شناسهٔ خبر: 22916869 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

میز خبر

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی اعلام کرد: ایجاد مدرسه‌ ویژه دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم در تهران
ایسنا| رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور می‌گوید: برای دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم مدرسه ساخته می‌شود. مجید قدمی با اعلام این خبر و با بیان این‌که 137‌هزار دانش‌آموز در سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تحصیل می‌کنند، گفت: «متاسفانه در حوزه معلولان در کشور از یکدستی و توازن خوبی برخوردار نیستیم، این درحالی است که باید در این حوزه مانند یک پازل عمل کنیم.»
او با اشاره به برخی مشکلات در حوزه اختلال اوتیسم یا اختلالات چند معلولیتی در کشور گفت: «اعتقاد دارم که در حوزه‌هایی مانند اوتیسم یا اختلالات چند معلولیتی بضاعت علمی ما در کشور کم است. معلم‌ها باید در مدارس علمی تراز علمی‌شان را بالا ببرند و روش تدریس به گروه‌های خاص را بلد باشند. متاسفانه در این حوزه وزارت علمی و دانشگاهی‌مان کم است و باید در این راستا نیرو تربیت کنیم.»
رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور با بیان این‌که سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی محتواهایی برای تربیت معلم و آموزش دانش‌آموزان دارای اختلال پیش‌بینی کرده است، گفت: «باید توجه کرد که ما گروه‌هایی را می‌پذیریم که توانایی یادگیری داشته باشند. درعین حال، متاسفانه در حوزه معلولان در کشور ما یکدستی و توازن وجود ندارد، این درحالی است که باید در حوزه معلولان باید مانند یک پازل عمل کنیم و باید از همه مراحل اعم از تشخیص به‌موقع، آموزش و... به خوبی
 پیش ببریم.»
قدمی با بیان این‌که سالانه بین 200 تا 250نفر از افراد دارای اختلالات خاص را در مراکز تشخیصی‌مان شناسایی می‌کنیم، ادامه داد: «تیم سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تیمی کاملا متخصص است و در بخش‌های تشخیصی برنامه‌ای و آموزشی وارد عمل شده و به موازات این برنامه‌ها توسعه فضای آموزشی را هم پیش می‌برد. البته امکانات ما اجازه نمی‌دهد که مدارس خاص اوتیسم داشته باشیم، مگر آن‌که تعداد این کودکان به
حد نصاب برسد اما سیاست کلی ما در تهران این است که به‌صورت قطبی مدارسی را برای کودکان اوتیسم ایجاد کنیم.»
او با تأکید بر اهمیت آموزش والدین دارای کودک مبتلا به اوتیسم گفت: «باید به اولیای این کودکان آموزش دهیم تا ادامه برنامه‌های مدرسه را در خانه برای این کودکان انجام دهند و در این صورت است که اثرگذاری مطلوب را در کودکان اوتیسم خواهیم دید.»  رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور همچنین ادامه داد: «درعین حال باید بپذیریم در حوزه‌هایی مانند اوتیسم و اختلالات چند معلولیتی ارتباط‌مان با کشورهایی که در این حوزه‌ها تجربه دارند، زیاد شود. همچنین باید از پژوهش‌ها و طرح‌های مطالعاتی که در این زمینه انجام می‌شود، حمایت کنیم. باید بدانیم که اگر همدلی و وحدت در این حوزه وجود داشته باشد، فضایی غنی و اثرگذار برای این کودکان آماده می‌شود. خوشبختانه طی 4‌سال گذشته در حوزه آموزش‌وپرورش استثنایی طبق استانداردها به خوبی پیش رفته‌ایم، به‌طوری که امسال 350نفر از بچه‌های آموزش‌وپرورش استثنایی بدون سهمیه در کنکور قبول شده‌اند، بنابراین باید بدانیم که معلولیت بن‌بست یا محدودیت نیست.»

سازمان پزشكي قانوني كشور گزارش داد: رشد تلفات غرق‌شدگی در 7‌ماه گذشته امسال
شهروند| در هفت‌ماه گذشته سال، جاری تلفات غرق‌شدگی در کشور 14.2‌درصد افزایش یافت. این آمار از 706 فوتی در هفت‌ماهه ‌سال گذشته به 806 فوتی در هفت‌ماهه امسال رسید. به‌ گزارش سازمان پزشكي قانوني كشور، از كل تلفات غرق‌شدگي در هفت‌ماهه امسال، ۶۸۴نفر مرد و ۱۲۲نفر زن بودند. در اين مدت استان‌هاي خوزستان با ۱۲۳، مازندران با ۹۳ و فارس با ۷۰ فوتي بيشترين آمار تلفات غرق‌شدگي را داشته‌اند.
با توجه به اينكه بيشترين آمار تلفات غرق‌شدگي عمدتا در فصل تابستان به ثبت می‌رسد، در تابستان امسال نيز با بيشترين آمار غرق‌شدگي در كشور مواجه بوديم؛ به نحوي كه از ۸۰۶ فوتي غرق‌شدگی در‌ سال‌جاري ۴۳۱نفر مربوط به فصل تابستان است كه در مقايسه با تابستان‌ سال گذشته (۳۸۵ فوتي)، رشد ۱۱.۹درصدي داشته است. بيشترين آمار غرق‌شدگي در هفت‌ماهه امسال با ۱۵۲ فوتي در تيرماه و كمترين آن با ۷۸ فوتي در مهرماه گزارش شده است. براساس آمارهاي موجود، همواره بيشترين آمار غرق‌شدگي مربوط به رودخانه است. در هفت‌ماهه امسال نيز رودخانه در صدر آمار تلفات غرق‌شدگي قرار دارند. در اين مدت، ۲۴۴نفر شامل ۲۱۱مرد و ۳۳زن بر اثر غرق‌شدگي در رودخانه‌ها جان خود را از دست دادند كه اين آمار ۳۰.۳‌درصد از كل تلفات غرق‌شدگي در هفت‌ماهه امسال است.
پس از رودخانه، دريا با ۱۳۱فوتي در رتبه بعدي آمار تلفات غرق‌شدگی قرار می‌گيرد. از اين ۱۳۱نفر ۱۱۸نفر در محدوده خارج از طرح و ۱۳نفر در محدوده‌های مجاز جان باخته‌اند. استخرهای كشاورزي با ۸۳، كانال با ۷۱، درياچه مصنوعی و سد با ۶۴، استخر شنا با ۵۳، چاه با ۲۸، حوض و حوضچه با ۲۳، درياچه طبيعي با ۱۰ و ساير مكان‌ها با ۹۹ فوتي به ترتيب در رتبه‌های بعدی آمار تلفات غرق‌شدگی قرار دارند.