به گزارش ایران آنلاین به نقل از روزنامه ایران، تیم ملی وزنهبرداری کشورمان تاکنون موفق به کسب مدال طلای مجموع وزن ۱۰۵ کیلوگرم در مسابقات جهانی نشده بود و هاشمی توانست به این مهم دست یابد و با کسب عنوان قهرمانی در این وزن، طلسم شکنی کند. پیش از این وزنه برداری کشورمان تنها در المپیک و توسط حسین توکلی موفق شده بود مدال مجموع این دسته را از آن خود کند. هاشمی در یکضرب با ۱۸۳ کیلوگرم طلا گرفت. در دوضرب با ۲۲۱ کیلوگرم برنز را کسب کرد و در مجموع با ۴۰۴ کیلوگرم قهرمان جهان شد.
این وزنه بردار طلایی کشورمان در مورد مسابقات جهانی به خبرنگار ایران میگوید: «سطح این دوره از مسابقات قهرمانی جهان با دورههای گذشته قابل قیاس نبود و از سطح کیفی پایینتری برخوردار بود که دلیل این موضوع را میتوان غیبت تیمهای مطرح جهان دانست.»علی هاشمی میافزاید: «پیش از اعزام به مسابقات ویروسی وارد بدنم شد که باعث مسمومیت شدید من شد. مسمومیت من تا حدی شدید بود که یک روز هم در بیمارستان بستری بودم اما خیلی زود برگشتم و توانستم خودم را به مسابقات برسانم.
رکوردهای خوبی داشتم و توانستم در تمرینات وزنه ۲۳۲ کیلوگرم را در دوضرب بالا ببرم و در یکضرب هم چندین بار به وزنه ۱۹۰ کیلو حمله کردم و موفق شدم این وزنه را نیز بالای سر ببرم.» او با اشاره به این موضوع که از عملکردم در مسابقات جهانی راضی نیستم، بیان میکند: «میخواستم در مجموع رکورد بزنم و هر ۳ مدال طلای این دسته را از آن خود کنم.
از عملکردم در دوضرب راضی نیستم و میتوانستم وزنه بهتری بزنم اما به هر حال این گونه شد و تلاش خواهم کرد در مسابقات پیش رو عملکرد بهتری داشته باشم.» وزنه بردار دسته ۱۰۵ کیلوگرم کشورمان میگوید: «من هم همانند سایر بچههای تیم ۶ ماه در اردو و دور از خانواده بودم و برای رسیدن به این مدال خیلی تلاش کردم. عملکرد کل بچهها در این دوره از مسابقات جهانی قابل قبول بود و فدراسیون اردوهای خوبی برای تیم ملی در نظر گرفت که نتیجه آن هم قهرمانی تیم ملی در مسابقات جهانی بود.» هاشمی در پاسخ به این سؤال که غیبت کشورهای صاحبنام چقدر در این قهرمانی تأثیرگذار بود، میافزاید: «این کشورها به دلیل دوپینگ از حضور در مسابقات محروم شدند که واقعاً حقشان بود.
البته من دوست داشتم تا کشورهای خوبی همچون قزاقستان و چین در این دوره حضور داشتند چرا که حضور آنها سطح مسابقات را بالا میبرد و رقابت لذتبخشتر میشد. تیمهای قزاقستان و چین در این وزن وزنه برداران خوبی دارند البته اگر آنها هم در این مسابقات شرکت میکردند، باز هم سکوی قهرمانی برای من بود.»
او درخصوص کسب نخستین طلای ایران در مسابقات جهانی بیان میکند: «متأسفانه ما طلای وزن ۱۰۵ کیلوگرم را در مسابقات جهانی نداشتیم البته در دورههای گذشته حسین توکلی موفق شد طلای المپیک را در این وزن به دست آورد اما او و دیگر وزنه برداران نتوانستند هیچ گاه به مدال طلای مسابقات جهانی برسند.
خوشحالم که توانستم طلسمشکنی کنم و این طلسمشکنیها را ادامه خواهم داد و در المپیک ۲۰۲۰ هم سکوی قهرمانی را میخواهم.» این وزنه بردار طلایی کشورمان ادامه میدهد: «من در المپیک ریو در وزن ۹۴ کیلوگرم حضور داشتم اما نتوانستم به مدال برسم؛ این موضوع باعث شد تا وزنم را بالاتر بیاورم و در دسته ۱۰۵ کیلوگرم حضور یابم البته تاکنون به وزن دلخواه نرسیدهام اما در خودم میبینم که حتی مدال طلای المپیک را کسب کنم.
برنامهریزیام برای المپیک ۲۰۲۰ است و منتظرم تا اوزان جدید از سوی فدراسیون جهانی اعلام شود و اگر ۱۰۰ کیلوگرم به این اوزان اضافه شود، در این دسته حضور خواهم یافت.»هاشمی درخصوص قهرمانی تیم ملی و اتفاقاتی که برای بهداد سلیمی افتاد، میگوید: «رسیدن به نخستین سکوی قهرمانی در مسابقات جهانی افتخار بزرگی است و باید این افتخارآفرینی را به وزنهبرداران و فدراسیون تبریک گفت. متأسفانه چند سالی است که در حق بهداد سلیمی ظلم میشود و دلیل این سختگیریهایی که فدراسیون جهانی و هیأت ژوری در حق بهداد میکنند را نمیدانم.
حرکات سلیمی صحیح بود و نباید آن اتفاقات برای او میافتاد.» او در پاسخ به این سؤال که آیا نمیخواهی در سنگین وزن وزنه بزنی؟ میافزاید: «حقیقتاً وزنم بیشتر از این بالا نمیآید، البته این را هم باید بگویم که سنگین وزن را دوست ندارم و دوست دارم در ۱۰۰ کیلوگرم وزنه بزنم و همان طور که گفتم، درحال حاضر منتظرم تا اوزان جدید اعلام شود اگر ۱۰۰ کیلوگرم جزو اوزان جدید نبود، در همین وزن به کارم ادامه خواهم داد.»
سلیمی: قربانی دشمنی دو آدم خاص شدم
بهداد سلیمی پس از بازگشت از مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان بیان کرد: مسابقات برای تیم ملی خوب بود و توانستیم قهرمان شویم اما برای من خوب نبود. با این شرایط نمیتوان کار کرد و دوباره فدای بعضی اتفاقات شدم که من اصلاً مقصر نیستم و وسط دشمنی دو آدم خاص من قربانی شدم.
او ادامه داد: همه دنیا فهمیدند برای من چه اتفاقی رخ داد و متأسفانه از نظر لابیگری و ارتباطات ضعیف هستیم و نمیتوانیم حق خودمان را بگیریم. دارنده مدال برنز وزنهبرداری جهان در پاسخ به این پرسش که تصمیم خداحافظیاش جدی است یا خیر؟ تأکید کرد: باید فکر کنم. هنوز همین تصمیم را دارم حالا باید با دوستان و مشاورانم صحبت کنم و در نهایت ببینم به چه نتیجهای میرسم.
اما با این شرایط کار کردن سخت است. آقای مرادی با وجود داشتن مدیریت قوی در داخل و بحث برگزاری اردوها اما در لابیگری با فدراسیون جهانی ضعیف عمل میکند و این ایراد باید برطرف شود. با این شرایط راحت سر ورزشکاران ایران بریده میشود./ روزنامه ایران