شناسهٔ خبر: 22893817 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

انتقاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از روند اجرای بیمه درمان معتادان:

بودجه بیمه درمان معتادان کجا هزینه می شود؟

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: معلوم نیست بودجه بیمه درمان معتادان کچا هزینه می شود.باید از مسئولان مرتبط سئوال کنیم چرا درباره بیمه درمان معتادان به مراکز درمان سرپایی اعتیاد یا همان کلینیک‌های ترک اعتیاد اطلاع رسانی نکرده‌اند؟

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به روند اطلاع رسانی مسئولان از درمان معتادان بی بضاعت با دفترچه بیمه انتقاد کرد و گفت: معمول نیست بودجه بیمه درمان معتادان کچا هزینه می شود.باید از مسئولان مرتبط سئوال کنیم چرا درباره بیمه درمان معتادان به مراکز درمان سرپایی اعتیاد یا همان کلینیک‌های ترک اعتیاد اطلاع رسانی نکرده‌اند؟ چرا از آنها نخواسته‌اند که با بیمه طرف قرارداد شوند تا بیماران بتوانند با دفترچه بیمه و نرخ دولتی که هزینه بسیار اندکی دارد، برای درمان اقدام کنند؟

دکتر سعید صفاتیان افزود: در ۱۳۹۶، ۷۸ میلیارد تومان برای بیمه درمان معتادان تخصیص داده شده که مبالغ کمی هم نیستند و می توانند مشکلات بیماران بسیاری را حل کنند اما این بودجه ها اصلا معلوم نیست چرا منحرف می شوند و در کجا هزینه می شوند؛ چرا با وجود این همه بیمار بی بضاعت، این مبالغ برای آنها هزینه نمی شود؟.

وی با بیان اینکه دلایل زیادی وجود دارد که فرد مصرف کننده مواد برای درمان مراجعه نکند، گفت: اگر بیمه ۷۸ میلیارد پول نقد داشته باشد پای بیمارانی که وضعیت مالی خوبی ندارند و می خواهند درمان شوند به مراکز ترک اعتیاد باز می‌شود. البته در صورتی که اطلاع رسانی درست انجام شود. دولت و وزارت بهداشت باید در این زمینه اطلاع رسانی کند. اگر از طریق جراید و رسانه ها و صدا و سیما اطلاع رسانی شود که بیمارانی که وضعیت مالی خوبی ندارند می توانند به کلینیک‌های ترک اعتیاد مراجعه کنند و با دفترچه بیمه درمان شوند خیلی از معتادان بی بضاعت برای درمان می آیند. اگر مردم بدانند که با دفترچه بیمه می توانند به این مراکز مراجعه کنند و مثلا با ماهی ۳۰ هزار تومان پول درمان بشوند، خیلی‌ها مراجعه می‌کنند.


او با بیان اینکه تبلیغات در حوزه بیمه درمان اعتیاد انجام نشده و مردم از وجود چنین بیمه‌ای بی اطلاع هستند، گفت: کلینیک های درمان اعتیاد انگیزه‌ای برای تبلیغ کردن ندارند چون پول شان را خیلی دیر می‌دهند و اصلا برایشان بیمار بیمه‌ای با این شرایط نمی‌صرفد اما دولت وظیفه تبلیغ و اطلاع رسانی دارد.

او ادامه داد: وزارت رفاه ممکن است بگوید بیمه کردن کار من است ولی تبلیغات کار من نیست. به نظرم باید کسی در ستاد مبارزه با مواد مخدر در این حوزه ورود کند و این نابسامانی ها را درست کند و نگذارد که دستگاه ها کارها را به هم حواله کنند.  


صفاتیان گفت: درمان غیر دارویی است که فرد را در درمان نگه می‌دارند و مانع لغزش مجدد او می شود. اگر قرار باشد بسته کامل درمانی که شامل هزینه دارو، روان درمانی، مشاوره، مددکاری و ... است انجام شود، حداقل ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد.

او با تاکید بر اینکه بیمه درمان معتادان باید همه مدل‌های درمانی را شامل شود تا بیمار حق انتخاب داشته باشد، گفت: وقتی که بیمه درمان معتادان در ستاد مبارزه با مواد مخدر مصوب شد قرار بود که همه مدل های درمان مشمول بیمه شود. قرار بود کمپ ها، مراکز درمان سرپایی، تی سی، مراکز گذری و کاهش آسیب و... مشمول بیمه شود. یعنی هر مرکزی که به هر ترتیبی مجوز دارد و بیمار برای اعتیادش به آن مراجعه می کند باید مشمول بیمه می شد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و فقط مراکز درمان سرپایی اعتیاد مشمول بیمه درمان معتادان شدند./ایسناا