به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از قزوین، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین سعید سعادت در نشست هماندیشی خاک که با حضور کامبیز بازرگان رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، منوچهر گرجی رئیس انجمن علوم خاک ایران، علیاکبر متقی فرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین و معاونین و مدیران این سازمان و اساتید دانشگاهها و محققین در مجموعه باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امنیت غذایی و ایمنی غذا (تولید غذا عاری از آلودگی) دو رسالت مهم وزارت جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: استفاده بهینه و مدیریت زائدات در تولید محصولات کشاورزی مانع هدر رفت منابع آبوخاک میشود.
مدیرکل محیطزیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: هرساله با افزایش جمعیت؛ نیاز به تولید غذا در جامعه و همچنین فشار بر منابع پایه آبوخاک برای بهرهوری بیشتر رأی تأمین امنیت غذایی افزایش مییابد که اگر چارهای مناسب اندیشیده نشود با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی مطرح کرد: محدودیت منابع پایه، آلودگی، کمبود منابع آلی، شوری آبوخاک، فرسایش و تغییر کاربری زمین و استفاده ناصحیح از نهادههای کشاورزی شامل کود و سم از مهمترین عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی و همچنین اراضی کشاورزی کشور است.
سعادت بر لزوم اهمیت و حمایت از زنجیره تولید تأکید کرد و اظهار داشت: تولید محصولات کشاورزی از مرحله برداشت تا مصرف زایداتی دارد که اگر استفاده مناسب و بهینه از این زائدات نشود هدررفت منابع آبوخاک را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: اگر برای مدیرت منابع آبوخاک راهکاری اندیشیده شود باید مدیریت مناسبی نیز برای بعد از تولید محصولات کشاورزی نیز انجام شود تا این زنجیره مغفول و رها نشود.
این مقام مسئول تأکید کرد: باوجود مشکلات در منابع آبوخاک کشور؛ توجه به الگوی کشت جهانی در محصولات کشاورزی ضروری است و باید این فرهنگ نهادینه شود.
مدیرکل محیطزیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی:
تغییر الگوی مصرف مهمترین هدف در بحث امنیت غذایی است
گروه اجتماعي: مدیرکل محیطزیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی گفت: تغییر الگوی مصرف مهمترین هدف در بحث امنیت غذایی است.
صاحبخبر -
∎