شناسهٔ خبر: 22844960 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

سلیمی در میزگرد « 16 آذر و دغدغه‌های جنبش دانشجویی» مطرح کرد

پاسخگویی و شفافیت حلقه مفقوده فرهنگ مدیران کشور/ تلاش برخی برای کمرنگ‌کردن ماهیت استکبارستیزی 16آذر

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی پاسخگویی و شفافیت را حلقه مفقوده فرهنگ مدیران کشور دانست و گفت: مسئول در نظام ما باید پاسخگو باشد ولی متأسفانه در سال‌های اخیر خلاء این روحیه در میان مسئولان به‌شدت احساس شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمد امین سلیمی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در میزگرد « 16 آذر و دغدغه‌های جنبش دانشجویی» که با حضور مسئولان اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی کشور در خبرگزاری فارس، برگزار شد، گفت: مسئول شدن در جمهوری اسلامی به روحیه‌ای خاص نیاز دارد، مسئول در نظام ما با هر سمتی که دارد، باید پاسخگو باشد ولی متأسفانه در سال‌های اخیر خلاء این روحیه در میان مسئولان به‌شدت احساس شده است.

وی افزود: مسولان همواره باید خود را در معرض سؤال قرار دهند، ولی متاسفانه اینگونه نبوده و این مسئاله در هر سه قوه هم وجود داشته است ولیکن در قوه مجریه این مسئله ظهور و بروز بیشتری دارد.

سلیمی تاکید کرد: البته نیت‌ مسئول هم باید پاسخگویی باشد نه اینکه با حاشیه‌پردازی و به صورت تشریفاتی مراسم را طوری جهت‌گیری کنند که حرف‌های خودشان را بزنند. بنده تنها جلسه‌ای که می‌بینم در آنجا واقعاً به سوالات پاسخ داده می‌شود، جلساتی است که با مقام معظم رهبری داریم.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با اشاره به جلسه سخنرانی رئیس‌جمهور در مراسمی که به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، گفت: این جلسه هم از این ماجرای عدم پاسخگویی مستثنی نبود.

وی افزود: نفس اینکه رئیس‌جمهور در یک دانشگاه شهرستانی حضور پیدا کرده، مورد تأیید است ولی اینکه مناسبات یک مراسم ملی و تنها تریبون دانشجویان در طول سال با رئیس‌جمهور رعایت نشود، پذیرفته نسیت.

سلیمی تصریح کرد: در مراسم روز دانشجو در دانشگاه سیستان بلوچستان تنها 4 نفر از دانشجویان مجوز سخنرانی داشتند، طبق آماری هم که ما داریم اکثریت مخاطبین حاضر در سالن از قشر دانشجویان نبودند و سهم دانشجویان در سالن بسیار کم بود.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: البته بحث ما بسیار کلان‌تر از این است و این جلسه یک مصداق کوچک از این نوع اقدامات است. در کل بنای مسئولان ما به پاسخگویی نیست و تنها می‌خواهند یک شوی تبلیغاتی برگزار کنند و اساساً چیزی با عنوان حل مسئله و پاسخگویی برای آنها مطرح نیست.

وی گفت: ما در اعتراض به چنین برخوردی یک نامه اعتراضی هم داشتیم، نماینده بسیج دانشجویی نیز در آن روز در اعتراض به چینش و برنامه‌ریزی‌ای که صورت گرفته بود از سخنرانی در مقابل رئیس‌جمهور خودداری کرد و زیر بار اینکه با چنین چینشی سخنرانی کند؛ نرفت و فقط به رئیس‌جمهور اعلام کرد دلیل چنین کاری نوع برنامه‌ریزی‌هایی بوده که توسط مسئولان وزارت علوم صورت گرفته است.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور خاطرنشان کرد: با مخالفت بسیج دانشجویی برای سخنرانی مقابل رئیس‌جمهور سراغ بقیه اتحادیه‌ها هم رفتند و آنها نیز چنین مسئله‌ای را نپذیرفتند، لذا می‌توان گفت جلسه روز دانشجو یک جلسه یکسویه بود و حتی از جلسات سال قبل هم خیلی با کیفیت کمتر و خروجی ضعیف‌تری برگزار شد.

سلیمی در قسمت دیگری از سخنانش در خصوص ماهیت اصلی روز دانجشو، اظهار داشت: استکبارستیزی جزو اصول اصلی انقلاب است. البته برخی الآن تلاش دارند ، استکبارستیزی و آمریکاستیزی را جزو اصول جعلی روز دانشجو جلوه دهند و بگویند استکبارستیزی برآمده از مردم نبوده و حاکمیت و سران انقلاب آن را به انقلاب وصل کردند.

وی گفت: متأسفانه برخی آقایان استکبارستیزی و این آرمان را برای انقلاب دارای اصالت نمی‌بینند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: یکی از بینات روشن این مسئله که استکبارستیزی برآمده از مردم است، بحث 16 آذر است. از سال‌ها قبل از انقلاب دانشجویان در بیانیه‌ها و عملکرد خود به مسئله استکبارستیزی تأکید کردند و 16 آذر نیز به واسطه خون دادن تعدادی از دانشجویان در اعتراض به ورود نیلسون به کشورمان اتفاق افتاد. با این حال برخی‌ها تلاش می‌کنند ماهیت استکبارستیزی 16 آذر را کم‌رنگ کنند ولی ماهیت و شأن نزول 16 آذر مشخص است.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی یادآور شد: جنبش دانشجویی امروز با چند آفت مواجه است، اگر بخواهیم جنبش دانشجویی را در یک سرفصل تمیز و در یک شرایط باثبات آسیب‌شناسی کنیم، مثلاً بعد از فوت امام تابه‌امروز، خیلی از بازه‌های کمی وجود دارد که تشکل‌های دانشجویی روی ریل صحیح خودشان حرکت کرده باشند.

وی ادامه داد: مثلاً بعد از فوت امام(ره) یک نگاه تزاحمی به جنبش دانشجویی وجود داشت و آنچنان علاقه‌ای نداشتند که فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه انجام شود که باعث شد حضرت امام آن لعن معروف را به کار ببرند و بگویند خدا لعنت کند کسی را که نمی‌خواهد دانشجو سیاسی باشد.

سلیمی گفت: در دوره اصلاحات هم از آن سوی بام افتادند و این‌بار تشکل‌های دانشجویی را به ابزار سیاسی صرف به نفع جناح‌ها و احزاب تبدیل کردند و اتفاقی که برای دفتر تحکیم وحدت رخ داد ناشی از همین مسئله بود.

وی خاطرنشان کرد: در دوران احمدی‌نژاد هم ارتباط رئیس‌جمهور با دانشگاه بسیار ضعیف شد و احمدی‌نژاد ارتباط بسیار کمی با فضای دانشگاه داشت.

این فعال دانشجویی گفت: یکی از آفت‌های دیگر این است که فعالان تشکل‌های دانشجویی در یک فضای گلخانه‌ای و ویترینی ایزوله قرار دارند و مطالبات خود را از آنجا مطرح می‌کنند و نوعاً به ادبیات مشترکی نمی‌رسند.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی بیان کرد: جنبش دانشجویی و مردم یک فعالیت دوسویه دارند. یعنی جنبش دانشجویی هم باید بتواند به مردم خط بدهد و هم اینکه از مردم خط بگیرد. اولین آفت تشکل‌‌های دانشجویی این است که از مردم فاصله گرفتند و به درد مردم نخوردند.

وی افزود: در سال‌های اخیر نقاط قوت جنبش دانشجویی که کم هم هست، جایی است که مطالبات مردمی با مطالبات دانشجویی گره خورده و توانسته باهم هم‌افزایی داشته باشد. اگر جنبش دانشجویی در زمانی که مردم نیاز دارند به مسئله مردم نرسد، مسلماً زمانی که بخواهد در جامعه تأثیرگذار باشد موفق نمی‌شود.

سلیمی تاکید کرد: رسانه‌زدگی هم یکی از آفت‌های دیگر جنبش دانشجویی است. متأسفانه این حجم گسترده رسانه در سطح کشور دو آفت را برای جنبش دانشجویی ایجاد کرده، یکی اینکه صرف فعالیت در فضای مجازی باعث شده که جنبش دانشجویی مقداری از فضای واقعی دور باشد و احساس می‌کنم که با بیانیه دادن و مصاحبه کردن توانسته‌اند وظیفه خود را انجام دهند و نکته بعدی اینکه متأسفانه این رسانه‌ها هستند که برای جنبش دانشجویی خط تعیین می‌کنند.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی افزود: یعنی رسانه‌ها سرفصل‌هایی دارند که جنبش دانشجویی را به سمت آنها می‌کشد و قطعاً دانشجویانی هم که می‌خواهند فعالیت رسانه‌ای کنند سعی می‌کنند در قالب این سرفصل‌ها حرکت کنند و در نتیجه خروجی این کار باعث کوتوله‌ بار آمدن فضای جنبش دانشجویی می‌شود.

وی تاکید کرد: آفت سوم هم مربوط به جایگاه دانشگاه و دانشجو در جامعه می‌شود. حدود 30 سال پیش وجهه دانشجویان در جامعه بسیار اثرگذارتر از امروز بود که رشد بیش از حد دانشجو باعث شد جایگاه دانشگاه و دانشجو تنزل پیدا کند و همین مسئله باعث شده جنبش دانشجویی هم افول داشته باشد.

سلیمی اظهار داشت: جنبش دانشجویی امروز به مسائل تخصصی‌تر نگاه می‌کند، به طور مثال در رابطه با قراردادهای نفتی و بانکی و چالش‌های مختلفی که در رابطه با آنها دغدغه داشتند ورود خوبی کردند.

وی گفت: نسل جدید جنبش دانشجویی قطعاً باهوش‌تر از نسل قدیم است اما نیازمند طرح نقشه‌های جدیدی است که بتواند در جامع تأثیرگذارتر باشد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در ادامه خاطرنشان کرد: ما اگر به یک مسئله باور داشته باشیم باید تبعات آن را هم بپذیریم ولی متاسفانه جنبش دانشجویی با تبعات و و لوازمی که دارد بین‌نهادهای کشور و مسئولان پذیرفته نشده است.

وی تاکید کرد: جنبش دانشجویی انقلابی بنای خود را بر این گذاشته که به نظام کمک کند، مسئولین نظام هم باید این ظرفیت را به رسمیت بشناسند که متاسفانه این گونه نیست.

سلیمی گفت: متاسفانه برخی از مسئولان اخیرا برخوردهای قضایی را یاد گرفته‌اند و تا یک حرف و عملی به مذاق آنها خوش نباشد، سریعا برخورهای قضایی روی می‌آورند. به طور مثال در استان قزوین به جرم درج علامت تعجب جلوی سخن رئیس جمهور دانشجویان دادگاهی شد، یا در آذربایجان شرقی از تعدادی از دانشجویان به خاطر برخی مقالات که در نشریه داشتند از طرف فرمانداری شکایت شده است.

وی گفت: ما اگر نتوانستیم قشر دانشجویی کشور را اغنا کنیم و نتوانستیم پاسخ ذهن آنها را بدهیم در آینده با مشکل جدی روبرو خواهیم شد. به اعتقاد ما مسئولان نظام و قوای سه‌گانه باید برای پاسخ به سوالات دانشجویان برنامه‌ریزی کنند.

سلیمی خاطرنشان کرد: امام(ره) فرمود: «ما از سرنگونی نظام ترس نداریم، ما از انحراف نظام می‌ترسیم،»، به اعتقاد بنده مردم از نظام ناامید شوند خیلی بهتر از این است که نظام مردم را دور بزند.

وی گفت: به نظر ما بهتر این است که انتقادات به نظام از طرف انقلابی‌ها مطرح شود. دلسوزان نظام اگر انتقادی هم دارند به قصد معالجه آن را بیان می‌کنند، اگر ما مشکلات و انتقادات را نگوییم زمانی که از دهان ضد  انقلاب این انتقادات بیرون بیاید دیگر کاری نمی‌تواند کرد.

این فعال دانشجویی افزود: گاهی اوقات یک حرف حق ممکن است پازل دشمن را تکمیل کند، اینجا اصل مطالبه را نباید حذف کرد و بایستی شیوه را تغییر داد نه اینکه ما در کل بی‌خیال مطالبه شویم.

سلیمی خاطرنشان کرد: ملاک اینکه یک شکل دانشجویی خوب عمل کرده است نه تعداد برنامه‌های است که انجام داده نه گزارش کارهایی است که می‌دهد. اگر یک تشکل دانشجویی توانست به این سوال که اگر نبود چه مشکلی برای مردم ایجاد می‌شود و حالا که هست چه گروهی از مشکلات نظام،‌ انقلاب و ملت باز کرده است. پاسخ به این سوال مشخص می‌کند که تشکل دانشجویی چقدر مفید بوده است.

وی در خاتمه گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که بسیج دانشجویی باید مجموعه‌ای باشد که برای رفع نیازها نظام از هر نوع و در هر زمان آماده باشد انشاءالله ما بتوانیم به این مطالبه رهبری جامع عمل بپوشانیم.

انتهای پیام/