شناسهٔ خبر: 22911224 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

محصولات تراریخته از عوامل اصلی شیوع سرطان، بیماری‌های گوارشی و کبدی

عضو گروه محققین روتن ارگانیک با بیان اینکه تراریخته از عامل اصلی شیوع سرطان و بیماری‌های گوارشی و کبدی است، گفت: اگر مردم از زیانهای مصرف محصولات تراریخته آگاه نشوند در سالهای آینده با افزایش انواع سرطان، بیماری کبدی، کلیوی، گوارشی روبرو می‌شویم.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /مریم زارع درباره محصولات دستکاری شده ژنتیکی اظهار داشت: مهندسی ژنتیک طی سالیان اخیر با دستکاری ژنوم جاندار زنده جدیدی با شرایط خاص تولید می‌کند، تراریخته زیرمجموعه‌ای از این نوع دستکاری‌ها است که با تغییر شرایط زیستی و محیطی محصولات جدیدی تولید می‌شود.

وی افزود: قبل از اولین جاندار تراریخته در سال 1973 توسط «استنلی کوهن» و «هربرت بویر» در سالیان گذشته با استفاده از این فناوری داروهایی مثل انسولین، فاکتور رشد، فاکتور 8 و با دستکاری ژنوم باکتری‌ها و حیوانات تولید شدند، در ادامه این تحقیقات تغییر ژنوم گیاهی برای ایجاد رنگ و ظاهر متفاوت، مقاوم به آفات، تنوع زیستی صورت گرفت و با توجه به مقاوم بودن و تولید انبوه باعث کاهش قیمت و در تعدادی موارد بهبود مواد مغذی شد که همین قضیه باعث مصرف وسیع این مواد غذایی طی بیست سال اخیر در جهان شده است.

محصولات ناشی از این دست کاری ژنتیکی به گفته زارع متخصص داخلی و عضو گروه محققین روتن ارگانیک «گروهی از محققین کشور که بر روی تاثیر این محصولات بر سلامت انسان تحقیق می‌کنند» عامل اصلی شیوع انواع سرطان و بیماری‌های سیستم گوارش و کبدی است.

این پزشک متخصص متذکر شد: مقایسه محصولات تراریخته با محصولات ارگانیک که در شرایط طبیعی بدون دستکاری ژنتیکی پرورش پیدا می‌کنند، حاکی از وجود یک سری مواد مضر و خطرناک است که می‌تواند برای سلامتی انسان مخاطره انگیز باشد و سبب بسیاری از بیماریها در بدن فرد شود؛ از جمله این مواد «گلیفوسات» است که برای مقاومت و اصلاح نباتات و به طور وسیع در محصولات تراریخته مورد استفاده قرار می‌گیرد که تحقیقات طی سالیان اخیر نشان‌دهنده اثر ماده سمی روی سلول در حال تکثیر است که باعث ایجاد جهش ژنی می‌شود که این سلول با ژنوم غیر طبیعی در صورت تکثیر و ایجاد کلونی می‌تواند زمینه‌ساز سرطان باشد.

زارع تصریح کرد: اثر این ماده سمی در محصولات تراریخته روی سیستم غدد «اندوکرین» و هورمون های داخل بدن نیز حائز اهمیت است و مصرف مواد غذایی که حاوی مقدارزیادی از این ماده باشد می تواند با مهار آنزیم ها سبب نازایی و سایر اختلافات هورمونی شود.

وی بیان کرد: محصولات تراریخته به دلیل دستکاری ژنتیکی و ایجاد پزیشنهای جدید در این محصولات که می‌تواند به عنوان آلرژن عمل کرده و بعد از مصرف در داخل بدن باعث ایجاد واکنش آلرژی خفیف، کهیر و خارش یا حتی ایجاد آلرژی شدید «آنافیلاکسی و شوک» شود همچنین اثرات شناخته شده این مواد تراریخته روی سیستم ایمنی می‌تواند در طولانی مدت و به دنبال تحریک مکرر سیستم ایمنی با افزایش ریسک بیماریهای خود ایمنی همراه باشد./تسنیم

 

نظر شما