
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از گاردین، امارات متحده عربی با اعلام تشکیل یک اتحادیه سیاسی و نظامی جدید با عربستان سعودی، تردیدها درباره آینده شورای همکاری خلیج فارس را که 36 سال پیش تشکیل شده بود، افزایش داد.
این خبر که در آستانه نشست شورای همکار خلیج فارس در کویت اعلام شد، نشان دهنده تحولی تازه در منازعه شش ماهه عربستان، امارات ، بحرین و مصر با قطر است.
دو کشور از نظر نظامی قدرتمند هستند و احتمالا می خواهند موضعی تهاجمی تر نسبت به ایران اتخاذ کنند؛ سیاستی که محمد بن سلمان، شاهزاده جوان سعودی، در پیش گرفته است.
عربستان هنوز در مورد این خبر اظهارنظری نکرده است و مشخص نیست بحرین هم به این اتحاد خواهد پیوست یا نه.
اتحاد جدید در حالی شکل می گیرد که عبداللطیف الزیانی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس، خواهان اتحاد میان اعضا شده بود.
در ابتدای نشست شورای همکاری، شیخ صباح الخالد، وزیر امور خارجه کویت، تاکید کرد که رهبران این شورا تمایل دارند برای مردم خلیج فارس و اهمیت انسجام، چالش های امنیتی و ثبات موجود را حل و فصل کنند.
او گفت: شورای همکاری خلیج [فارس] یک برنامه مداوم است که خواست دولت های عضو آن ایجاد یک پیکره متحد خلیجی است».
علی رغم روابط بی ثبات میان کشورهای حاشیه خلیج فارس، امیر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، وزیر خارجه قطر، در نشست شورای همکاری شرکت کرده است تا با رهبران کشورهای محاصره کننده قطر دیدار کند.
شورای همکاری خلیج فارس یک اتحادیه سیاسی و اقتصادی است که با حضور عربستان سعودی، بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات متحده عربی در سال 1981 ایجاد شد.
دولت های عضو اتحادیه گمرکی، بازار مشترک، پول واحد و بانک مرکزی واحد را تصویب کرده اند، اما هیچ کدام از این طرح ها تا کنون تکمیل نشده اند.
ماه اکتبر بحرین درخواست کرده بود که عضویت قطر در شورا تا زمانی که به خواسته های کشورهای محاصره کننده تن در نداده، تعلیق شود.