شناسهٔ خبر: 22898012 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

سکوت «بالغ های کاخ سفید» در قبال تصمیم جنجالی ترامپ

این روزها در گوشه گوشه جهان سخن از اقدام جنجالی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت این رژیم غاصب است و بدون اغراق، تنها رژیم صهیونیستی از این اقدام خرسند است و جامعه بین‌الملل با نگرانی خود را برای پیامدهای این اتفاق آماده می‌کند. در داخل امریکا و کاخ سفید نیز نه تنها نگرانی‌ها به اوج رسیده، بلکه گزارش‌ها از وجود شکاف‌های عمیق در کابینه ترامپ حکایت دارد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / سایت خبری تحلیلی اسلیت در گزارشی درباره این شکاف‌ها نوشت: تصمیم رئیس جمهوری امریکا برای به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، مشاوران او را به دو گروه مخالف و موافق تقسیم کرد و در دولت ترامپ شکاف به وجود آمد. رکس تیلرسون وزیر خارجه و جیمز ماتیس وزیر دفاع در جبهه مخالف و مایک پنس معاون ترامپ، جان کلی رئیس کارکنان کاخ سفید و نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل در جبهه موافق قرار دارند و بنابر گزارش واشنگتن پست، دانر شلدون آدلسون نیز یکی از افراد کلیدی بود که ترامپ را در انجام این اقدام بسیار تشویق کرد.

اسلیت در ادامه این گزارش تحلیلی آورد: اینکه ترامپ به توصیه‌های وزیر خارجه خود درباره انتقال سفارت امریکا از تل‌آویو به قدس توجه نکرد، شاید زیاد تعجب برانگیز نباشد، زیرا در حال حاضر روابط ترامپ و تیلرسون خوب نیست و اختلاف نظرهای جدی با هم دارند اما این حقیقت که ماتیس، وزیر دفاع امریکا هم نتوانست نظر رئیس خود را در این باره تغییر دهد، بسیار نگران کننده است. بنابر گزارش بلومبرگ، ماتیس پیشتر نگرانی خود را درباره «یک واکنش شدید» و «وقوع تهدیدهای امنیتی» در صورت انتقال سفارت امریکا از تل‌آویو به قدس ابراز کرده بود. هنگامی که چند روز قبل خبرنگاران از ماتیس خواستند موضع خود را به روشنی بیان کند، او فقط گفت: «من توصیه‌های خود را کرده‌ام و دیگر کاری ندارم

بنابر گزارش اسلیت، در حدود یک سال اخیر آنهایی که نگران حضور یک رهبر دمدمی مزاج [ترامپ] در کاخ سفید بودند، حداقل کمی خیال‌شان راحت بود که «بالغ‌های کاخ سفید» که در این مورد منظور مردان نظامی نظیر ماتیس،  کلی و مک مستر، مشاور امنیت ملی امریکا هستند، می‌توانند افسار سرکشی‌های ترامپ را بکشند اما مسأله فلسطین ثابت کرد که این طور نیست و این ژنرال‌ها نیز گویا ترجیح می‌دهند در قبال ترامپ محافظه‌کارانه عمل کنند. همچنین تصمیم ترامپ درباره قدس اشغالی نشان داد که محدودیت‌هایی برای «بالغ‌های کاخ سفید» وجود دارد و آنها نمی‌توانند درباره خودخواهی‌ها و اولویت‌های سیاسی ترامپ اظهارنظر و مداخله کنند. گواه این ادعا نیز نقل قولی از ترامپ است که روزنامه امریکایی واشنگتن پست منتشر کرد. در این نقل قول آمده است: «این تصمیم من [به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی] برگرفته و در راستای روند صلح خاورمیانه نیست... این تصمیم من برگرفته از وعده انتخاباتی‌ام است.

علاوه بر مساله فلسطین، ترامپ در قبال بحران شبه جزیره کره نیز توجهی به توصیه های "بالغ های کاخ سفید" نمی کند. کره شمالی یک موشک بالستیک قاره پیما آزمایش کرد و کاخ سفید در نظر دارد پاسخ این اقدام را با نیروی نظامی خود بدهد. ماتیس و تیلرسون نسبت به اقدام نظامی امریکا علیه پیونگ یانگ هشدار داده اند و گفته اند، اگر چنین رویارویی نظامی ای رخ دهد، کره شمالی هم پایگاه های نظامی امریکا را در کره جنوبی و ژاپن هدف حملات نظامی خود قرار خواهد داد. اما اصلا بعید نیست که ترامپ همانطور که در مورد انتقال سفارت امریکا از تل آویو به قدس به هیچ توصیه و هشداری گوش نکرد، در مورد بحران شبه جزیره کره نیز گوش شنوایی نداشته باشد.

اکنون بزرگترین سوالی که ذهن امریکایی ها را به خود مشغول کرده، این است که چقدر می توانند به "بالغ های کاخ سفید" در کشیدن افسار ترامپ اعتماد کنند؟