به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رویداد ملی علم و فناوری «سورنا» به همت بسیج دانشجویی و با مشارکت جمعی از نهادهای دانشگاهی برگزار میشود. حسین سالاریه رئیس سازمان فضایی کشور در آیین رونمایی رویداد ملی علم و فناوری سورنا اظهار داشت: در حال حاظر یکی از جبهههای اصلی مقاومت جبهه دانش و فناوری است؛ و کشوری که از این نطر عقب باشد در بسیاری از حوزهها ضربه خواهد خورد.
وی افزود: اقتصاد مبتنی بر علم، دانش و فناوری نوعی اقتصاد مقاومتی است که مبتنی بر دانش بومی است. ارزش افزوده محصولات مبتنی بر تکنولوژی و فناوری چیزی است که امروز به آن نیاز داریم. مسبب این امر اقتصادی است که شامل دانش و فناوری به روز دنیا و بر لبه فناوری باشد.
سالاریه تاکید کرد: دانشجو و دانشگاه جزئی از این پازل مهم است و اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری نوین مهمترین ابزار آن نیروی انسانی خبره است که در دانشگاه تامین میشود.
رئیس سازمان فضایی کشور گفت: در هر جبههای که آسیبی وجود دارد این آسیب در حوزه فناوری و دانش جدید است پس باید به سمتی برویم که بتوانیم این دانش را کسب کنیم. در همه جبههها حرف اول و آخر را علم و فناوری میزند.
مشروح سخنرانی رئیس سازمان فضایی کشور به شرح زیر است:
نقش فناوریهای نوین و نیروی انسانی متخصص در پیشرفت کشور
دستیابی به اقتدار و ثبات ملی، وابسته به توسعه دانش، فناوری و اقتصاد دانشبنیان است. هر جا که کشور به موفقیت رسیده، نتیجه توجه به این اصول بوده و در مقابل، آسیبها و چالشها ناشی از بیتوجهی به این عوامل کلیدی است.
دانشگاه و نیروی انسانی؛ ستونهای اصلی توسعه فناوری
تجربه نشان داده است که توسعه فناوریهای نوین بدون سرمایهگذاری در نیروی انسانی امکانپذیر نیست و دانشگاهها نقش اساسی در این مسیر دارند. دانشگاهی که رویکرد حل مسئله را در اولویت خود قرار دهد و آموزش دانشجویان را به سمت نوآوری و توسعه علمی هدایت کند، میتواند به پیشرفت کشور کمک کند.
اقتصاد دانشبنیان، موتور محرک پیشرفت کشور
اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوریهای نوین، بدون نیروی انسانی متخصص و پژوهشگر، قابل تحقق نیست. زمانی که دانشجویان، محققان و اساتید دانشگاه نگاه خود را به سمت پیشرفت علمی و توسعه فناوریهای پیشرفته هدایت کنند، کشور نیز در مسیر اقتدار اقتصادی و فناوری قرار خواهد گرفت.
شناخت ضعفها و تقویت فناوریهای کلیدی
در تمام حوزههایی که کشور با چالش مواجه شده، نقطه ضعف اصلی، عدم بهرهگیری کافی از دانش و فناوریهای نوین بوده است. بنابراین، ضروری است که نقاط ضعف را شناسایی کرده و با سرمایهگذاری در حوزه فناوری، آنها را برطرف کنیم. این امر نهتنها در اقتصاد، بلکه در تمامی حوزهها، از صنعت گرفته تا امنیت و محیط زیست، نقش تعیینکنندهای دارد.
همانطور که فناوریهای پیشرفته در مقابله با بحرانهایی مانند بلایای طبیعی و تهدیدات امنیتی تأثیرگذارند، در سایر زمینهها نیز میتوانند به عنوان ابزار اصلی پیشرفت کشور مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، توجه به این حوزه، ضرورتی اجتنابناپذیر برای ساختن آیندهای پایدار و پیشرفته است.