شناسهٔ خبر: 22890482 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر خارجه عراق: 124کشور در موضوع داعش با عراق مقابله کردند

تهران- ایرنا- وزیر امورخارجه عراق اعلام کرد در موضوع داعش 124 کشور برای مقابله با عراق حضور داشتند اما همه آنها به لطف الهی و فداکاری ملت سر جایشان نشانده شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، «ابراهیم جعفری» شامگاه پنجشنبه در آیین اختتامیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در سالن همایش های صدا و سیما افزود: امروز جهان اسلام با چالش‌های فراوانی روبروست و ابتکاراتی مانند ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کنفرانس وحدت می‌تواند به ما در تکامل وجودی مان کمک کند.
جعفری با بیان ویژگی های انسان کامل از منظر اسلام گفت: خدا نبی اکرم(ص) را برای رحمت آفریده و آن حضرت سرچشمه عدالت است و لذا پیامبر و اهل بیت(ع) الگوی همه جهانیان هستند.
جعفری امت اسلامی را گرفتار چالش های مختلفی دانست و افزود: امت اسلامی نیز باید با توجه به شایستگی خود گام های مثبتی در حل مشکلات بردارد.
وی ادامه داد: داعش یکی از این چالش ها بود که می خواست ایده مخربی را به جای اسلام به مردم جهان نشان دهد؛ عده زیادی در این باره گول خوردند و خیال کردند داعش می خواهد اسلام واقعی را نشان دهد، در حالی که اسلام از این جنایات و تکفیر بری است.
وی تاکید کرد در عراق گرایش های مختلفی وجود دارد ولی متحد شدند تا به دنیا نشان دهند تروریسم، دشمن شماره یک ماست و مقابله با این دشمن مستلزم وحدت رویه و یکپارچگی امت است. ما باید اختلاف میان امت را مدیریت کنیم.

**نقش زنان در پیروزی های عراق
جعفری همچنین به نقش زنان در حل مشکلات جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: حتی پیشرفته ترین کشورها از اینکه زنان را در حاشیه قرار دهند رنج می برند ولی ما در عراق از این ظرفیت استفاده کردیم.
وی ادامه داد: زنان در عراق، دلیرمردان را پرورش داده و روانه عرصه جنگ کردند. عراق تا مدتی پیش در حاشیه بود و کسی به آنجا سفر نمی کرد ولی امروزه کشورهای مختلف برای دعوت از مسوولان ما صف بسته اند. خدا بر ما منت نهاد و توانست ملت ما را علیه داعش متحد کند. عراق این پیروزی را چگونه به دست آورد؟ آیا جز با اتحاد میان امت بود؟!

**معیارهای سازنده وحدت را بشناسیم
جعفری گفت: برای رسیدن به وحدت باید عوامل سازنده آن را بشناسیم. شیعه و سنی همه یک دیدگاه داشته و پیامبر واحدی دارند، کعبه شان یکی است و حداقل سالی سی میلیون نفر شیعه و سنی، کرد و... کعبه را طواف می کنند. ولی آیا می توانیم جنایت کرده و این افراد را طبقه بندی کنیم و بگویم برخی شیعه و برخی سنی هستند؟
وزیر خارجه عراق افزود: متأسفانه برخی به تفرقه دامن می زنند و این همان کاری است که داعش انجام می دهد.

**انس فرهنگی گسترش یابد
جعفری گفت: ما نباید منتظر دنیای بدون اختلاف باشیم حتی در یک خانواده نیز اختلاف نظر وجود دارد ولی بهترین اقدام، مدیریت اختلاف ها و تفاوت هاست.
وی افزود: انس فرهنگی باید در جوامع ما گسترش یابد تا بتوانیم این اختلاف نظرها را مدیریت کنیم. علم و دانش باید وارد تربیت و امر پرورشی شود. امروزه امت اسلامی بیش از هر زمان دیگری نیازمند بررسی سیره عملی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است.
جعفری یادآوری کرد: عراق همسایگان مختلفی دارد که در برخی مسائل با آنها اتحاد نظر و در برخی موارد اختلاف نظر دارد اما ما این اختلافات را مدیریت می کنیم. درست نیست بگوییم سیاست فاسد است و اگر برخی سیاسیون فاسدند دلیل بر فساد سیاست نیست.
وی تصریح کرد: ما نباید نسبت به موانع عقب نشینی کنیم و این راز قدرت و توانمندی اسلام برای ساخت آینده ای روشن است. هیچ دینی نمی تواند ما را به این هدف برساند مگر اسلام؛ چون اسلام دین کمال، محبت و برادری است که در آن مردمسالاری وجود دارد.
سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با شعار «وحدت و الزامات تمدن نوین اسلامی» از سه شنبه با سخنرانی رییس جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و امشب با صدور بیانیه ای در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما پایان می یابد.
مراسم اختتامیه با تلاوت آیاتی از سوره انبیا توسط محمدرضا پورزرگری قاری بین المللی آغاز شد که علاوه بر تلاوت به روایت حفص، آیاتی را نیز به روایت ورش خواند.
پس از آن دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به نتایج کنفرانس امسال اشاره کرد و گفت: برنامه های قابل اجرا را پیگیری می کنیم.
فراهنگ* 1003*1961*
خبرنگار: محمدرضا جعفرملک**انتشار: مریم مسعود

انتهای پیام /*

نظر شما