمان کند. دکتر احمد مافی  در نشست خبری دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکلوژی ایران و دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال آنکلوژی که از ۲۲ تا ۲۴ آذر ۹۶ در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد، افزود: امسال برای دومین سال این کنگره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود. دبیر اجرایی کنگره با تاکید بر استفاده از تجربیات به روز دنیا در این کنگره، تصریح کرد: مهم‌ترین اهداف کنگره، بررسی جدیدترین روش‌های درمان سرطان‌ها خواهد بود.
وی در ادامه با عنوان این مطلب که سرطان‌ها به دو دسته سرطان‌های خون و لنفاوی و سایر سرطان‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: ۱۰ درصد سرطان‌ها مربوط به سرطان‌های خون و لنفاوی است و ۹۰ درصد نیز سایر سرطان‌ها را شامل می‌شود. مافی با بیان اینکه شیمی‌درمانی یک روش مکمل برای درمان سرطان‌ها تلقی می‌شود و به تنهایی نمی‌تواند در روند درمان سرطان موثر باشد، گفت: ۵۰ درصد سرطان‌ها با جراحی و ۳۵ تا ۴۰ درصد نیز با رادیوتراپی، درمان می‌شوند.وی تاکید کرد: شیمی‌درمانی می‌تواند طول عمر بیماران مبتلا به سرطان را افزایش دهد.
همچنین  در ادامه این نشست دکتر مهدی عقیلی دبیر علمی‌دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکلوژی ایران و دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال آنکولوژی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که سالانه ۹۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور گزارش می‌شود که در این بین، سرطان‌های پستان و معده، شایع ترین سرطان‌ها در خانم‌ها و آقایان است.عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان این مطلب که شیوع و بروز سرطان‌ها در کشور وابسته به عادات زندگی است، گفت: با توجه به اینکه به سمت صنعتی شدن پیش می‌رویم، شایع ترین سرطان‌ها در کشورمان مربوط به سرطان‌های دستگاه گوارش به خصوص روده است. وی همچنین از افزایش موارد ابتلا به سرطان پروستات در کشور به دلیل افزایش سن جمعیت خبر داد و افزود: سرطان پروستات در سنین پیری بیشتر شایع است.این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی، ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد سرطان‌ها درمان می‌شود، اگر علت فوت بیمار، عارضه دیگری نباشد.
از سوی دیگر در ادامه رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، گفت: ۵۰ درصد موارد ابتلا به سرطان منجر به فوت بیمار می‌شود. دکتر محمدرضا قوام نصیری  افزود: چالش‌های درمان سرطان در ایران مشابه کشورهای پیشرفته و آسیای شرقی است. وی با عنوان این مطلب که سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص داده نمی‌شود، گفت: اکثر سرطان‌ها در مراحلی تشخیص و درمان آغاز می‌شود که هزینه بر است و این هزینه‌ها متوجه بیمار و دولت است.
قوام نصیری تاکید کرد: حتی هزینه درمان سرطان‌هایی که نتیجه مثبت هم داشته باشد، قابل مقایسه با سایر بیماری‌ها نیست. وی با عنوان این مطلب که ۵۰ درصد موارد ابتلا به سرطان منجر به فوت می‌شود، افزود: متاسفانه سرطان در ایران و دنیا رو به افزایش است، بطوریکه در دو دهه اخیر منحنی افزایش موارد ابتلا به سرطان در ایران و اروپا، خیلی شدت پیدا کرده است.رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰ هزار مبتلا به سرطان در کشور داریم، تاکید کرد: سرطان دومین عامل مرگ و میر در کشور بعد از بیماری‌های قلبی عروقی است.به گفته قوام نصیری، بهترین راه مقابله با سرطان پیشگیری، تشخیص زودرس و غربالگری است.
در پایان نشست دکتر بهرام مفید  متخصص رادیوتراپی و پرتو درمانی با اشاره به علائم ابتلا به سرطان پروستات گفت: نوع تغذیه، مصرف مشروبات الکلی، استعمال سیگار و ژنتیک در بروز این سرطان بسیار تاثیرگذار است.
وی با اشاره به ضرورت غربالگری برای پیشگیری از این سرطان گفت: این سرطان با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد و به راحتی با یک آزمایش خون قابل تشخیص است.مفید خاطرنشان کرد: مردان باید هرگونه تغییر در ادرار شامل احتباس و تکرر ادرار و وجود خون در ادرار را جدی بگیرند و حتما به پزشک جهت معاینه و انجام PSA مراجعه کنند. ضمن اینکه شایع‌ترین علامت ابتلا به این نوع سرطان مشاهده خون در ادرار است. وی یادآور شد: سرطان پروستات رشد آهسته‌ای دارد و تشخیص زودرس آن سبب شده تا میزان بهبودی هرچه سریع‌تر حاصل شود اما با گذشت بیماری و متاستاژ شدن آن درمان آن مشکل می‌شود ولی می‌توان با هورمون درمانی و شیمی‌درمانی طول عمر بیمار را افزایش داد.
 

نظر شما