قانون-سجاد انوشيرواني، سرمربي پيشين تيمملي وزنهبرداري در گفتو گو با «قانون» اظهاراتي درباره عملكرد ايران در مسابقات جهاني داشت.
به گزارش قانون، تيمملي وزنهبرداري ايران، در مسابقات جهاني آمريكا موفق به كسب عنوان قهرماني شد اما بسياري از كارشناسان اعتقاد دارند اين مسابقات كيفيت لازم را نداشته است و از ركوردهاي ضعيف مليپوشان كشورمان انتقاد ميكنند؛ ركوردهايي كه نسبت به چند ماه گذشته افت كرده است. علیمیری، شهریور امسال در مجموع 366 کیلوگرم را ثبت کرده بود اما چه اتفاقی رخ میدهد كه حدود سه ماه بعد، با 348 کیلوگرم در جایگاه پنجم قرار می گیرد؟ کیانوش رستمی، قهرمان المپیک ریو بود. او در جام فجر خودمان 220 کیلو را بالای سر برد اما در آمریکا نتوانست از پس وزنه 212 کیلوگرمی برآید.
برخي ميگويند او مصدوميت دارد اما برخي ديگر اعتقاد دارند اگر مشكل داشته، چرا اجازه حضور در مسابقات را پيدا كرده است؟ در واقع چه كسي را به عنوان جايگزين براي او معرفي كرده بوديم تا كيانوش رستمي استراحت كند؟ ایوب موسوی، آبادانی است. سه سال قبل از جام جهانی 98 فوتبال به دنیا آمده، نقره قهرمانی آسیا را دارد. او در تمرینات، رکوردهای بهتری میزد و امید کسب نقره بود اما برنز گرفت. مهمترين اتفاق نيز در سنگينوزن رخ داد؛ ميگويند بهداد سلیمی با ناداوری نقره گرفت ولي او حتی خودش نبود. در یک ضرب، وزنه 211 کیلوگرم را بالای سر برد اما نبايداز ياد برد كه در 2016 رکورد 216 كيلوگرم را ثبت کرده بود. سليمي نتوانست در دو ضرب سه چراغ سفيد از هيات داوري بگيرد؛ در حالیکه در سال 2014 رکورد 255 كيلو گرم را به ثبت رساند.
بهداد سليمي، سه چراغ سفید را به ناحق در حرکت آخر نگرفت اما او باید برای رسیدن به خودش نيز تلاش کند. در سوي ديگر سهرابمرادي ركورد جهان را شكست، عليهاشمي كه يك وزن بالاتر آمده است، موفق به كسب مدال طلا شد.
آيا به راستي تيمملي وزنهبرداري ايران در مسابقات جهاني عملكرد قابل قبولي داشت؟ براي پاسخ به اين سوالات با سجاد انوشيرواني، سرمربي پيشين تيمملي تماس گرفتيم. مربياي كه ميتواند تحليل قابل قبولي را با توجه به شناختش از نفرات، ارائه دهد. گفتوگوي سجادانوشيرواني را با «قانون» پي ميگيريم.
قهرماني در مسابقات جهاني، خبر اميدواركنندهاي بود؛ هرچند كه شما را از سرمربيگري تيمملي كنار گذاشتهاند اما بدون شك شما نيز از شنيدن اين خبر خوشحال شدهايد.
بدون شك من نيز خوشحالم. ابتدا جا دارد قهرماني تيم ملي وزنهبرداري را به ورزشكاران و خانوادههاي آنها تبريك بگويم. اين قهرماني به همه ما چسبيد و اميدوارم مردم خوشحال و شاد باشند.
انتقادات فراواني از مليپوشان مطرح شده است، گفته ميشود آنها نسبت به ركوردهاي تمريني خود افت فاحشي كردهاند. به عنوان مثال علي ميري حدود 18 كيلوگرم كمتر از وزنهاي را كه در تمرينات بالاي سر ميبرد، در مسابقات ثبت كرد.
مليپوشان نسبت به ركوردهايي كه يك ماه قبل از مسابقات به ثبت رساندند، عملكرد ضعيفتري داشتند اما مهم مدال و كسب جايگاه بود كه به آن دست پيدا كرديم. در دسته 94 كيلوگرم، قهرمان خوب و بااخلاقمان سهراب مرادي، ركورد زد و در دسته سنگينوزن نيز دو مدال نقره و برنز كسب كرديم. ايوبموسوي جوان است و با گذشت مدت زمان بيشتري از تمريناتش بيشتر خواهد درخشيد. علي هاشمي يك وزن بالاتر آمده و اين اتفاق به پيشنهاد ما رخ داد. او عملكرد درخشاني داشت و موفق شد مدال طلا كسب كند. عليميري و عليرضا سليماني، جوياي نام هستند و ميدان نديدهاند. اين دو نفر استعداد زيادي دارند و مطمئن باشيد در آينده عملكرد بهتري خواهند داشت.
به نظر ميرسد مدال طلاي سنگين وزن را بهطور كامل به حريفان واگذار كردهايم.
در حال حاضر« لاشا تالاخادزه» گرجستاني، عملكرد خيرهكنندهاي دارد اما رسيدن به ركوردهاي او دور از دسترس نيست و ميتوان با برنامهريزي به كسب مدال طلا در سنگينوزن اميدوار بود.
موضوع مهمي كه در مسابقات جهاني مطرح شد، بحث ناداوري درباره بهداد سليمي است؛ گفته ميشود او قرباني مافياي تاماش آيان، رييس فدراسيون جهاني شده است.
به نظر من بهداد سليمي قرباني مسائل ديگري شد. حواشي بعد از المپيك و البته سياست اشتباه فدراسيون ايران در انتخابات فدراسيون جهاني، سبب رخ دادن اين اتفاقات شده است. شرايط به گونهاي شده كه هيات ژوري (داوري) تصميمات گستاخانهاي در برابر تيم قهرمان ميگيرد. ايران قهرمان آسيا و جهان شده و همواره عنوان كسب كرده است اما يك داور در مسابقات بينالمللي ندارد. اين موضوع حاكي از عدم تعامل فدراسيون ايران و فدراسيون جهاني است. اگر يك داور در هيات ژوري و بدنه فدراسيون جهاني داشتيم و سياست غلط خودمان را ادامه نميداديم، حقمان را به راحتي نميخوردند. من نميخواهم بگويم حركت بهداد سليمي خطا بود يا خير اما ميتوانم اثبات كنم كه در اين مسابقات، دست كم حركت 10 ورزشكار خطا بود اما از آنها قبول كردند. اين موضوع نشان ميدهد ايران روي افراد قدرتمند اين رشته هيچ نفوذي ندارد.
برخي شايعات حاكي از اين است كه آيان در گوش رستمي حرفي زده و پس از اين صحبتها، كيانوش رستمي حذف شد. شما چنين شايعاتي را شنيدهايد؟
به هيچ عنوان اين صحبتها را قبول ندارم. تاماش آيان چكار به كيانوش رستمي دارد؟ او رييس فدراسيون جهاني است و براي اسطورهها و قهرمانها در مسابقات آرزوي موفقيت ميكند.
انتقادات بسياري از كيانوش رستمي مطرح شده است، او در دو ضرب نتوانست ركوردهاي خودش را تكرار كند و همين موضوع سبب شد هر سه وزنه را بر زمين بيندازد. موضوع مهمي كه در اين باره مطرح شده، بحث شركت نكردن رستمي در اردوهاي تيمملي است؛ آيا او همچنان چوب شركت نكردن در تمرينات تيمملي را ميخورد؟
اگر كيانوش رستمي به خوبي مديريت ميشد، حواشي ايجاد نميكرد. او منطق خودش را دارد و مطمئن باشيد وقتي به اين سطح رسيده از لحاظ هوشي در وضعيت خوبي است. من فكر ميكنم افرادي كه او را تشويق كردهاند اين سبك خود را ادامه بدهد، اشتباه كردند. او در حال حاضر يك حاشيه امن ذهني براي خود ايجاد كرده و انگيزه لازم را براي تمرينات سنگين ندارد. همه اين مسائل سبب شده رستمي حريف خود را در مسابقات دست كم بگيرد، حذف شود و نتواند ركوردهاي خود را حفظ كند و ادامه بدهد.
∎