شناسهٔ خبر: 22818911 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

واشنگتن طرح مرزسازی و انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس را مطرح کرد

خیز آمریکا برای نابودی کامل فلسطین

صاحب‌خبر -

آمریکا در حالی همچنان ادعای رویکرد به حل موضوع فلسطین را سر می‌دهد که از یک سو به دنبال انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس است و از سوی دیگر مرزهای جدیدی برای فلسطین در نظر گرفته که عملا نابودی کامل فلسطین است.
ترامپ این روزها به دنبال بازیگری در حوزه فلسطین است چراکه رسوایی شکست در مبارزه با تروریسم عملا موقعیت آمریکا در منطقه را به چالش کشیده و واشنگتن سعی دارد با رویکرد به مسئله فلسطین بر آن ناکامی سرپوش و همچنان خود را محور تحولات معرفی کند. یک دیپلمات عالیرتبه غربی گفت: طرح آمریکا برای حل نزاع میان فلسطین و اسرائیل در اصل یک طرح صلح اقتصادی است چراکه براساس جمع‌آوری ۱۰ میلیارد دلار از کشورهای اهداکننده برای تأسیس کشور فلسطین است که پلی برای برقراری روابط رسمی اسرائیلی با جهان عرب باشد.
این دیپلمات گفت: فرستادگان آمریکایی شامل جارد کوشنر، داماند رئیس‌جمهور آمریکا و جیسون گرینبلات و دیوید فریدمن، دیگر مقامات آمریکایی مرتبط با پرونده ده‌ها دیدار با فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها داشته و به این نتیجه رسیدند که راهکار ممکن در این مرحله تشکیل کشوری دارای مرزهای موقت است. این هیئت به این نتیجه رسیده‌ که هر راهکار دیگری به شکست می‌انجامد چراکه طرف قوی یعنی اسرائیل آن را رد می‌کند. وی افزود: اسرائیل به مسئولان آمریکایی اطلاع داده که در این مرحله نمی‌توان برای فلسطینی‌ها یک کشور مستقل تشکیل داد بلکه باید این کشور در نیمی از کرانه باختری یا شاید کمتر باشد. اما تل‌آویو به سیطره بر مرزها و حریم هوایی ادامه می‌دهد درحالی که مذاکره درباره راهکار نهایی درخصوص قدس، مرزها، آوارگان، آب و امنیت بعدا انجام خواهد شد.
طرف آمریکایی معتقد است که نخستین لازمه این راهکار سیطره تشکیلات خودگردان فلسطین بر نوار غزه است که مرکز کشور آتی فلسطین خواهد بود. این طرح در چارچوب راهکار منطقه‌ای و بین‌المللی ارائه خواهد شد که کشورهای عربی و جامعه بین‌الملل در آن شرکت خواهند کرد و روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و جهان عرب نتیجه آن خواهد بود. مسئولان فلسطینی می‌گویند که راهکار سیاسی پیشنهاد شده هرگز مورد قبول طرف فلسطینی واقع نخواهد شد مگر اینکه بخشی از توافق صلح تفصیلی و مرحله‌ای باشد چراکه تشکیلات خودگردان فلسطین می‌داند که راهکار مرحله‌ای راهکار نهایی خواهد بود. احتمالا طرف آمریکایی اوایل سال آتی میلادی طرح خود را اعلام کند. فلسطینی‌ها پیش‌بینی می‌کنند که در صورت مخالفت با این طرح در معرض تحریم قرار بگیرند. یک مسئول فلسطینی می‌گوید که بستن دفتر هیئت فلسطین در واشنگتن شاید نمونه‌ای در این راستا باشد و شاید اوضاع به جایی برسد که کمک‌های مالی آمریکا به تشکیلات خودگردان که به حدود ۴۰۰ میلیون دلار در سال می‌رسد، قطع شود.
اندکی پس از پایان مهلت تصمیم دولت آمریکا مبنی بر انتقال یا عدم انتقال سفارت خود از تل‌آویو به قدس، تشکیلات خودگردان فلسطین از آثار مخرب هر اقدامی که فلسطینی‌ها از حقوقشان محروم کند و قدس شرقی پایتخت کشورشان نشود، هشدار داد. ابوردینه سخنگوی تشکیلات خودگردان، به خبرگزاری فرانسه گفت: آمریکا با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، فرایند صلح را نابود می کند.
وی افزود: انتقال سفارت آمریکا به قدس برای آینده فرایند صلح خطرساز بوده و منطقه را به بی‌ثباتی سوق می دهد. خبر دیگر از فلسطین آنکه مرکز پژوهش‌های اسرای فلسطین در گزارشی اعلام کرد طی ماه گذشته میلادی (نوامبر) حدود ۴۵۰ فلسطینی بازداشت شده‌اند که در بین آنها ۸۰ کودک و ۲۲ زن وجود داشته‌اند. «ریاض الاشقر» سخنگوی رسانه‌ای مرکز یاد شده گفت ۵ نفر در نوار غزه بازداشت شده‌اند که دو تن از آنها از صیادانی بوده‌اند که حین انجام کار در سواحل غزه دستگیر شده‌اند.
جنایت صهیونیست‌ها چنان است که یک خبرنگار اسرائیلی به شدت از این رژیم انتقاد کرد و اسرائیل را از ستمگرترین وحشی‌های روی زمین خواند. «گدعون لیوی» خبرنگار روزنامه «هاآرتص» در نشستی که یک موسسه استرالیایی در حمایت از فلسطین تشکیل داده بود، به شدت از رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. وی در ادامه از جهان خواست از اعتقاد خود مبنی بر اینکه اسرائیل تنها دولت دموکراتیک در خاورمیانه است، دست بردارد و در ادامه افزود اسرائیل فقط برای ساکنان یهودی‌اش‌، دموکراتیک است اما از وحشی‌ترین دولت‌ها در خاورمیانه است.
خبر دیگر آنکه برخی منابع آگاه گزارش دادند که دو طرف اردنی و صهیونیستی اخیرا از طریق شخصیت‌های وابسته به دستگاه موساد نامه‌های دیپلماتیک رد و بدل کرده‌اند تا شاید بحران تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در امان را حل نمایند. خبر دیگر آنکه هیأتی از حماس به ریاست رئیس دفتر آن در غزه و هیأتی از جنبش فتح برای تکمیل روند «آشتی ملی فلسطین» راهی قاهره شدند. لازم به ذکر است مرکز مطالعات زندانیان فلسطینی اعلام کرد: در ماه نوامبر، رژیم اسرائیل ۴۵۰ فلسطینی، از جمله ۲۲ زن و ۸۰ کودک را دستگیر کرده است. خبر دیگر آنکه سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشور‌های اسلامی (آیسسکو) از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره بیت‌المقدس استقبال کرد.